תורות או ביחד

KoSeMeT

New member
תורות או ביחד

אז מה אתם אומרים. יום אני יום היא/הוא או ביחד עושים הכל? לדעתי הכי טוב לעשות ביחד הכל.. בייחוד עם השותף/ה הוא מישהו שאתם מכירים. יותר נחמד לנקות את הבית ביחד. אז מה דעתכם?

EyalPolo16V

New member
מהנסיון שלי

אנשים גם עובדים וגם לומדים בדרך כלל. בדירה כמו אצלנו שזה 3 שותפים, הסיכוי שכולנו נהיה בדירה בו זמנית הוא נמוך ביותר , ולכן זה עובד ב3 שיטות : א) כל אחד מקבל אזור ויש לו מספר ימים לנקות אותו. ב) כל אחד מנקה את כל הבית בשיטה החביבה עליו כלומר או בשיטה הסיזיפית או מזמין מנקה על חשבונו. ג) מזמינים מנקה ומתחלקים בתשלום.

KoSeMeT

New member
טוב

תמיד יש את יום שישי או שבת שכולם נמצאים בדירה.. חוצמזה שאפשר פשוט לקבוע יום בשבוע שנוח לכולם וכולם יימצאו בדירה. כמובן שאם מדובר ב 3 שותפים זה קצת יותר מסובך מאשר אם מדובר ברק 2 שותפים.

EyalPolo16V

New member
בשישי שבת אין כלב בדירה שלנו

אלא אם כן אני לומד למבחן תודות לפקולטה להנדסה המהוללת שאוהבת לתקוע מבחנים בימי ראשון-שני.

כמעט תמיד ביחד

נכון שזה דורש תיאום מראש, וזה הופך למן פרוייקט ענק כזה, אבל זה יותר נחמד ככה. לפעמים, עם איזורים ספציפיים (מטבח, שירותים), מנקים רק אותם ואז זה לא צריך להיות שלושתנו, אבל ככלל זה באמת משהו שאנחנו מקפידים לעשות ביחד.

קישקוש

New member
תורות..

ככה כל אחת צריכה לעשות את זה פעם בשבועיים (כן, כן. אצלינו מנקים רק פעם אחת בשבוע!!). <שונאת לנקות!
>

leahle

New member
ביחד

לא יודעת, אבל חלוקת התפקידים לימים וכאלה עושה לי הרגשה של פנימיה... מוצאים את הזמן שכולם יחד ולדעתי זה תלוי באווירה ששוררת בדירה, קורה שמישהו לא נמצא או לא יכול אז מנקים בלעדיו, ואז ממילא הוא עושה משהו אחר או שיש הזדמנויות שאנחנו אלה שלא יכולים בדיוק... לדעתי זה מאוד תלוי איך הענינים מסתדרים בין החבר'ה...

EyalPolo16V

New member
שלא תבינו לא נכון , לדעתי הכי טוב

ביחד. אבל זה תלוי בשותפים ...

KoSeMeT

New member
גם לדעתי

הכי טוב זה ביחד. ככה זה נגמר הכי מהר והכי כיף ואין את הריבים על 'אבל היום תורך...'

sobolina

New member
מאמר אופרת הסבון ../images/Emo26.gif

אז ככה, קודם כל אני חדשה בפורום. ממש אחלה של פורום ולכן החלטתי לתרום מעט מנסיוני הישן והעשיר אשר התרחש לפני כ 4 שנים כאשר חלקתי דירה עם עוד 6 בנות בשירות הלאומי. סוגיית הניקיון היא סוגייה מאוד מאוד רגישה,לא משנה באיזו דירה נמצא את עצמנו,בין אם אנחנו נהיה עם 2 שותפים , בין אם נהיה עם 20 שותפים - זה לא דבר שנעלם - להיפך
זה רק מצטבר. וכאן מתחילה אופרת הסבון של כל שותף באשר הוא
המצב הרצוי את תחילת דרכנו כשותפות התחלנו כתחילת דרכו של כל שותף - ההחלטה האידאילית של גיבוש / קרצוף חברתי , שיתוף הזולת , כך גם בדרתנו הקטנה נפלנ\ה ההחלטה שכל 7 הבנות ינקו יחדיו
התחלנו את עבודתנו במקום השירות - קבלנו מערכת לידנו, וראינו כי לא ניתן לתזמן יום ניקיון כללי שכל הבנות יוכלו לקחת חלק בו. ובכך עברנו ישר לתחילת שלב ב'
השלב הנואש
קבלנו את מפתחות הדירה החדשה (בניין שזה עתה סיימו לבנות אותו) , ולתדהמתנו גילנו כי המוסד שאליו אנו משתייכות "אגודה" לא טרח לנקות את הדירה , ואנו נכנסו לתוך דירה המלאה בשאריות של קירות גבס, זכוכיות, אבק,מסמרים וכו'. מיד לאחר כניסתנו לדירה , החלטנו כי אין מצב,שלאחר יום עבודה כה מפרך אנו נתחיל לנקות את הדירה שממש היה אפשר לערוך ביוטופ מחקרי על מושבות שלמות של אבק/חיידקים/מזיקים אחרים שהחליטו "למה לא
גם אנחנו יכולים לחלוק את הדירה עם עוד 7 בנות חתיכות
". אז לאחר הסכמה של פה אחד (נו טוב חצי מהבנות אבל הרוב קובע) - החלטנו לשכור את שירותיה של ז'ניה - עוזרת ניקיון מוסמכת בעלת המלצות רבות מדיירי המקום. תמורת 25 ש"ח מכל בת היא קרצפה את הדירה+שירותים+חלונות+ הכיריים (שזה היה הסיוט של כולנו - יכלו לראות מה כל אחד אכל במשך ה 3 שנים האחורנות - טינופת). שלב ג' - השלב המצוי
לאחר שז'ניה המהוללת סיימה לנקות את הדירה החלטנו כי מאחר ואנו בנות השירות הלאומי לא חיות עם כסף רב לביזבוזים - אנו נצטרך לחלק ביננו את המטלה. החלטנו שנתחלק לקבוצות , כאשר בכל שבוע,יום אחר בשבוע יהיה יום הניקיון. כך יצא שלאף אחד לא היה תירוץ של "אני מסיימת לעבוד מאוחר יום שלישי - אני לא אנקה באותו היום ויהי מה
". כך בנינו לנו מערכת של נקיון בדירה, כאשר המערכת עצמה התחלקה לפי אזורים
זו הייתה השיטה המשולבת שלדעתי עבדה הכי טוב. כמובן שהיו פאשלות מידי פעם ו"במקרה" במהלך השבוע הצמד שהיה אמור לנקות לא היה באותו היום - והדירה , שהייתה מרוצפת כולה בריצוף לבן , כבר הייתה מטונפת - ולכן אני הרמתי את הכפפה (והמקל,והסמרטוט והדלי) ותוך שעה וחצי קרצפתי את כל הדירה. פינת ההמלצה הנקיה
לפני שמתחילים לנקות את הדירה , צריך להחליט על כמה דברים:
א. ימי נקיון - יש כאלו אשר אוהבים שהדירה תהיה נקיה מהיום הראשון (אבל החסרון הוא שהיא תתלכלך למשך השבוע) ויש כאלו שאוהבים את האמצע ויש את הסוף
ב. שיטת נקיון - מאיפה להתחיל ....
ג.כמות ימי הנקיון - אם הדירה היא בעלת ריצוף בהיר כפי שהיה בדירתי - פעם אחת בשבוע ממש לא תספיק.
ד.האם שווה לפצל את הניקיון - אחד מטאטא השני עושה ספונג'ה
ה. השלב הכי חשוב - הגדרת האני שלכם : האם אתם השלומפרים שמחשיבים העברת סמרטוט כניקיון, או האם אתם מהטיפוסים האובססיביים שלא משנה מי ינקה אחריכם - אתם תקומו באמצע הלילה ותגדעו את שנת היופי שלכם , והכל בכדי לקיים את מצוות בדיקת החמץ ולהיות רגועים שאכן ניקו בין החריצים את האבק ושאירות האוכל
כל שנותר לי הוא לאחל לכולכם את הברכה המסורתית שהתנוססה לה בדרתנו
שפשוף נעים
sobolina

sobolina

New member
נ.ב חצי - אולי תכניסי את זה למאמרים

אם זה עונה על הקריטריונים בכלל - אני יודעת שאני אישית הולכת להכניס את זה למאמר עסיסי בפורום שלי..
. אחלה של פורום כבר אמרתי

karnaf7

New member
סובולינה, כאן אין לי מתחרים ../images/Emo99.gif

על ליבך... (עדיין)

sobolina

New member
חכה חכה הם יבואו בהמוניהם....

אבל לך שמורה זכות ראשונים

תודה תודה ../images/Emo22.gif

לגבי המאמרים, לראייתי הם יותר כלי אליו אפשר יהיה להפנות גולשים לקבלת אינפורמציה (לדוגמא הדיונים שהיו כאן לגבי הערכת עלות של תחזוק דירה), ואיכשהו ניקיון זה עניין אישי כזה, שנורא משתנה בהתאם לדינמיקה. מה שכן, ללא ספק להודעות המומלצות. גם מושקע, גם מעניין, גם מכיל טיפים. ממש נועד לטאגליינס

sobolina

New member
תודה תודה 2 ../images/Emo26.gif

יש לי נטיה להשקעה שכזו... בכל אופן - אני אנסה אולי לחפש מידע רלוונטי באינטרנט , שכן יוכל לענות על הקריטריונים שהצבת פה למעלה. בנתיים - אני אמשיך להתפרץ ולדיונים פה בפורום עד שיעיפו אותי...

EyalPolo16V

New member
../images/Emo45.gif פעם בשבוע נחשב מעט?

בדירה שלנו הלוואי שהיה מתבצע נקיון פעם בחודש. בהתחלה עוד ניקיתי לבד, עכשיו מצידי שהם ימותו מדיזנטריה , אני מנקה רק את מה שקשור אליי ומשתדל לא להסתובב באזורים האחרים לפחות עד שאני אמצא שותפים חדשים ונורמלים. בדרך כלל מוזמנת איזו ז'ניה פעם בחודשיים במקרה הטוב ...
וגם אז, אני צריך לרדוף אחרי הכסף שהם חייבים לי על זה במשך 3-4 חודשים בממוצע...

למעלה