תותבות קבועות / לא קבועות לסובלים מפרדונטוזיס

תותבות קבועות / לא קבועות לסובלים מפרדונטוזיס

שלום רב. אימי בסוף שנות ה-50, סובלת ממצב פה גרוע (שיניים רבות נעקרו בחלק העליון של הפה, ומספר קטן של תחתונות גם), ופרדונטוזיס. פנתה לייעוץ אצל מספר רופאים, וקיבלה המלצות מגוונות לטיפול בלסת עליונה ותחתונה. ההמלצות ללסת עליונה (שם נשארו פחות שיניים) - תותבת לא קבוע, מסוג ביוגל (על בסיס חיזוק מתכתי וטבעות על השיניים הקיימות) או פלסטיק. ההמלצות ללסת תחתונה (שם חסרות מעט שיניים) - גשרים קבועים, או לחילופין, תותבות פלסטיק לא קבועות. השאלות כדלהלן: 1) העיקרית - מה השפעת הפרדונטוזיס על עתיד התותבות והמשך התאמתן למתאר הלסת? האם רצוי ללכת על תותבות קבועות (או גשר), או שאינן קבועות דווקא? 2) מה ההבדלים הפרקטיים בין התותבות שהוצעו ללסת העליונה? האם התותבות המתבססות על קליפים מתכתיים יוצרים מראה אסתטי בעייתי יותר? מה נחשב יותר "נוח" מצד המטופלים? מעבר לכך, אשמח לחומר לקריאה בנושא תותבות בעברית / אנגלית. החיפושים מובילים בד"כ לפרסומות לקליניקות, ללא הסבר מספק ( אם כי היו כמה אתרים באנגלית שניתן היה להוציא מהם מידע בשפה נהירה). תודה מראש.

תותבות

אין לבצע שום טיפול שיקומי קבוע ללא טיפול ראשוני במחלת החניכיים. אני מציע לך לגשת למומחה לשיקום הפה שינחה אותך וישגיח על הטיפול השיקומי אשר נשמע מורכב למדי. קצת קשה לי להתייחס עניינית לשאלותייך שכן אינני יודע את מצבך, אך במידת האפשר הייתי נמנע משחזור נשלף בלסת העליונה והייתי מנסה לבחון אפשרות של שתלים. כמו כן, אינני בטוח כי קריאה באתרי אינטרנט על רפואת שיניים תעזור שכן השיקולים הם כל כך מגוונים ותלויים במצבך האינדיווידואלי עד כי כדאי יותר להשקיע מאמץ במציאת רופא טוב ואמין.

למעלה