תוקפנות

• פותח הנושא hagn
  • פורסם בתאריך

hagn

New member
תוקפנות../images/Emo46.gif

מה אפשר לעשות בקשר לתוקפנות אצל חולה אלצהיימר? הוא לוקח ריספנדל 1 מיליגרם כל יום והתוקפנות שלנו גדלה אם אנחנו לא רצים אליו בכל פעם שהוא קורא לנו (וזה כל 5 דקות לערך ביממה!, וגם בשביל שטויות או בשביל דברים שאחרי שניה אומר אחרת- להוריד חולצה כי חם ואחרי כמה דקות קר לי אני רוצה חולצה) הוא צועק מקלל ולאחרונה גם מגיב בתוקפנות אתמול הוא האשים אותי בגניבה של כל כספו, קילל ונתן לי סטירה והפגין תוקפנות כלפי וכלפי אחותי האם זו התרופה? צריך להחליף תרופה או להוסיף מינון? מחלה ארורה חגית

ענתי44

New member
חגית ../images/Emo24.gif

אכן מחלה ארורה. את חייבת לחזור לרופא כדי לראות אם זו תופעת לוואי של הכדור, אולי צריך להחליף או לשנות מינון או להוסיף כדור הרגעה. השכן שלי כל שינוי כזה אישתו הולכת לרופא ומשנים את הטיפול. והוא נרגע. האשמה בגניבה תופעה מוכרת, הקול קול אבא אבל התוכן של האלצהיימר אל תפגעי, ואני יודעת שזה פוגע חמודה. אבל את ואחותך חייבות להיות חזקות. האם אין לאבא מטפל? שלפחות לא כל הזמן העול יפול עליכן?

פנטזי1

New member
כן חגית נראה לי שהצרה הזאת היא נחלת

כל חברי הפורום הזה במוקדם או במאוחר.גם אצלינו התוקפנות חוגגת אומנם עדין לא כלפי אבל כלפי בת זוגו של אבי וכלפי המטפל שלו. בינתיים זו רק תוקפנות מילולית אבל זה מאוד לא נעים להיות שם.גם אבי מקבל ריספרדל רק 0.5 מ"ג ונראה שזה לא עושה כלום. ביום ראשון יש לנו תור לרופאה שלו ואני מקוה שהיא תשנה משהו בתרופה שאולי יעזור. אכן מחלה ארורה וצרת רבים לא חצי נחמה במקרה הזה.והכי גרוע שלא יודעים מה לעשות.לא רואים אור בקצה המנהרה.

פנטזי1

New member
היינו היום אצל הרופאה

היא עשתה שינוי בתרופות נתנה פרפנאן והמליצה להתחיל שוב את האביקסה ,נקווה שזה יעזור,דוקא היום היה לו יום טוב הוא היה די שקט ורגוע ואפילו התבדח עם הרופאה.

zs1957

New member
תגובה לחגית - תוקפנות

שלום חגית! התופעות של תוקפנות מאפיינות חולי אלצהיימר. ניתן לטיפול ע"י תרופות. התייעצי בבקשה עם הנוירולוג או הגריאטר המטפל באביך. אני בטוחה שהוא ימצא את התרופה התאמה לו והוא ירגע. בהצלחה!!! זהבה שחם עמותת אלצהיימר

למעלה