תור לבדיקה רפואית לפני ראיון לגרין קארד + זמן אחרי הראיון

יאיא35

New member
תור לבדיקה רפואית לפני ראיון לגרין קארד + זמן אחרי הראיון

שלום,
בשעה טובה קיבלתי תאריך לראיון לגרין קארד לאמצע יוני.

חלק 1 - בדיקה רפואית
1. איך קובעים את התור לבדיקה הרפואית? ראיתי שיש טלפון, אבל האם מישהו יודע אם אפשר גם דרך האינטרנט?
2. איך מתזמנים את התור לבדיקה הרפואית? האם אני עקרונית יכול לקבוע את התור ליום לפני הראיון? או שצריך שבוע לפני? 10 ימים? שבועיים? או שבכלל אין בחירה והמשרד של הרופא קובע תאריך לבדיקה על-בסיס תאריך הראיון?
3. האם מקבלים מהרופא את המעטפה עם התוצאות? או שהמשרד של הרופא שולח את המסמכים בעצמו לקונסוליה?

חלק 2 - אחרי הראיון
4. ממי שעבר את הראיון לאחרונה - בהנחה שהכל עבר חלק בראיון ולא היה חסר כלום - תוך כמה זמן קיבלתם את הדרכון חזרה בדואר? (קראתי שהם "מתחייבים לעד חודש", אבל אולי בפועל זה מהר יותר? שבוע-שבועיים?)

הרציונל הוא לקצר את התהליך כמה שאפשר - אני כרגע בחו"ל ורוצה לצמצם את משך התהליך והשהות בארץ למינימום האפשרי.

תודה!

mayaes

New member
מהנסיון שלי

מתקשרים לטלפון של הרופא , קובעים לך תור לשבועיים לפני הראיון לפחות,
גם אני באתי מחול לראיון וכשקבעו לי תור אמרו לי לא לקחת סיכון שהבדיקות לא יספיקו להגיע, בפועל התוצאות הגיעו אחרי שבוע.
ביום הראיון אספתי את המעטפה מהרופא בדרך לקונסוליה (בערך רבע שעה נסיעה מהקונסוליה) אבל אפשר לאסוף כמובן אחרי שמוכן.

אחרי הראיון - אם אתה זוכר (כתבתי לך על זה) , הייתה חסרה לי תעודת נישואים מקורית, אחרי שבוע הבאתי להם את המקורית ובנתיים אני עדיין ממתינה לתשובה (כבר מעל לחודש וחצי) , לא יודעת אם יש בעיה או שככה זה, כששולחים להם מייל הם עונים שיש עומס, בנתיים אני ממתינה ונהנית מארץ הקודש....
מקווה שאצלך זה יהיה יותר מהיר, בהצלחה!!!

יאיא35

New member
וואו הרבה זמן!

כן אני זוכר שכתבת לי על זה, קיוויתי שכבר תהיי אחרי זה :)
אבל באמת קשה לדעת אם זה בגלל שהיה חסר מסמך או שככה זה.
&nbsp
מה זאת אומרת "לא לקחת סיכון שהבדיקות לא יספיקו להגיע"? להגיע לאן? איזה בדיקות אמורות להגיע? חשבתי שהרופא בודק הכל ומסיים הכל במקום..
&nbsp
תודה!

mayaes

New member
תשובה

עושים שם בדיקות דם,שתן וצילום ריאות.
את הבדיקה של הרופא מסיימים מהר (בעיקר שואל שאלות ,מודד לחץ דם וראייה) ומשלימים חיסונים (אפשר לקנות בבית מרקחת למטה והאחיות מחסנות).

tair1986

New member
תשובה לחלק השני

ענו לך כבר על השלב הראשון אז אני אספר מהניסיון שלי על קבלת הדרכון אחרי הראיון.
הראיון שלי היה ב2 לינואר השנה, הכל עבר חלק ותקין, ב3 לינואר כבר היה סטטוס ISSUED, זה גם התאריך שמוטבע על הויזה, ב8 לינואר הדרכון היה כבר אצלי ביד.

יאיא35

New member
תודה! יותר מעודד :) ועוד שאלה קטנה -

איפה ראית בזמנו שהסטטוס היה ISSUED? יש אתר שאפשר לעקוב אחרי הסטטוס לאחר הראיון?

tair1986

New member
דרך האתר של CEAC עם מספר הקייס שלך (...JRS)

ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx

למעלה