תוצאות

רינתיה5

New member
תוצאות

שבת שלום, כאשר שמעתי לראשונה על הפרלמנט קויתי שהוא יהפוך לצינור באמצעותו ניתן יהיה להעביר רעיונות, ביקורת ומידע לגורמים למעלה שמחליטים על חיינו וגורלנו, אבל כעת איני מרגישה כך משום מה, וחבל מאוד. נראה לי שעדין לא נדונה באופן רציני השאלה אם צריך להשקיע בחינוך וברפואה מונעת או בתרופות מצילות חיים. זאת דילמה קשה מאוד, אבל ברור לי ולכולם שהשקעה בחינוך וברפואה מונעת תצמצם את ההוצאות בטווח הארוך. אבל לרוב, מעדיפים לכבות שריפות, ולהשקיע בדברים שעושים רושם ורוח. למשל, לו השקיעו יותר בתרופות זולות למניעת בריחת סידן היו פחות נשים וגברים סובלים משברים, והתוצאה הסופית היא פחות הוצאות. לו השקיעו יותר בחינוך לתזונה נכונה ולפעילות גופנית, היו מונעים הופעתן של מחלות רבות, האוכלוסיה היתה נהנית מבריאות יותר טובה, והמדינה היתה חוסכת הרבה כסף. אבל יותר מענין לכתוב על אנשים חולים ועל בעיותיהם ועל הצורך בכספים לטיפול בהם.

ליכטמן

New member
מטרת פרלמנט בריאות

פרלמנט הבריאות הוא תהליך חדש של שיתוף נציגי התושבים בהחלטה על נושאים עקרוניים במערכת הבריאות. בשבוע/שבועיים הקרובים הדיונים אמורים להסתיים, ועל פי לוח הזמנים המקורי במהלך יוני אמור להיות כנס הסיכום. אם שלב זה יצליח, אזי יפתח ערוץ דיונים חדש במדינה שללא ספק יהיה מהפך לעומת הקיים. יצא לי להיות במפגש אחד - ממש מדהים. יושבים קבוצה של 25 אנשים שלומדים את הבעיות המוצגות ותוך כדי הנחייה ע"י איש מקצוע מיומן, דנים בנושא, ומביאים המלצה לפתרון. צריך להוריד את הכובע בפני יוזמי ומנהלי הפרלמנט. כמובן שהמבחן האמיתי יהיה לגבי אימוץ המלצותיהם ע"י מקבלי ההחלטות. הנושא של רפואה מונעת נמצא בסדר עדיפות גבוה יחסית בקופות החולים. הביעה היא שמדובר על תהליך של חינוך לבריאות שהוא ארוך קשה ומייגע. גלשתי היום באתר האינטרנט המחודש של מכבי http://www.maccabi-health.co.il/ המסר הראשון המוצג באתר הוא "אורחות חיים בריאים" . אני חושב שזה מסר חשוב ומלמד לגבי סדר עדיפות של הנושא במכבי. מעבר לזה, אני חושב שכל אחד מאתנו צריך להעלות רעיונות ולשלוח אותם לקופת החולים בה הוא חבר כדי לקדם את הנושא. לצערי פרט להסכם אתך, אין לי רעיון מה לעשות על מנת לקדם את הנושא

למעלה