תוציאו מחברות .....

תוציאו מחברות ......./images/Emo211.gif

כל הלילה דפקו משמיים ברקים רעמים מחרישי אזניים לא נרדמתי לא ישנתי והלוואי שמזג האוויר הזה ימשך ברצף שבועיים!
ז'תומרת,...... שימשך כל החורף, אבל שיהיו הפוגות שאוכל ללכת לקנות חלב וקוטג'
המכוניות למטה בכביש כמעט משייטות על המיני נהר שנוצר, ובין הבזק של אור לרעם מתגלגל, סיר מרקוף על הגז ומירי מסיקה מנעימה ברקע...
לכבוד החורף שהגיע הנה מתכון לעוגה/קינוח נפלא מהיר , עצה שלי , תכינו כמות כפולה כי זה נעלם בשניות. ובכן ......כל מה שאתם צריכים זה חבילת פתי בר בטעם שוקולד, אינסטנט פודינג וניל , שמנת מתוקה , וקרם שוקולד. וזה הולך ככה..... קחו יריעת כסף בגודל 40X40 הניחו על השיש סדרו 3 שורות של בסקוויט פתי בר שטבלתם קצרצרות בקערית ובה כפית נס קפה מומסת בחצי כוס מים פושרים קצרצרות הווה אומר אל תגיעו למצב שהבסקוויט רטוב מאד הקציפו את השמנת עם כוס חלב+אינסטנט פודינג לקרם יציב שימו את הקרם על שורת הבסקוויטים האמצעית בלבד הרימו את שולי נייר הכסף באופן ששתי השורות מהצד תיצורנה גג משולש מעל שורת האמצע עיטפו את הקונסטרוקציה והכניסו לפריזר לשעה אחרי שעה שכל העסק התייצב הוציאו מהמקרר פתחו את הנייר קבלתם רולדה משולשת נכון? יופי
עכשיו תשפכו קרם שוקולד מלמעלה לכל האורך עד שיכסה את כולה (מתכון למטה) ותחזירו לפריזר תוציאו רבע שעה לפני ההגשה תחתכו למנות ושימו כל משולש על צלחת עם זילופי שוקולד סביב.... קרם שוקולד בסיסי ============= 2 כפות קאקאו 2 כפות סוכר 2 כפות מים כפית תמצית וניל / או כף ליקר שוקולד/או יין מתוק 2 כפות חמאה להמיס במיקרוגל דקה לבחוש עד שהסוכר נמס לשפוך בעודו חם יאמי אמיתי באחריות
שבת שלווה נעימה וטעימה לכולכם
 

לקי לי

New member
נראה ומרגיש לי שהעוגה גודי גודי.

יש לי אורחים לשבועיים עם ילדודס מארץ רחוקה. מחפשת עיסוקים לילדים בגיל בית ספר, לאן אפשר לקחת אותם כאשר אצלנו כולם לומדים. מה פתוח בשעות הבוקר? מה פתוח בשעות אחה"צ חוץ מבתי קולנוע? הנאות ארועים ואטרקציות יתקבלו בברכה.
 

w o m a n 10

New member
וואי וואי וואי רק מלהסתכל עליתי 10קילו ../images/Emo67.gif

שוקולדה, לכמה זמן האחריות? אם לא יוצא יפה כמו בתמונה שולחים אלייך ומקבלים אחת חדשה יפה ומתוקה?
כבר היום ינוסה... אני אוהבת ת'עוגות האלה
 
קבלי בונוס ../images/Emo24.gif

פ ח ז נ י ו ת
========== 1 כוס מים 100 גר' חמאה כף שטוחה סוכר קמצוץ מלח להרתיח עד לנקודת המסה של החמאה להכניס בבת אחת כוס קמח רגיל לערבב בכף עץ היטב לשפוך לעיסה 4 ביצים שלמות ולהקציף עם מקצפת יד לזלף באמצעות 2 כפיות על נייר אפייה גבשושיות מהעיסה ( לי יצאו 22 ) לאפות בחום של 180 מעלות עד שהפחזניות מזהיבות להשאיר בתנור שתתקררנה עמ' שהנפח לא ירד ואחר כך ניתן למלא במילוי מתוק או מלוח. למילוי מתוק העשוי מקצפת עם אינסטנט פודינג אפשר לעטר את מגדל הפחזניות בשוקולד מומס. (מתכון באדיבות של הגולשת גנגי שיש לה בלוג שווה במיוחד - אצל גנגי במקום מים יש חלב). אי אפשר שלא להצליח בעוגות האלה הן קלילות, מהירות ו....משמינות!
המשך יום נעים עם המממממממוןןןןןןןן גשם......
 

כ חיים

New member
שבועיים מזג אויר כזה ? נסחפת !

כולנו מצפים לגשם ומי כמוני יודע זאת, אבל אם הגשם ימשך ברצף שבועיים, הלך מסיק הזיתים בעמק יזרעאל, הלכו תבואות החורף באין אפשרות לעבד את אדמת העמק הכבדה כאשר היא בוצית. מה אנחנו בסה"כ מבקשים ? הפסקה קצרה כדי שאדמה תתייבש קצת שאפשר יהיה לעלות עליה לסיים את העבודות שלא סיימנו כגון מסיק הזיתים, קטיף הרימונים,ו זריעת תבואות החורף. אח"כ, שייפתחו ארובות השמים וימלאו את מאגרינו ואת הכנרת המרוקנת. בכל אופן, המגפיים כבר מוכנים לחורף וגם חליפת הגשם (אח - איפה הימים שהיינו מתכסים בשקי תערובת ריקים מיוטה כנגד הגשם ולא ידענו מה זה חליפת סערה).
 
נו טוף... כבר שולחת פתק לכותל

לבקש הפוגה חשבתי שגמרת לאסוף את היבולים....
אצלנו מהבוקר ממטרים ללא הפוגה ...וסערת רוחות שכמעט העיפה את האדניות מהמעקה , אם רק היה אפשר לרכז את כל שפע המים הזורמים כאן לאיזה מאגר ....
..
 
למעלה