תורמי זרע

junam9

New member
תורמי זרע

איפה אני יכולה להתעניין התרמי זרע ידועים בארץ?

כאן הם

New member
את מתעניינת בהם?

קודם כל, אם את לא יודעת, בישראל, תורמי זרע ידועים יש להם מלוא הזכויות המשפטיות לילד. אז, באופן כללי, אם את רוצה שמעורבות תורם הזרע בגידול הילד תהיה מוגבלת לפי רצונך, תהיה לך בעיה גדולה לאכוף את זה. למעשה, בכל רגע, התורם יכול לדרוש את מלוא הזכויות ומלוא הקשר עם הילד.

אז הכל פה עניין של הסכמה הדדית.

וכאן, את קודם כל צריכה לחשוב יפה לגבי התפקיד והמעורבות שאת רוצה מתורם הזרע... לפני שאת פוגשת את מועמד פוטנציאלי ראשון.

תחשבי על זה, תכתבי על זה בפורום ואז אולי תוכלי למצוא מישהו שמתאים לך.

רענן

junam9

New member
תורמי זרע ידועים

אשמח לשבת אם תורמי זרע ידועים להכרות ולשיתוף פעולה .לשוחח על תפקידם ומעורבותם בחיי הילד.

כאן הם

New member
נשמע יופי שאת גמישה ומוכנה לדון על אפשרויות

נשמע יופי שאת גמישה ומוכנה לדון על אפשרויות שונות.

לדעתי, ומנסיון (אני תורם זרע ידוע, אבל בארה"ב, ולא, אני לא מעוניין להיות תורם שוב), לפחות ב-90% זה או שהאישה הציעה את זה למישהו, או להפך, מישהו הציע את זה לאישה... גם דרך של "שידוך" ... שזה המיקרה שלי: זוג לסביות שאני מכיר הציע לי ואותי לזוג לסביות אחר... כי הם ידעו שאני מעוניין.

בקיצור את צריכה לפרסם את עצמך בקרב אנשים וחוגים שאת מכירה... כולל הפורום הזה... או לפנות ישירות למישהו שאת חושבת אולי יהיה מעוניין.

אגב, אם את מעוניינת במעורבות מינימלית של הגבר בחיי וגידול הילד, אז זה הרבה הרבה הרבה יותר קל. האם זה המיקרה?

רענן

כמו שכתבו לך, אין אופציה כזו בישראל

בישראל אין אופציה של ויתור על זכויות הוריות, אלא במקרים של הורה לא מתפקד.

זה אומר שברגע שידוע מי תורם הזרע, או האב כפי שהחוק מגדיר אותו, הוא מוגדר ככזה מכל הבחינות. זה אומר שבכל רגע נתון הוא יכול לדרוש זכויות שוות על הילד, ומנגד את יכולה בשם הילד לתבוע מזונות או השתתפות בהוצאות הגידול.

האם זו הכוונה שלך? אם כן, אני לא כ"כ מבינה מה ההבדל בין זה לבין הורות משותפת. אישה וגבר שחוברים למטרת הבאה של ילד לעולם וגידולו במשותף.

כאן הם

New member
לא כתבו לה והיא לא שאלה

היא לא שאלה אף פעם על ויתור זכויות הורים ולכן אף אחד לא כתב לה ש"אין אופציה".

להפך! היא כתבה שהיא מעוניינת ב"שיתוף פעולה ....לשוחח על תפקידם ומעורבותם בחיי הילד."

בכל אופן, את גם טועה עם ה"אין אופציה". רק למשל, אם תורם הזרע הידוע מחו"ל, במיוחד אם הוא לא יהודי, אז אין לו זכויות (וחובות) כלפי הילד בישראל... מבחינה מעשית.

יש עוד מספר דרכים נוספות לעקוף את הנושא של זכויות.

עוד דוגמא, בישראל: יש מלא גברים, ממש ללא מחסור, שלא מעוניינים להיות מעורבים בגידול הילד. ואין להם גם הרבה מה לחשוש מתביעות מזונות, כי אם הם ייתבעו למזונות, הם יתבעו (ויקבלו) בחזרה דברים אחרים שמאוד לא ימצאו חן בעיני האמא - הם יכולים לעשות צרות רציניות לאמא.

רענן

למעלה