תורה ומדע.

דוד1000

New member
תורה ומדע.

בימים אלה ממש אני יוצר קשר עם הרב יעקב סגל וממנו לרב דב שטיין שעורך את החומר שלו. כרגע, דוד, אתן לך תשובות מהידע האישי שלי שאין להסתמך עליהן כאמת המוחלטת עד שאברר זאת עם הרבנים שצייניתי לעיל. אתן לך תשובות מהידע האישי שלי שאין להסתמך עליהן כאמת המוחלטת עד שאברר זאת עם הרבנים שצייניתי לעיל. מה עוד שלא אענה כרגע על כל השאלות (בעיניין הספורטיב למור והקנגורו). להלן התשובות האישיות שהסקתי. (אני אוסיף ואכתוב בהקדם האפשרי את דעות הרבנים שאיתם אני יצרתי קשר.) ******************************************** "כלומר הוא מודה שאינו יודע על כוכבי שביט..." תשובה: במקומות אחרים בגמרא כתוב גם על כוכב השביט. ראה במאמר שלי בפורום: "החוכמות שבורא עולם נתן..." שם המקורות לכך שחז"ל ידעו שכוכב השביט עובר פעם בשבעים שנה..! ******************* "ומה בקשר למספר ה"מזל" 100 בכוכבי כימה?" תשובה: תסתכל שם ברש"י באותו מקום. שם כתוב שבמרכז כ100 כוכבים לערך ואילו בכימה יש הרבה יותר ממאה כוכבים. ******************************************** "צינה של כימה..." תשובה: חז"ל לא תמיד מתכוונים לכל דבר פשוטו כמשמעו. לדוגמא כתוב שבשמיים יש מים. מכאן המילה שמיים מהשורש: שם מים. במקומות אחרים מבואר שהמדובר הוא במים העליונים שהם רוחניים. כל כוכב יש לו השפעה על כדור הארץ. לדוגמא כוכב הצדק מושך אליו אסטרואידים כדי שלא יפגעו בכדור הארץ. אם לכוכב מסוים אין השפעה על כדור הארץ. יתכן שההשפעה היא רוחנית ומעל לבינתינו. כנ"ל לגבי כימה. כוכבי כימה יכולים להשפיע על המזל, ואפילו על הקור בכדור הארץ. דהיינו על ידי ההשגחה של אותם כוכבים. פרט לזאת. הדברים ניתנו לפני אלפי שנים וכיום קשה להבין כל דבר מכיוון שהרבה דברים במרוצת הזמן יצאו מהקשרם. כאשר יש סתירה בין תורה ומדע אז יתכנו שני דברים. או שלא הבנו את המדע או שלא הבנו את התורה. לעיתים אנו לא מבינים את שניהם. עצם העובדה שידעו חז"ל שיש למעלה ממאה כוכבי כימה במקום שנראים בו רק שמונה היא הוכחה מספקת לכך שהדברים התגלגלו מפי בורא עולם. הדברים שלאחר מכן יכלו להיות סילופים שהשתנו במהלך השנים. ******************************************** לגבי נרתיק השמש: חכמינו כתבו גם במקורות אחרים את טיב השמש ונרתיקה. (ראה במאמרים שלי את המקורות). כתבו שם חכמינו: אילו היה מוציא בורא עולם חמה מנרתיקה, הייתה משמידה את העולם.. ועוד עתיד הבורא להוציא חמה מנרתיקה ולצלות בה הרשעים. לצדיקים החום יהיה מבורך. מכאן שאלוקים, בורא עולם, מחליט עד כמה חום השמש ישפיע, על מי וכמה. לעצם המהות שבהוצאת החמה מהנרתיק שלה – יש רעיונות רבים וביניהם המוחשיות והפחד הכרוך בזה. עצם היות ולשמש יש יותר מנרתיק אחד, אין השפעה על דברי התורה. חכמינו רק הדגישו שלחמה יש נרתיק (אף שלא ניתן לראותו), נרתיק זה יכול להיות הנרתיק הראשון או כל השאר ביחד. כלומר, כל המעטפות של השמש קרואות בתורה נרתיק המכסה את חמה עצמה, כלומר חמה מהמילה חום – מהחום האדיר השורר שם והיכול לפגוע בארץ , יש נרתיק המונע את אותו החום. הנרתיק יכול להיות המעטפת הראשונה הוא שם כולל לכל המעטפות ביחד. ******************************* "התורה דרשה גם סנפיר וגם קשקשת, בעוד המשנה טוענת כי די בקשקשת..." המשנה מסבירה את התורה, הגמרא מסבירה את המשנה, רש"י מסביר את הגמרא. עצם היות והמשנה כתבה די בקשקשת, גם זאת מפי בורא עולם! התורה רק כתבה שכל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר. ההלכות היוצאות מכך הגיעו על ידי תורה שבעל פה המסבירה את תורה שבכתב במשנה בסופו של דבר. ******************************* "ואין מי שיכול לערוב כי נמצאו כל מיני הדגים בעולם..." תשובה: הצלחת לעלות חיוך על דל שפתי, כל הכבוד! מאוד היה ערב לעיניי לראות אפיקורס מובס. זאת לאחר שהוציאו את אותו קונטרס דעת אמת בצבע כחול בענייני הדגים. שם שיקרו, סילפו וטענו נגד ידע חז"ל בדגים. לאחר שהטיחו בפניהם את שקריהם, חזרו בהם הלצים וכתבו שעדיין לא נמצאו כל הדגים. אתה יודע מה? נמצאו רוב הדגים, רוב סוגי הדגים. עד כה לא נמצא דג שאינו תואם את דברי התורה. כאשר ימצא דג שכזה, אפשר להתווכח שוב על עיניין תורה משמיים. כרגע התורה עומדת לכף זכות בעיניין. דניאל. בלס ******************************************* נ.ב לעוד שאלות, הערות ותגובות, אשמח לקבלם כשאלות בפורום שלי או כהודעות פרטיות (לא לדואר האלקטרוני) אלא כהודעה פרטית למשתמש. זכור, אני לא מתיימר להסביר פירושים לעיניינים המדעיים מחז"ל שהבאתי. כלומר, אם תשובתי אינה מקובלת עליך, זכור שיש אנשים שלהם יש את התשובה. לדוגמא, הרב יעקוב סגל והרב דב שטיין. אני רק מסתמך על דעתי האישית. אין להוציא דברים מהקשרם ולקחת את תשובותיי כאמת המוחלטת לדברים. בכבוד רב, נכתב על ידי דניאל בלס.

Governor

New member
אוי, כל כך הרבה שטויות.

לא חבל על זמננו? קרא זאת. הזהר? חובר ע"י ר' משה דה-לאון מאוילה, ספרד ב- 1286 מי גלה את החסון? נסה זאת והמשך לקרא במורד הפתיל שם הדבש? כבר רסקנו את "מופת" הדבש ופזרנוהו לכל רוח...

Governor

New member
נסה לפנות אל המשתמש שכנויו בפורומנו

הוא דוב מאיר. אני חושד שזהו ר' דב מאיר שטיין. פרט לכך, טענתך כבר הועלתה והופרכה...

שקרן

צפייה בשביט היילי מדווחת עוד ב-240 לפנה"ס. היילי היה הראשון שחישב את מסלולו. חז"ל לא יכלו לחשב את מסלולו כי לא ידעו מיכאניקה.

מה זה השפעה רוחנית של כוכב

אידיוט ? "כוכבי כימה יכולים להשפיע על המזל ואפילו על הקור בכדור הארץ..." כיצד משהו שהוא חומר המציית למשוואות של חומר משפיע על ה"מזל" בכדור הארץ ? כיצד שמש יכולה לקרר את כדור הארץ ? אתה מודע לכך שכוכבי כימה הם שמשות כן ? תביא את כל הרבנים שנחשבים אצלכם חכמים למען אמרח את חוטמם בבוץ. אתה ערב רב דוד, יותר שקרן מאשר מטומטם. וצאצאיך ישלמו על כך.

גוססי2

New member
"כידוע לכל חומר יש רוחניות"?

שטויות, הדבר אינו ידוע. זו בסך הכל המצאה של מיסטיקנים מבולבלים המכבירים מילים בשפע אך אינם אומרים דבר בעל ערך.

Governor

New member
אולי יקום בן-תורה אמיתי ויחווה דעה

הרוחניות שבכוכבים?

Governor

New member
הסבר נא לי איזו רוחניות יש למאסת

מימן גדולה הבוערת בתהליך תרמוגרעיני והופכת להליום (זהו תאור בסיסי של שמש)? איזו רוחניות מצויה באטומי המימן הללו? אם אנפח בלון מימן כאן על פני כדה"א - גם תהיה למימן רוחניות כלשהי? אם אדליק ברנר מוזן מימן - גם תהיה למימן רוחניות? אם אטיל פצצת מימן (אותו תהליך כמו בשמש) - גם תהיה למימן רוחניות? מה המיוחד במימן בוער המצוי שנות אור מאיתנו? מה? אלה שרידים של אמונות פאגאניות מעמי המזרח התכון הקדומים, אולם, מה הפלא? אתה האמא של כל הפאגאנים בעולם...

למעלה