תושבי שדרות מבקשים פטור זמני מחגורה

תושבי שדרות מבקשים פטור זמני מחגורה

תושבי שדרות לשר התחבורה להוציא תקנה זמנית לפיה תושבי שדרות יהיו פטורים מחגירת חגורות בטיחות ברכב, מסיבה שלהתראות "שחר אדום" מפני קאסמים יש רק 10 שניות לתפוס מחסה ובזמן שהם נוהגים וזה תופס אותם באמצע הם לא מספיקים לשחרר עצמם מהחגורה שלא לדבר על הילדים מאחורה. כמובן שמדובר בהעלאת סיכון משמעותית לנוסעים ברכב כשהם ללא חגורה השאלה היא האם זה מצדיק עיכוב של חיים ומוות בתפיסת מחסה מוגן מהקאסמים שנופלים שם יום יום. אני חושב שכן, בהשוואה בין משמעות הבטיחותית של חגורה לבין מתקפת טילים, אני חושב שזו של הקסאמים גוברת. מילא אם הם היו בסכנה פה ושם אבל כל יום רשום כמעט נופל שם טיל וצריך כמה שיותר ללכת לקראת התושבים ולהגמיש את התקנות בכל המישורים בכדי שהם יוכלו לחיות כמו בני אדם. מדובר בפטור מסוכן אבל הוא כורח המציאות. מי בעד/נגד??

אהובה.א

New member
לא בטוחה

שיש מה לעשות בעשר שניות. הסיכוי להיפגע מקאסם הוא גדול יותר מהסיכוי להיפגע בתאונה ללא חגורה? לא חושבת. אבל מילא.... לא רוצה להיכנס פה לפוליטיקה אולם כנראה שאין מנוס מכך. הגיע הזמן שהממשלה תתחיל לפעול ולא רק לצעוק בלי שיניים. להיכנס באבי אביהם ולחסל אחד אחד שם. בלי חשבון ובלי לחשוש מדעת העולם. המלחמה בצפון גרמה להרבה אבידות בנפש בקרב האזרחים וחיילי צה"ל. למה מחכים בדרום? דמם שווה פחות מתושבי הצפון? ממש לא. כשצה"ל נכנס לבית חנון בכדי לחסל טרוריסטים כל השמאלנים שאגו. איפה הם כעת כשירי הקאסמים לא מפסיק והורג אזרחים תמימים?? איפה הפחדנים העלובים שזעקו והפגינו לפני שבועיים? מעניין כיצד יגיבו אותם שמאלנים אם איזה קאסם או טיל אחר יגיע לעזריאלי..... מעניין.. ולא יאחר היום להגיע, כי עדיין לא הובן שישובי צפון עזה הגנו על הנגב ועל ביתו של שר הבטחון שעדיף שילך להיות פועל בניין בלבנון.

wil

New member
ערבבת קצת בין סיבה ותוצאה

ירי הטילים לעבר יישובי הצפון היה התוצאה| של מלחמת לבנון II. הטילים נורו לאחר שצה"ל התחיל לפעול בלבנון. ומה שהפסיק את ירי הטילים לא היה פעולה צבאית אלא הסכם הפסקת אש. ולגבי עזה - כפי שציינת נכונה ירי הקסאם לא מפסיק גם (ובעיקר) כשאנחנו שולחים את צה"ל למשימות כאלו ואחרות בעזה. אולי המסקנה צריכה להיות שאין טעם (בלי שום קשר להרג אזרחים וכו') להיכנס בכח לעזה, כי זה פשוט לא מועיל. סתם אנחנו מסכנים חיי חיילים וסופגים ביקורת בינ"ל. זה לא מפסיק את ירי הקסאם.

wil

New member
צריך להסתכל על בטיחות באופן כללי

בטיחות זה עניין סטטיסטי במהותו. ברכב בטוח הסיכוי למות על כל מליון ק"מ נסיעה הוא קטן יותר מאשר ברכב לא בטוח. באיזור "בטוח" הסיכוי להישדד ברחוב הוא קטן יותר מאשר באיזור "לא בטוח". הסיכוי למות או להיפגע קשה בתאונת דרכים יורד משמעותית כאשר חוגרים חגורה. סטטיסטית - ולא באופן מוחלט - כי יש מקרים בהם החגורה היא זו שתהרוג אותך, כי תילכד ברכב בוער למשל. אבל מה - המקרים האלו נדירים מאוד יחסית למקרים של תאונה רגילה בה החגורה תציל את החיים שלך. לכן חוגרים חגורה למרות הסיכון להילכד ברכב בוער. זה נחשב בטוח יותר לחגור מאשר לא לחגור. כריות אוויר יכולות לגרום פגיעות וכוויות - אבל עדיין מבחינה סטטיסטית התועלת בהן גבוהה בהרבה מהנזק - כלומר ברוב התאונות מצבך טוב יותר עם הכרית מאשר בלעדיה. ולגבי שדרות - לדעתי הסיכוי הסטטיסטי להיפגע ע"י קסאם הוא קטן בהרבה מאשר הסיכוי הסטטיסטי להיפגע ע"י רכב שעבר ברמזור אדום. או לא נתן זכות קדימה. מספר ההרוגים שנפגעים מקסאמים בשנה הוא קטן מאוד, חד ספרתי. מספר ההרוגים והפצועים מתאונות דרכים גדול הרבה יותר. אם תושבי שדרות יפסיקו לחגור אני חושב שאפשר לצפות לכמה עשרות הרוגים ופצועים קשה בתאונות דרכים, שהיו יכולים לא להיפגע אילו היו חוגרים. תאונה במהירות עירונית ברכב מודרני (3 כוכבים+) תיגמר בד"כ בפגיעות קלות עבור נוסעים חגורים. עבור נוסעים לא חגורים הסיפור יכול להיות אחר לגמרי. ובנימה אישית: לפני מספר שנים הייתי מעורב בתאונה. הרכב הושבת. (ואני לא מדבר על 51% נזק, אלא הרבה הרבה מעבר) אני וחברה שלי יצאנו מהרכב בהליכה, עם מכות יבשות וקצת שטפי דם בלבד. לא שברנו אף עצם. אם לא היינו חגורים אני לא בטוח שהיה מי שיכתוב את ההודעה הזו היום.

למעלה