תוקף של בשר חי

Srulikg

Member
קניתי היום, ה-10 בחודש, בשר הודו טחון וכתוב עליו שהתוקף עד יום שישי, ה-12 בחודש.
זה כולל את ה-12?
הוא יתקלקל עד אז?
 

רוב הזמן נח

Well-known member
קניתי היום, ה-10 בחודש, בשר הודו טחון וכתוב עליו שהתוקף עד יום שישי, ה-12 בחודש.
זה כולל את ה-12?
הוא יתקלקל עד אז?
אתה חושב שיש תאריך קסם כלשהו שאחריו הבשר יהיה מקולקל? יש כל מיני רמות של טריות לפני שיש ממש קלקול. מומלץ יום יומיים במקרר ואחר כך להקפיא.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
אם לא נאמר אחרת מקובל ש"עד" = עד בכלל.
זה נכון לתאריכי תפוגה, כלומר יום שישי כלול.
עם זאת, בשר טחון הוא מוצר רגיש, ודאי אם לא נטחן לנגד עיניך. הייתי משתמשת בהקדם, וצולה היטב.
 

Srulikg

Member
אם לא נאמר אחרת מקובל ש"עד" = עד בכלל.
זה נכון לתאריכי תפוגה, כלומר יום שישי כלול.
עם זאת, בשר טחון הוא מוצר רגיש, ודאי אם לא נטחן לנגד עיניך. הייתי משתמשת בהקדם, וצולה היטב.
כתוב "בתוקף עד". אני מתכנן לבשל אותו ביום שישי. זה בסדר?
 
נערך לאחרונה ב:

trilliane

Well-known member
מנהל
כתוב "בתוקף עד". אני מתכנן לבשל אותו ביום שישי. זה בסדר?
מבחינת התוקף עד = עד בכלל = ה"עד" כלול = תאריך התפוגה כלול בתוקף.
כלומר מבחינה רשמית יום שישי מכוסה.
בפועל מוצרים יכולים להתקלקל גם לפני התאריך (ולהפך), אז אנחנו לא יכולים לדעת מתי הבשר יתקלקל בפועל (היו בעבר גם כתבות על רשתות שיווק ששינו את התוקף שהודבק על מוצרים כאלה ואחרים).
אני לא אומרת שיש פה בהכרח בעיה, אני רק עונה לך על השאלה הרשמית וכותבת לך איך אני נוהגת. היות שבשר טחון הוא מוצר רגיש אני אישית לא קונה אותו יומיים מראש, קל וחומר אם לא נטחן לנגד עיניי (למעשה אני קונה טחון אך ורק אם טוחנים לי במקום).
 

Srulikg

Member
אם נניח שאבשל אותו ביום שישי, התאריך האחרון לשימוש, כמה ימים בערך זה יחזיק מעמד?
 

Srulikg

Member
סליחה, אבל לא ברור לי. זה בתוקף עד מחר, יום שישי.
אם אני אבשל את הבשר מחר זה יחזיק מעמד כמה ימים במקרר?
 

trilliane

Well-known member
מנהל
סליחה, אבל לא ברור לי. זה בתוקף עד מחר, יום שישי.
אם אני אבשל את הבשר מחר זה יחזיק מעמד כמה ימים במקרר?
יומיים (כולל יום ההכנה) זה בטוח, אולי שלושה. אני לא זוכרת מה אומרות המלצות התברואה, אתה יכול לגגל.
 

Srulikg

Member
גיגלתי ומצאתי שעוף מוכן מחזיק מעמד במקרר 3-4 ימים.
וגם פה מדברים על בשר.
 
למעלה