תורי לשאול שאלה.. :)

תורי לשאול שאלה.. :)

האם אי פעם אהבתם מישהו והרגשתם שאתם בתקופה בחיים שאתם לא יכולים להיות בקשר ו/או להיות איתו מכל סיבה שהיא?
ופשוט ויתרתם?

אין סיכוי שזה יקרה לי

כשאני באמת אוהבת מישהו (לא משהו התחלתי כזה)- אין סיכוי שאוותר על זה, זה פשוט לא הגיוני בהכרותי עם עצמי

NEO83

New member
אני אף פעם לא מוותר על אהבה

NEVERֱ

יש לי גם מקרה שהוביל למשהו טוב בגלל זה.

אבל לאחרונה נתקלתי בעצמי במקרה דומה וקשה, ולמדתי שלפעמים החיים מלמדים אותנו לקח, ולפעמים יש נסיבות שאי אפשר להילחם בהם והם לא בשליטתינו, הייתי נותן הכל למען אהבה אם הנסיבות היו תלויות רק בי, אבל הנסיבות הן בכלל לא שלי...

GeJuFan

New member
כן.

כי הייתה לו חברה או בת זוג, עד היום לא ברור לי בדיוק מה היה המצב של המערכת יחסים ביניהם. למרות המשיכה המדהימה שהייתה בינינו, והעובדה שהיו לו לא מעט מהדברים שאני מחפשת אצל בן זוג, נאלצתי לחתוך את החברות והזוגיות האפשרית כל עוד הוא יוצא עם הבחורה השנייה. יש גבולות שגם אני לא מוכנה לעבור, וזה לתקוע סכין בגב של אישה אחרת בכך שאני אצא עם הגבר שלה.

קצת פרטים..

אולי הייתי צריכה להוסיף את זה לפני, אבל בעיקרון הוא פנוי ואני פנויה..
העניין הוא שאני בשלב בחיים שאני לא פנויה לקשר כרגע ובטח שלא קשר רציני הוא ממש במקום אחר בחיים.
יש אהבה, אבל אני לא רוצה להתחייב לדבר כזה כרגע..זה נחמד להגיד שאת אוהבת מישהו אז את לא תוותרי עליו לעולם, אבל אני מעדיפה לחשוב עם הראש כרגע ולא עם הלב.
אני צריכה חופש כרגע... אבל יש את הלבטים האלה של לוותר על אהבה, אבל אם ניכנס לקשר אני פשוט יודעת בידיעה מוחלטת שזה לא יצליח.
בקיצור.. מבולבלת... כפי שניתן לראות

כמה שאלות

למה את כ"כ בטוחה שזה לא יצליח?
למה לא לנסות ולראות לאן זה יוביל?
לא ילך אז לא ילך, אבל אם זה כן ילך?

דן1985

New member
לי זה קרה דומה אבל מהצד ההפוך.

במקרה שלי מדובר על בחורה מהלימודים שלי, הגענו למצב שהיינו מדברים שעות על גבי שעות, כבר מהיום הראשון שדיברנו השיחה נמשכה שעות ואם לא היינו צריכים לישון מתישהו בלילה לא היינו מפסיקים לדבר, הרגשנו ממש קשורים אחד לשנייה, גם תמיד הייתי מקבל מחמאות ממנה שהיא יכולה לדבר איתי על הכל וממש אוהבת לדבר איתי ואפילו כשהיא הייתה מתעצבנת עלי (בצורה קשה) מסיבה כלשהי, היא תמיד הייתה חוזרת לדבר איתי ובאינטנסיביות זהה.

התחלנו לדבר כשהיא הייתה בקשר עם מישהו אחר מהלימודים כשנה וחצי עד שהם נפרדו ובמקרה הזה מאחר שהיא ניסתה לצאת כבר עם מספר בחורים מהלימודים שלנו היא החליטה שהיא לא רוצה לצאת שוב עם מישהו שהיא לומדת איתו, ולמרות שאני כן פיתחתי כלפיה רגשות, היא טוענת שהיא לא מרשה לעצמה לפתח שום רגש כרגע כלפי כי היא לא רוצה להגיע למצב שהיא תפגע נפשית מהסביבה שלה, בין אם יכנסו לה לקשר ובין אם יחשבו עליה דברים אחרים.

לי אישית מאוד קשה המצב הזה, כי אני יודע שבמידה והיה מתפתח קשר אמיתי, למרות הפחדים שלה, הקשר הזה היה יכול להצליח ולהיות ממש חשוב ומאחר שאני נפגע מהנושא הזה כל פעם מחדש אפילו ניסיתי לנתק איתה קשר מספר פעמים ובכל פעם היא נותנת לי זמן (שבו היא נעלמת) ואז היא חוזרת לדבר איתי ומנסה לסדר קצת את המצב, וההרגשה שנוצרת מזה שהיא חוזרת כל פעם היא שהיא מנסה לא לאבד אותי ולשמור אותי בצד למרות ההחלטה שלה. (כל מי שמכיר את הסיפור שלי, אמר לי כבר ממזמן להתרחק ממנה, אבל אני לא מסוגל, לא משנה כמה אני מנסה לצערי)

ולכן בנוגע למקרה הזה ולמקרה שלך (לפחות קל לי לומר את הדברים האלה כאן אליך)

כשבאמת מרגישים משהו רציני, ואפילו אוהבים, אין כזה דבר תקופה בחיים שאתם לא יכולים להיות בקשר, לא משנה מה הסיבה - תקופה כזאת יכולה לקרות מכל מיני סיבות ובכל מיני זמנים בחיים ובגלל זה מבחינתי זה סוג של תירוץ להמנע מקשר אמיתי ומלהפתח לאדם הנכון.
אם שני הצדדים מתאימים להיות ביחד, הם יעזרו אחד לשני בכל רגע אפשרי ויעזרו לעבור כל תקופה אפשרית, בין אם היא קשה מסיבה מוצדקת ובין אם היא סתם הפרעה של הרגע ובגלל זה לדעתי בן/בת זוג נכונים יכולים רק לחזק את האדם שחושב שהוא בתקופה הלא מתאימה ולהוציא אותו מזה.
(אחרי הכל אין טוב יותר מלבוא ולדבר מכל הלב עם בן אדם שבאמת רוצה לשמוע ולעזור בכל צורה אפשרית, לא משנה איך זה ישפיע עליו)

עכשיו תחשבי לעצמך אפרסקית, את באמת מוכנה לוותר על הבחור הזה לצמיתות רק מאחר והתקופה הזאת מסיבה כלשהי לא מתאימה?
את באמת מאמינה שהבחור לא יוכל לעזור לך לעבור את התקופה הזאת ביחד?
את יודעת שיש גבול למה שגבר מוכן לחכות, אפילו לאחת שלו עד שהוא יפגע בצורה כזאת שהאהבה תהפוך לשנאה נכון? את חושבת שהתקופה הזאת תסתיים מבחינתך לפני שהוא יפגע ככה?
והיתרון במקרה שלך, את אומרת שכן יש אהבה, את באמת מוכנה לוותר עליה?
(וקחי עוד נקודה למחשבה, את פתחת את הדיון הזה, משמע שאת ממש לא רוצה לוותר עליו בקלות)

קיצר מצטער על החפירה, אבל כל הסיפור הזה קצת יותר מידי מוכר לי וקשה לי ולכן הייתי חייב להגיב כאן למרות שאני לא ממש פעיל בפורום הזה.

דן..

וואו.. קודם כל תודה על השיתוף והפתיחות, זה לא מובן מאליו ואני מבינה ומכירה את הקושי.
אתה הצגת לי את הצד שלך ותוך כדי גם הארת לי את הצד שלו, למרות שאני מאוד מודעת ומנסה לא לפגוע בו, במצבים האלה זה לא באמת ריאלי.
אני חושבת שכמו שציינתי, מעבר לחוסר רצון לוותר עליו, אני באמת לא רוצה שהוא יפגע. הוא אחד הגברים הכי מקסימים שפגשתי ונכון, היו לי מערכות יחסים רציניות גם לפניו, אבל הוא הוכיח לי שיש אהבה ללא תנאים והוא פשוט אוהב עם כל הלב, אבל אני חוששת שאם נהיה ביחד הוא יפגע עוד יותר ואני מבחינתי, דואגת לו יותר מאשר לי במקרה הזה. אני בתקופה לא פשוטה בכלל בחיים שלי ואני באמת שלא יכולה להיכנס למערכת יחסים. איכשהו ביני לבינו נוצר קשר קרוב שכזה שהתפתח מעבר לסתם ידידות ולא משנה כמה ניסיתי לעצור את זה, זה היה בלתי נשלט. אני מנסה לסיים את זה, אבל איכשהו אני והוא חוזרים לאותה הנקודה... ולפעמים פשוט צריך לעשות את הניתוק, לא משנה כמה הוא כואב.. ונראה לי שעניתי לעצמי כרגע ):

ותרשה לי לנדב לך עצה לגבי אותה בחורה... נראה שהיא קצת משחקת איתך ואתה די יודע את זה...מה שבאמת יעזור זה אם תכיר מישהי חדשה ותתמקד בה.. או שתסיים כבר ללמוד... (אחרת זה לא יעבור) ! תעדכן...

דן1985

New member
אפרסקית...

בנוגע למקרה שלי, אני גם יודע שהיא משחקת, אבל כשהלב רוצה משהו הוא לא רוצה לוותר, לא משנה מה קורה מסביב, ומאחר שאנחנו גם רוצים ללמוד ביחד זה רק מקשה על לצאת מהלופ הזה.
כשאסיים את התואר, אז המצב יהיה הרבה יותר נוח לדעתי.
בנוגע לבחורה אחרת, אם לא הייתי יחסית ביישן, הייתי מאמין שזה היה עוזר, אבל קשה לי ליצור חיבור התחלתי... ברגע שיש את החיבור הזה הכל זורם בדרך כלל.

בנוגע למקרה שלך.
דבר ראשון את צריכה לשאול את עצמך את השאלה הבאה:
נכון שלדעתי אפגע בו אם נשאר ביחד, אבל יכול להיות שאפגע בו יותר אם נפרד?
יש אנשים מסויימים, כמוני, שאוהבים להקשיב ולעזור, זה נותן הרגשה של סיפוק ומחזק את האהבה בצורה מטורפת, אז במידה והבחור שלך הוא כזה, כפי שזה נשמע, הוא יוכל לעבור איתך כל מצב בעייתי שתהיי בו ותוכלי להשען עליו במידה והמצב יגרום לך לקריסה כלשהי.
ותאמיני לי שלדעתי קשר שיכול לשרוד תקופות כאלו, זה קשר רציני שכמובן יוביל כנראה לחתונה.

ודבר שני, השאלה האמיתית שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם את פוחדת להפגע או לפגוע???
יכול להיות שאת חושבת שהוא יעלם אחרי שתפתחי כלפיו או אחרי שהוא יבין את הסיבה לתקופה (בהנחה שהוא לא יודע) ואז את תפגעי הרבה יותר, אבל כפי שאמרתי, בהנחה שהוא בחור שיודע להקשיב ובאמת מרגיש כלפיך משהו אני מאמין שהוא ישאר עד שתתאפסי על עצמך שוב :)

(רומנטיקנים אמיתיים לא נעלמו עדיין מהעולם, אבל בטוח הפכנו להיות זן נכחד)

NEO83

New member
אותו הבן אדם

שאת מדברת עליו, הוא מודע לסיכון הזה? ואם הוא כן ומוכן להסתכן בהם?

goldy

New member
אחרי 100% "יש לי חבר"

כשכל ניסיון התכתבות מופסק מבחינתי בפיתאומיות:
כן.

למעלה