תוצאות false positive בבדיקת HIV

תוצאות false positive בבדיקת HIV

שלום ,

לפני כ4 שנים 2009 עשיתי בדיקת HIV בעקבות בגידה של בן הזוג במשך שנה מ5 שנות הזוגיות שהיו. על כול פנים הבדיקה הראשונה יצאה לא ברורה/ חיובית ונתבקשתי לבצע בדיקה נוספת. בבדיקה השנייה התקבלה תוצאה שלילית ואף קראו לי לבית חולים איכילוב להסביר מדוע התקבלה תוצאה כזו בבדיקה הראשונה שבוצעה.
לפי הבנתי הבדיקה הראשונה שמבוצעת היא אלייזה ואילו השנייה היא western blot.
לא זכור לי שקיבלתי מסמך כלשהו ליד שאומר כי הבדיקה שלילית ותקינה.
היום כעבור 4 שנים אני נשואה ובהריון. במסגרת בדיקות בהריון עשיתי שוב את בדיקת ה- HIV
ושוב התקבלה תוצאה לא ברורה( כך הוגדר במכתב שנשלח מהמעבדה) ונתבקשתי לעשות בדיקה נוספת.
ביצעתי את הבדיקה אך טרם יש תשובה ואני די חרדתית בעניין.
לגבי תוצאות הבדיקה השנייה מ- 2009 מסתבר כי הרופאה מטפלת לא הכניסה את תוצאות הבדיקה השנייה את הסיבות לתוצאות האלה ושוב אני נאלצת להתמודדת עם החרדה והפחד מהמצב הנ"ל .
האם ייתכן כי בכול פעם שאבצע את הבדיקה בדיקת האלייזה תראה תוצאה לא ברורה ?
האם יש גורם כולשהו שנוכחות שלו בדם יכולה להוביל לתוצאות אלה ?
לפני כשנה עשיתי חיסון לצהבת סוג B האם החיסון יכול להשפיע על התוצאות ? או ההריון?
עד כמה בדיקת האלייזה מדויקת ומאמינה ?
מה הסיכוי לקבלת תוצאה חיובית שגויה ?
מה הכוונה שהתוצאה לא ברורה? האם היא חיובית ? אם זה לא חד משמעי ?
האם יש לעיתים סוגי דם שהזיהוי בהם קשה יותר בבדיקות אלייזה ומקשה יל קבלת תוצאה אמינה ?

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות האלה העניין ממש מלחיץ אותי בייחוד במצבי כרגע

תודה

gustavo10000

New member
תשובה

דבר ראשון- תרגעי, תנשמי אוויר, הכל בסדר, יש אלף ואחד סיבות לטעויות בבדיקה, יכול להיות מהמצאות ווירוס (מחלת הנשיקה למשל) ועד לטעות בבדיקה (שזה מאוד מאוד נדיר), נבדקת כבר בעבר ונמצאת שלילית, אז אין מה לדאוג- את שלילית, הבדיקה שמצאה אותך שלילית בעבר מאוד אמינה, אז כפי שזה נראה אין לך ממה לחשוש, תמתיני בסובלנות את תקבלי את התשובה השלילית מהבדיקה שעשית והכל יהיה בסדר !!!!!!.

שאלה

ראשית תודה על המענה המהיר והמרגיע אז עדיין יש לי חרדות
אחיין שלי נבדק למחלת הנשיקה וזוהה כחשש להימצאות וירוס מסוג EBV , סוג זה אינו מסוכן להריון
אך יכול להיות שוירוס זה קיים גם אצלי וגורם לתוצאות שהתקבלו?

gustavo10000

New member
בהחלט- יש סיכוי שקיים קשר

כפי שציינתי - על פי מה שסיפרת לי אין לך ממה לחשוש

למעלה