תורשתי או לא

תורשתי או לא

קראתי מספר מאמרים על המחלה הזו והם מאוד חוזרים על עצמם ולא ממש חידשו לי הרבה. אז נשארתי עם שאלה אחת גדולה שבתך תוליד עוד שאלות. רקע: סבתא שלי (מצד אימי) חלתה במחלה בגיל יחסית מוקדם (סביביות ה-60 פלוס) ונפטרה יחסית מהר, אין לי גילאים ספציפים כי הייתי יחסית צעירה וזה לא נושא שמדובר בביתי.... אימי נושקת לגיל 60 ולמרות שראיתי לפי הכתבות שזה יחסית מוקדם בכל זאת בשנתיים האחרונות היא מאוד השתנתה וחלק מהספטומים שכתובים מתאימים. אני יודעת ומקווה שהספתומים מאדו דומים לדיכאון אבל בגלל ההיסטוריה זה נמצע שם ... 1. האם אלצהיימר תורשתי ? 2. האם להתיצע עם רופא המשפחה שלנו ?

לניקולה

ערב טוב לך ניקולה. לגבי תורשה , הרופאים טוענים שנמצאו מספר גנים המעידים על תורשה כלשהי. אך הייתי בערב עיון בתל השומר ואחד המומחים בארץ לנושא טען שאין מה להתעסק עם התורשה יותר מדי. לטענתו , הסיכוי יכול לגדול מ 3.0 ל - 0.4 ולכן זה לא משמעותי( זו רק דוגמא). לגבי אמך בכל מקרה כדאי לפנות לרופא משפחה ולבקש בדיקות בגלל הדכאון. גם אצל בעלי היה בהתחלה דכאון ואבדן זכרון ואנו לא הבנו את הקשר. אבל אי אפשר לדעת ואת צריכה שמישהו יבדוק אותה. אני מאמינה לך שכבר קראת את 10 הסימנים , גם אצלי זה קרה , אך עד שרופא מומחה לא בודק ומאבחן, אפשר לחיות בתקווה שזה לא זה. ואם זה יהיה בכל זאת , אנו כאן כולנו נוכל לתמוך בך ולעזור לך לעבור את התקופה הקשה של קבלת המצב החדש. לילה טוב ובשורות טובות , טובה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום ניקולה אדם

שלום רב ניקולה, יש אלצהיימר גנטי זה מתחיל בגיל צעיר 40 . גם גיך 60 זה צעיר.כדי לדעת עם לחולה יש אלצהיימר עושים ביופסיה לאחר המוות רק אז ניתן לקבוע אם זה אצהיימר. אנשים הסובלים מדיכאון כרומי נוטים לחות במחלה. בגלל הרקע התורשתי של סבתא רצוי לעשות לאמא אבחון אצל נוירולוג ולהתחיל בטיפול תרופתי. זהבה שחם

למעלה