תורשתי?

me210

New member
תורשתי?

אם נודע עכשיו כי לאימי בת ה-64 יש גוש סרטני שצריךלהוציא האם גם עלי להיבדק? אני בת 32 וכרגע בהריון בחודש שביעי אז האם צריך לחכות עד אחרי הלידה ואיזו בדיקה בדיוק צריך לבצע? חשבתי שזה מגיל 35 האם סרטן השד תורשתי? תודה רבה

מיכלי56

New member
ל-ME

מבינה לגמרי את הלחץ והבהילות שאת מרגישה כרגע. אבל לאט לאט ,את נמצאת כרגע בהריון. לא יערכו לך שום בדיקות. זה לא דחוף. מציעה לך לשמוע מה אומר רופא הנשים שלך-בטוחה שירגיע אותך. כרגע תתמקדו באמא ותתמכו בה,זה חשוב נורא. אחרי שתלדי (בשעה טובה) תוכלי לברר לעומק מה הצעדים שכדאי לעשות. יש המון חומר באינטרנט על הנושא הזה אבל משהו אומר לי שלא כדאי להציף אותך בפרטים
בהצלחה גדולה ורק בריאות

סרטן שד

היי לך לא כל סוגי סרטן השד הם מסיבה גנטית. יכול להיות שאמך לא נושאת את הגן הקשור לסרטן שד, וגם אם כן, יש סיכוי שאת לא נושאת אותו, בדיקת דם פשוטה יכולה לבדוק את זה. חשוב שתזכרי, שגם אם כן, זה עדיין לא אומר שתחלי. מעבר לזה, מעקב ובדיקות פעם בשנה - בדיקה ידנית על ידי רופא קבוע וגם בדיקה שאת יכולה לבצע בעצמך הם משהו שכל אחת מאיתנו צריכה לעשות. רק בריאות לאמך, ולך :)

ה ל ו מ ה

New member
ציפורקה, האם יש לך קישור למאמר

בעניין סוגי הסרטן שסיבתם גנטית? או אולי יודעת את לענות: סרטן שאובחן בעזרת דגימת מוח עצם, ומן הבדיקה הציטוגנטית עולה ש: יש שינוי כרומוזומאלי. האם משמעות הדבר שזהו סרטן שמסיבה גנטית ?????

night mistress

New member
לא בהכרח..

גם CML נובעת משינוי כרומוזומלי וזה לא תורשתי או גנטי,אך לעומת זאת המחלה כן עלולה לפגוע בהריון התקין.. זה פשוט קורה. כשאומרים שינוי כרומוזומלי מתכוונים למעשה שיש שינוי באחד הכרומוזמים שאחראים על פעולה מסוימית (תאים לבנים, טסיות וכו'),השינוי לרוב מופיע בפתאומיות,ללא רקע משפחתי או סביבתי.. ישנם מעט סוגי סרטן בעלי גן מוגדר (סרטן שד הוא אחד מהם למשל) שניתן לזהות אותו עוד לפני שהמחלה פורצת. על איזו מחלה אנחנו מדברים?

ה ל ו מ ה

New member
השיחה פה החלה בנושא סרטן השד

אולם, כל העניין בפן הגנטי שלו, מקפיץ ומטלטל אותי. אני ממש לא מעזה לדבר על זה. שמחה שהפורום מאפשר בירור.

night mistress

New member
האמת העצובה היא..

שכיום גיל החולים בסרטן יורד,מה שבעבר נחשב כמחלות של גיל מבוגר מופיע כיום בגיל צעיר, תראי את סרטן השד למשל-בעבר הוא הופיע בגילאי 50+, כיום הוא מופיע בגילאי 25 לימפומות-מופיעות בעיקר בבני 18 ומעלה.. ועוד ועוד... גם בלי גנטיקה, יש מליון סיבות אחרות חזקות באותה מידה
עצוב, אבל נכון.

ה ל ו מ ה

New member
כן, קראתי הרבה על ליאוקמיות,

מבינה שהשינוי הכרומוזומאלי - משבש תפקוד של תאים. מבינה גם שקיימות אפשרויות רבות של שיבושים, וכו...... כמובן הכי הכי הכי חזק מכל דבר - מקווה אני מאוד שהנטיה לשיבושים המטולוגיים - אינה גנטית. אלוהים ברך אותי בילדים בריאים - רק שישמור עליהם, גם מהידמות - לי. אני קרובת משפחה של CML, מהצד של M, קוראים לזה: MDS. ממצאי דגימת מוח עצם העלתה את זה ה.........אגרוף בפרצוף....הזה, שכה קשה לי להתמודדות. מצבי סה"כ יציב, לכאורה הכל כרגיל, רק לכאורה....... אוף!!!!

דגנילי

New member
אני ידעתי שהוצ'קין לסוגיו זה לגיל

העשרה או לגיל מבוגר.. עכשיו אני מבינה שהרבה חולים גם בשנות הביניים שבינהם.

ה ל ו מ ה

New member
מה שיש לי

MDS - נחלתם של זקנים ובעיקר גברים, או, מצב של טרום ליאוקמיה אקוטית אצל ילדים. אין בי שמץ גבריות
קשישות
וילדותיות
אני עוד צעירה, ואף פורייה, ו.........ה ל ו מ ה!!!!
אבל.....אין לי זמן לבכיות עכשיו, עלי ללבוש חיוך, ולצאת להדלקת נרות עם פונצ' חם וסופגניות.
חג שמח לכולם, בריאות. ה ל ו מ ה.

ה ל ו מ ה

New member
כמה טוב שאתם פה .

בשבילי, הפורום הזה מאוד חשוב. בזכות ההתחברות, הקריאה, הכתיבה, אני מצליחה לחזור בקלות לשיגרת חיי. היה לי יום "מעונן" היום, אך קראתי קצת בפורום, כתבתי קצת,פרקתי ממטען הקושי גם קצת, ובזכות הפורום באמת בזכותכם, עשיתי כל מה שצריך ונכון וטוב ומועיל וכדאי.באמת. ובלי להכביד על קרובי וסובבי. עטור מצחי חיוך גדול......וכיף לי, הולכת למסיבה......במצב רוח של... "מי שטוב לו ושמח כף ימחא ...!!!!" פרקתי פה עול, וקיבלתי כוח להמשיך בשמחת חיי. תודה, תודה , תודה רבה לכל החברים פה.
ושוב חג שמח.

קלאו11

New member
היי היי די עם ההפחדות האלה

הגברת צעירה. בחודש שביעי. בטוח בריאה. ההריון בטוח תקין. דיי לספר לה על כל הדברים הרעים שיש.

ה ל ו מ ה

New member
קודם כל מזל טוב על ההריון.../images/Emo140.gif|חמסה

איזה כיף לך. עברי בשלום את הלידה, חבקי את התינוק שלך, גדלי אותו בקלות ובנחת,ושיהיו לך רק מחשבות טובות. וודאי ידריכו אותך לגבי בדיקות שלך. צדק קלאו 11 - לא לפחד כלל!!!!! "סורה חושך הלאה שחור......באנו חושך לגרש..." את כה צעירה, והרה, כמה יפה ונהדר לך. התרכזי ביופי הזה. אמא שלך תעבור מה שצריכה היא לעבור, ותמשיך הלאה כסבתא גאה ושמחה. שיהיה בהצלחה.
חג שמח. ה ל ו מ ה.

למעלה