תור רחוק לבדיקה גריאטרית ראשונית

xfwind

New member
תור רחוק לבדיקה גריאטרית ראשונית

אמי חווה האצה בבלבול ובעיות זכרון.
התהליך התחיל והואץ בעקבות הדרדרות במצבו של אבי (סיעודי, דמנטי ועם מטפל בבית).

התפניתי לטפל בה וקיבלנו הפניה למרפאה גריאטרית (כללית, חיפה). התור הקרוב - 9 בנובמבר...

השאלה היא האם הטווח הזה הוא קריטי עבורה (דחיה במתן טיפול תרופתי ו/או עיסוקי)?

החלופה היא הזמנת רופא פרטי (יש השתתפות מסוימת לקופה) אבל אז יתכן והטיפול שיתן יהיה רק תרופתי - ולא יוכל לקבוע פיזיותרפיה/תרגילי זכרון וכו' במכון של קופ"ח.

תשובת ביניים

אני תמיד נוהג לציין שתשובה מוסמכת היא של רופא מקצועי, שזה מקצועו של מנהל הפורום. יחד עם זה יש לי נסיון רב שנים בטיפול באשתי אלפי, שיש לה אלצהיימר.

עניין קביעת תור לתאריך מאוחר הוא בושה למערכת הבריאות הציבורי ודנים בכך בתקשורת.

אבל במקרה הפרטי שלכם לי נראה שאפשר לחכות עד 9 לנובמבר וזה משום:

1. מניין לך שהתהליך התחיל והואץ בעקבות התדרדרות של אביך? אם יש לכך השפעה, איך תסבירי מדוע אביך, אשתי ורבים אחרים מתחילים לחלות, אפילו שאין בדירה חולה שקדם להם? ישנו ויכוח בין החוקרים מה גורם למחלה.

2. ישנו ויכוח גם בין מצדדי ומתנגדי תרופות להאטת התהליך. גם אם הן עוזרות, קשה לי להאמין שהקדמה בחודש אחד היא קריטית, ואותו דבר לגבי פיזיותרפיה, תרגילי זכרון וכד'. אם כי ברור שמי שמצדד בכך כדאי שיקדים ככל האפשר.

ישנו יתרון גדול שכבר ישנו מטפל באביך בבית. אם פיזית הוא יכול לעמוד בכך, כדאי שתפצו אותו כספית בעבור טיפול והשגחה גם על אמא, ובמקביל תתחילו בהליך (שודאי מוכר לכם) לקבלת היתר להעסקת עובד עבור אביך. רצויוי מאד לצרף מכתב של נוירולוג או פסיכוגריאטר או גריאטר.

הן בכדי שתהיו שקטים יותר והן בכדי לקבל בהקדם מכתב, אני ממליץ לכם להזמין ביקור פרטי. אישית אני מעדיף פסיכוגריאטר. הכי פחות מתאים מנסיוני זה פסיכיאטר שאינו מתמחה בתופעות גריאטריה. המומחה יכול להתרשם מהמצב בעת הביקור מדיווח של בני המשפחה,,וכמובן משיחה ובוחן עם אמא עצמה, שתנסה ודאי להרשים אותו שהיא בריאה ורק לפעמים שוכחת משהו. אם אינכם לחוצים מבחינה כספית, זה כדאי אפילו אם מסיבה כלשהי לא תקבלו השתתפות מהקופה.

אפוטרופסות: אם עשיתם לאבא אפוטרופסות, ואמא היא האפוטרופסית, אתם צריכם לשקול למנות אפוטרופסות חדשה על אבא ואמא.

קשה להתמודד עם מחלת הורה אחד וקשה שבעתייים עם שני הורים.
אני מקוה שיש במשפחתך קרובים שאת יכולה לשתף אותם בקשיים שלך עצמך.
אני מאחל לך שתחזיקי מעמד וגומר בחתימה טובה.

xfwind

New member
על התשובה המפורטת והענינית

לא בטוח שזה משנה מה האיץ את התהליך - אבל התהליך קיים.
אימי מתפקדת אבל יש לה "חורים" של שכחה ובלבול.

עד שלא תהיה בתוך הגדרת "סיעודית" לא נוכל להחזיק 2 מטפלים. היא בעצם גם מטפלת באבא ונמצאת כשהמטפל יוצא לזמן קצר.

יש לנו פסיכוגריאטר טוב שנמצא בתמונה של אבא, אני מניח שיוכל להכנס גם לתמונה של אמא...

גמר חתימה טובה
יתכן שזה מה שאעשה.

אני בן המשפחה היחיד שמטפל בהורים וגם במטפל (כשצריך
)

ladybug4NLP

Active member
אני בהחלט חושבת שהזמן פועל לרעתה של אמא שלך

כי המצב בבית שכולל אב דמנטי קשה לטיפול +מטפל יכול בהחלט להשפיע באופן לא טוב על אמא שלך .
ונובמבר זה חודשיים ולא חודש

על כן באמת הייתי מציעה לפנות לפיסכוגריאטר טוב-אפילו פרטי.
יכול להיות שמצבה הורע בגלל לחץ ותחושת חוסר אונים בקשר למה שקורה לאבא, ולא דמנציה/אלצהיימר,ומאד כדאי ךברר זאת יסודית.

שתהיה לכולכם שנה טובה

למעלה