תורי לשאול: משקפי שמש אופטיות

be_roo

New member
תורי לשאול: משקפי שמש אופטיות

קחו שני זוגות משקפיים, האחד משקפי ראיה רגילים עם עדשות שקופות לגמרי, השני משקפי שמש אופטיות עם עדשות כהות וגם קמורות, כלומר, מורכבות על אותן מסגרות אופנתיות עם עדשות "עין זבוב". שני הזוגות הותאמו לאותו אדם עם אותו מספר. האם אמור להיות הבדל באיכות הראיה בין שני הזוגות? האם הקמירות של עדשות השמש גורם להפחתה ביעילות שלהן בחדות הראיה לעומת המשקפיים הרגילים?

ST

New member
אפשר לעשות ניסוי, אם את רוצה.

יש לי שני זוגות משקפיים - רגילים, ומשקפי שמש אופטיות. אותו מספר בדיוק (כולל הצילינדר) בשניהם. יש קצת הבדל ביניהן, אבל אף פעם לא ממש עמדתי עליו. אנסה השבוע ואשמח לדווח...

be_roo

New member
השאלה היתה יותר "מקצועית"

מישהו ממכרי רכש משקפי שמש אופטיות לראשונה וטוען להבדל. השאלה האם יתכן שההבדל נובע מקמירות העדשות ולא ניתן להגיע בהן לתוצאה דומה למשקפי ראיה רגילים, או שמא מדובר בחוסר דיוק בייצור או טעות אחרת כלשהי. לי יש כבר שנים משקפי ראיה ושמש אופטיות, ואיני ערה להבדל אך יתכן מאוד שזה נובע מ"התרגלות".

קישקשתא

New member
L../images/Emo6.gifL בשביל זה אני פה

אגב במקום לחפש ברשימה אני בד"כ משתמשת בחיפוש.. הרשימה כבר ארוכה באופן מפחיד.

Rשף

New member
מה זה קמורות ?

לי יש משקפיים רגילות ומשקפיים רגילות עם עדשות כהות, ויותר מזה יש לי זוג משקפיים ישנות שהפכתי למשקפי שמש ובכולן רואים מצויין.

be_roo

New member
קמורות, כמו כל אותן משקפי שמש

אופנתיות עם עדשות גדולות וקמורות שמכסות את כל העין, כמו שהספורטאים באתונה אהבו להשתמש
העלתי שאלה בפורום רפואת עיניים, מיד אלך לראות אם קיבלתי תשובה.

Rשף

New member
בכלל הסכימו לעשות כאלו אופטיות ?

לי תמיד סירבו להכין עדשות שהן קמורות ואפילו מעט בדיוק מהסיבה שציינת, אם למדת מעט אופטיקה זה גם הגיוני מאחר והקמירות של העדשות בייצור סדרתי מחושבת לפי עדשה ישרה.

ykiki

New member
גם אני בין ה"אווארים"

וגם אצלי מורגש הבדל בין השמש (קמורות, גולשים-סטייל) לבין השקופות. למיטב ידיעתי: 1. נו טו פיירס אר דה סיים
2. ההבדל מורגש בעיקר למי שיש גם צילינדר: בלתי אפשרי להגיע לאותה זוית בדיוק, במסגרת שונה/עדשה שונה. תמיד יהיה הבדל עדין (או גס, אם האופטומטריסט לא מקצועי), וזה מקור ההבדל המורגש. מי שאין לו צילינדר, לא אמור לחוש בהבדל (כמעט) אם העדשות הוכנו באופן מקצועי ומנוסה. אגב, צריך לשים לך גם להבדלי הצבע בין העדשות: הכנה לא מקצועית עלולה ליצור גוון מעט שונה...

ykiki

New member
../images/Emo4.gif נשמע כאילו מי שהכין את העדשות

קצת פישל... הייתי מתייעץ עם אופטומטריסט נוסף (ו/או ממתין לתשובה בפורום המומחה שקישה ציינה)

be_roo

New member
אותו אדם הכין לי עדשות דומות

ואפילו עם צילינדר, ולא הורגשה בעיה. זה כמובן לא פוסל אפשרות של טעות חד פעמית, אבל בגלל זה רציתי לדעת האם הבדל קל הוא דבר מקובל בגלל הקושי הטכני ביצור עדשות אלה. כמובן שתמיד יתכן שההבדל הוא בגלל העדשה החדשה, בלי קשר לאיכות.

be_roo

New member
בעבר לא ניתן בכלל, וגם כיום זה תלוי

במידת ליקוי הראיה. לי אישית יש כאלה כבר זמן רב ואיני ערה להבדל, אך יתכן כי כבר הסתגלתי אליו. הבעיה נוצרה אצל מכר שלי.

poplo

New member
כן! שני משקפי שמש שונות - עדשות קמורות - היו עיוותים נוראיים

עשו לי משקפי שמש בשני מקרים שונים, פעם בעדשות ממש קמורות ופעם בעדשות מעט קמורות, התוצאות היו עיוות בלתי נעים לראיה. במשקפיים הפחות קמורות העיוות היה פחות, אך היה קיים.
אני מנסה להבין אם זה קשור לתקלה בייצור או שזה מה שיש.
החזרתי את המשקפיים לחנות.
&nbsp

למעלה