תושבת חוזרת ועכשיו קצת כואבת...

She Dolphin

New member
תושבת חוזרת ועכשיו קצת כואבת...

רצתי במשך כמעט שנה בהנאה וההצלחה גדולה, הגעתי ל 10 ק"מ ואז הגיע הקיץ (בהתחלה) ששבר אותי ואחרי באו עניינים אישיים שהקשו עלי לחזור ולהתמיד בריצה. רצתי מדי פעם באופן לא מסודר, אבל למשך תקופה של כשנה וחצי בעיקר לא רצתי.

לפני כחודש וחצי חזרתי לרוץ בהדרגה (ריצה והליכה) וכרגע אני רצה רצוף 6 ק"מ פעמיים בשבוע.

תמיד חששתי לברכיים שלי בגלל שיש לי היסטוריה לא פשוטה איתן, אבל באופן מדהים למדי מצב הברכיים שלי היה הכי טוב אי פעם כשרצתי (זאת היתה אחת הסיבותש החזירו אותי לרוץ בנגלה הנוכחית). אני רצה עם ברכיה ומרגישה איתה מצוין.

לפני שבוע הופיע לי כאב שאני לא מכירה. הוא ממוקם באזור מפרק הירך השמאלי, אבל אני מרגישה שהוא לא במפרק עצמו, אלא כאילו בשרירים או משהו אחר שנמצא מסביב. זאת אומרת, זה כאילו לא "בפנים" אלא "מסביב", מקרין טיפה אחורה לאזור הטוסיק. בריצה האחרונה הכאב התחזק תוך כדי הריצה עצמה ודי הציק לי. הוא מורגש בעיקר בהליכה/ריצה ובתנועות מסוימות שאני עושה (תנועת "פתיחה" של הירך הצידה). הוא משתפר במנוחה אבל לא נעלם לגמרי ואני חוששת שבפעם הבאה שארוץ הוא שוב יחזור ואולי יחמיר.

האם התיאור נשמע מוכר למישהי כאן. ואם כן, האם יש משהו לעשות כרגע - קירור/חימום, תרגילים?

והאם אין מנוס מלפנות לאיש/אשת מקצוע? ואם כן, אז למי?

תודה מקרב לב

susieada

New member
ברוכה הבאה She Dolphin

אני שמחה לשמוע שהתקופה הקשה עם העניינים האישיים מאחוריך, ושומעת עכשיו איך הכאב החדש במפרק הירך מציק לך.
אני ממש לא פיזיותפיסטית או אורתופד.
יערה? יש תגובה? תודה!
בכל זאת טוב שאת מקשיבה לגוף ופונה אלינו עם שאלות.
בהצלחה!
שבת שלום!

מור שלז

New member
ברוכה החוזרת
תשובה מנסיוני האישי בלבד

האמת היא שבכל מה שקשור למפרק הירך אני די פרנואידית.
אני בוגרת פציעה מורכבת באיזור ההוא, של שני שברי מאמץ.
והאמת, שאף אחד לא האמין (כולל הפיזיו שהגעתי אליו לטיפול, והמאמן שאימון אותי בזמנו) - פשוט כי זה לא עד כדי כך כאב... רצתי ארוכה של 35 ק"מ, צחקתי והתבדחתי - ואף אחד סביבי, כולל אני עצמי, לא האמין שמדובר בשברים.

רק בדיעבד, רופא הספורט הסביר לי, שלא מדובר סתם בסף כאב גבוה, אלא באיזור שיש בו מעט מאוד עצבים, ובמיוחד קצות עצבים. ולכן תחושת הכאב מופיעה בשלב מאוחר הרבה יותר.

אז שוב, יכול להיות שאני פרנואידית, ויכול להיות שמדובר בסך הכל במקרה של מי שנכוותה ברותחין ונזהרת בפושרין, אבל אני הייתי הולכת להתייעץ עם איש מקצוע.

תרגישי טוב

She Dolphin

New member
מור, תודה רבה

עם איזה איש מקצוע כדאי לי להתייעץ?

פיזיוטרפיסט? רופא ספורט? אורתופד? ואם אורתופד, בעל איזו התמחות? שאלות אולי קצת טיפשיות, אבל באמת שאין לי מושג...

אשמח לשמוע ממך ומאחרים גם המלצות ספציפיות באזור המרכז.

תודה

מור שלז

New member
אני אישית מעדיפה להתיעץ עם פיזיותרפיסט

במיוחד פיזיותרפיסט שאני סומכת עליו שאם צריך, ואם זה מחוץ לגבולות שלו - ידע להפנות אותי לאורתופד.

פשוט בחלק גדול מהמקרים, כשהבעיה לא מגיעה לדרגה חמורה שמצריכה ניתוח או משהו דומה - חשוב יותר לדעת לעצור, להוריד הילוך ולשלב תרגילי חיזוק ושיקום.

הפיזיותרפיסט שלי שמלווה אותי כבר שנים הוא יובל דוד (שגם התארח אצלינו בפורוםhttp://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2139&messageid=161302167 ותרם מנסיונו):

הוא מקבל באיזור המרכז

tom696

New member
גם אני מעדיפה פיזיו

אני מצאתי שמבחינתי כשמדובר בפציעות ספורט האבחון, טיפול והזמינות של פיוזותרפיסט יותר נכונים ומתאימים לי. נדיר שהפיזיו שלי לא ימצא פגישה עבורי בשבוע הקרוב, כולל פעם אחת שהוא היה מוכן לקבל אותי בחמש בבוקר. הטיפול יכול לכאוב ולהשבית לכמה ימים אבל לכל הפחות הגישה היא משקמת כהנחת עבודה.

אני נעזרת בחנן בן עמי שמקבל ברמת גן וברעננה.

למעלה