תוקף צבעי מאכל טבעיים

mmw2008

New member
תוקף צבעי מאכל טבעיים

שלום, אני מתכננת להכין צבעי מאכל טבעיים ורציתי לדעת עד מתי ניתן להשתמש בהם? את העוגה אני צריכה רק לעוד שבועיים וחצי אבל אני רוצה לנסות להכין את הצבעים כבר מעכשיו. השאלה שלי היא ,האם הם יחזיקו מעמד לעוד שבועיים וחצי? ובנוסף, איפה צריך לאחסן אותם? תודה רבה, מיכל
 

mmw2008

New member
מצאתי הודעה ישנה פה בפורום על מישהי שמסבירה..

איך להכין צבעים טבעיים...(פעם ראשונה שלי שאני הולכת לנסות את זה) הנה ההודעה: מיצויים של הצבעים - ayatomshel כחול - כרוב סגול סגול – ענבים סגולים ירוק – עלי תרד, פטרוזיליה צהוב – קליפת תפוז או לימון מגוררת, גזר מגורר, חרדל, גרגרי סלרי, כורכום חום – קפה, קליפות אגוזי פקאן, קליפות בצל אדום – סלק, דומדמניות, תותים, פטל, קליפות של בצל אדום הכחול והסגול מסיסים במים, לכן לקצוץ אותם קטן, לשפוך מים רותחים ותוך כמה דקות הצבע מתמצא. לא למהול בהרבה מים בכדי שהצבע יהיה מרוכז. כתום, צהוב וירוק יותר בעיתיים. המיצוי עם מים רותחים נותן כמות קטנה של צבע. המיצוי המסיבי נעשה בעזרת אלכוהול. לשים תרד כתוש(ניתן לכתוש בעזרת כותש שום) או קליפות תפוז מגוררות או גזר מגורר בכלי, להוסיף מעט אלכוהול ולהניח לכמה שעות בצד. הצבע יתמצא לאלכוהול. כאשר הכוהל יתנדף, מקבלים אבקת צבע. בכדי להשתמש בהם כצבעי מאכל, צריך להוסיף מים רותחים.
 

lzabari

New member
לדעתי אחרי שאת מנסה

וזה מצליח לך אז תקפיאי אותם כדי שלא יתעפשו לך עד לרגע השימוש. תזכרי שאת חייבת לרכז אותם שלא יהיו לך דלילים מידי כי אם תשתמשי עליהם בבצק סוכר הוא יהפוך לך לעיסה דביקה מאד ואם תשתמשי לקצפת הוא ידלל לך ואת לא תוכלי לזלף יפה
 

winny

New member
אחרי שתנסי אשמח לשמוע איך יצא...

ולא פחוץ חשוב - איך הטעם. נראה לי שהוא עלול להיות קצת דומיננטי. אשמח לשמוע גם אם זה הרבה עבודה...
 
למעלה