תורי! שמעתם על חיות חולות נפש?

0Pandemonium0

New member
תורי! שמעתם על חיות חולות נפש?

אני לא, ומעניין אותי לדעת אם יש מחלות נפש של חיות. כלבים סכיזופרניים, תוכים פאראנואידים וכו'. העניין הוא שנראה שאלה מחלות ייחודיות לבני-אדם, שזה מעניין, כי גם לבעלי-חיים יש שכל שהם יכולים ללקות בו. למה רק אנחנו שומעים קולות? רואים דברים? בורחים מאף-אחד? זה פשוט באג במוח האנושי המפותח כל-כך? או אולי ה"תשלום" שעלינו לשלם על שאנחנו בעלי מוח כזה?

Gray PaIadin

New member
ככל שמשהו יותר מורכב,

ככה יש יותר דברים שיכולים להשתבש

Gilliana

New member
בודאי ובודאי שיש!!!

ולא רק שיש חיות חולות נפש - ישנם פסיכיאטרים ופסיכולוגים לחתולים, כלבים ואפילו לסוסים (ראה הסרט "הלוחש לסוסים" בככובו של רוברט רדפורד). בע"ח סובלים מהפרעות נפשיות, חרדות, אובססיות כפיתיות, פאראנויה ושאר מחלות נפש בדיוק כמונו. לכן - השאלה שלך אינה רלוונטית.

0Pandemonium0

New member
איזו רעה../images/Emo6.gif

אני לא ידעתי את זה, אז טוב לדעת. מעניין אותי, איך מזהים סוס עם מחלת נפש?

Gilliana

New member
סליחה,לא התכוונתי להיות רעה ../images/Emo24.gif

אתה צריך לראות את הסרט "הלוחש לסוסים" של רוברט רדפורד שם הוא מטפל בסוס שעבר טראומה מאד קשה וכתוצאה מכך הופך להיות פראי וחרד מקרבת בני אדם. סרט מקסים ומומלץ! אבל סתם שאלה - גידלת פעם בעלי חיים? חתולים? כלבים? אפשר לזהות מחלות נפש בבעלי חיים כמו אצל בני אדם בעיקרון - בדפוסי התנהגות חריגים. בתור מי שגידלה עשרות חתולים וכלבים אני יכולה לספר לך שהיו לי כמה וכמה כאלו.

boya ka

New member
נכון

עברו אצלי לא מעט בעלי חיים, הבעל חיים הכי פסיכוספט שיש לי זה תוכי מדבר, הוא מאוד רגיש, הוא מקשר דברים כל הזמן.. לדוגמא פשוטה, נניח והטלפון מצלצל הוא אומר הלו ישר, או מישהו בא לצאת אז הוא אומר להתראות, וזה נהיה יותר ויותר מסובך... הוא קולט מצבי רוח ומחקה את כל תושבי הבית, והכי גרוע שהוא נכנס לטראנס ומתחיל לחבר את כל הדמויות ביחד, למי שלא מכיר אותו זה נראה מצחיק. לכל בעלי החיים כולל אותנו יש את מטרת העל לשרוד, ורגשות בדיוק כמו שיש לנו.. ויכולת להבין אם פעולה מסויימת מתגמלת או להפך... אם תצעק על כלב רגיש הוא יפגע ממך ולא יבין למה אתה צועק, יש כלב גם שיתקוף אותך אם תצעק לכיוונו, בדיוק כמו בני אדם. באופן אישי מומלץ להתבונן בבעלי חיים, ההתנהגות שלהם מלמדת המון עלינו.

Gilliana

New member
ולי למשל...

... יש כלבה עם הפרעת אכילה חמורה - היא אובססיבית לאוכל, כל אוכל שהוא - לא משנה מה, אבל זה לא נובע מרעב אלא מאובססיה, כמו אצל בני אדם.

boya ka

New member
תופעה מאוד מוכרת..

אצל כלבים, לא היכרתי הרבה שיכלו להתנגד לאוכל
האובססיה הזאת נוראית, הם לא מגיעים לסיפוק אף פעם..... והכי גרוע שהם בולעים ולא נהנים באמת מהאוכל.

Gilliana

New member
לאאא, אצל הכלבה שלי זה הרבה יותר!

לא שהיא לא יכולה להתנגד לאוכל - היא מתנהגת כאילו שהיא מורעבת ודורשת אוכל נונ-סטופ. יש לי תחושה שבאיזשהו שלב בחייה כשהיתה גורה הרעיבו אותה וזה מה שגרם להפרעה הזו להיות חמורה כ"כ.

EMM1

New member
למעשה יש לה חרדת נטישה, אבל של אוכל

זה כמו מישהי שזרקו אותה ובגדו בה ואז היא מתחילה לשנוא גברים, אבל עדיין היא צריכה אותם אז... האמת שאני לא יודע מה היא עושה אז(אולי משתמשת בהם וזורקת אותם? בקיצור לא מרשה לעצמה להיקשר), אבל זה בטח מתקשר איכשהו.

boya ka

New member
יש מצב

שזה נובע מזיכרון עבר של הזנחה ומחסור של משהו, שיצר לה סוג של זיכרון חזק שעלול להיגמר האוכל או שלא יהיה אוכל, ובהווה הזיכרון הזה עומד לה מול העיניים כמו מציאות שגורמת לה לבחור בדרך פעולה של סיפוק אינסופי, מפחד שיגמר האוכל. נשמע כמו תסמינים של דור שני/שלישי לשואה..

EMM1

New member
לא מדויק

היא ממלאת את עצמה בדרך שאינה משביעה במיוחד(ודי אגרסיבית) על מנת שלא תרגיש רעבה, ובכך רק מרעה את מצבה.

miss mcmillan

New member
נשמע שה../images/Emo118.gif שלך

סבל/סובל ממקרה בינוני בעוצמתו של תסמונת טוראט

boya ka

New member
היי..

דברי יפה על התוכי שלי
הוא סובל מהרבה דברים, ברגע שאני יסיים לעשות לו אנליזה אני ישמח לתת עידכונים.. מה זה טוראט בכל מקרה ?

תסמונת טוראט

דחף פתאומי רגעי ובלתי נשלט לצעוק שורה של מילים לא קשורות ובדרך כלל גסות!

miss mcmillan

New member
גם, אבל לא רק

באופן כללי התסמונת יכולה לכלול גם עוויתות , עיוותי פנים, כשרון מוזיקלי נדיר, ונטייה לחיקויים מושלמים ואף מוקצנים (בדחף בלתי נשלט) של רשמים מהסביבה.

boya ka

New member
התסמינים תואמים

לחלק מההתנהגות שלו, אבל להגנתו צריך להגיד שהוא מאוד חברותי.. אוהב תשומת לב, מדבר יפה ובטון נעים לאוזן בדרך כלל, הוא מאבד סבלנות אם לא עונים לו או שהסביבה לידו לחוצה או עצבנית ואז הוא מתחיל לפגוע בעצמו ולהוציא קולות לא נעימים.. קללות הוא לא מכיר, אבל הוא מסנן כל מני שטויות בעצבים מדי פעם. סך הכל... אם נכנסים לראש שלו אפשר להנות ממנו.

למעלה