תותח דיג

תותח דיג

אני יכול לארגן מתקן שיכול להעיף משקולת/פתיון/מצוף למרחק 100 מטר לפחות, ויתכן שאפילו לכמה מאות מטרים. זה עובד על לחץ אויר ומעיף את מה שרוצים דרך צינור בקוטר 2.5 סנטימטר. זה אומר שצריך לארגן "חבילה" של הפתיון עם כל היתר, שתכנס לצינור. החבילה יכולה להיות מוארכת, אבל לא מאוד. נראה לכם שיש טעם להתעסק עם זה? (ביחוד לאור הגודל המוגבל של הפתיון)? זה סיפור לא פשוט, ולא הייתי רוצה להכנס לפרויקט כזה סתם בלי שום בסיס לחשוב שזה יכול להועיל.

ramihann

New member
עזוב אותך...

יום אחד לא תיזהר ובמקום להעיף את הריג עם הפתיון, אתה תעיף איזה דייג לידך... אבל לא זאת הנקודה. אגב, באנגליה משתמשים בסוגים שונים של קלע ("רוגטקה") כדי להעיף פתיונות ("ריסוס") וגם כדי להשליך את הריג. חבר´ה, תבינו, את כל המגבלות של הציוד שלנו אנחנו חייבים לקבל על עצמנו באהבה. אם רוצים כל הזמן לעשות את החיים קלים, אז זה מפסיק להיות ספורט. מה יקרה אם במשחק כדורגל קבוצה אחת תכניס למגרש 13 שחקנים במקום 11? או שני כדורים במקום אחד? או שהם יתחילו פתאום לשחק גם עם הידיים? או שהם יביאו תותח שיורה את הכדור לשער היריב מרחוק? מה אתם חושבים, שכל המטורפים שמתעסקים ב-Fly fishing עושים זאת כי זו השיטה היעילה ביותר לתפוס פורלים או סלמונים? הצחקתם אותי! ברוב המקרים, בוס פשוט עם תולעת ישיג את המטרה ביעילות רבה יותר. אבל מה? הם מטילים על עצמם מגבלות בכוונה, בהכרה, כדי להפוך את העניין למאתגר יותר, לספורטיבי יותר. הם קושרים את זבובי הפתיון לבד, או רוכשים אותם אצל מומחים בהון תועפות, ומנסים ליצור חיקוי מושלם של החרקים שנמצאים באותו יום ובאותה שעה על פני המים (באנגלית קוראים לזה "Match the hatch"). אנשים מגיעים לרמת התמחות כזאת בחיי החרקים שהם יכולים לעבור בקלות בחינות באנטומולוגיה (חקר החרקים). וכל זאת - רק כדי להרגיש שהם הצליחו "לנצח את הדג" בהגינות. מאותה סיבה זה גם נחשב הישג יותר מכובד ללכוד דג גדול ככל האפשר בעזרת החוט הדק ביותר האפשרי. אגב, גם כאן נוהגים, בדרך כלל, להחזיר את הדגים למים, אבל לא מהשיקולים של רמבי נוריאל (שימור הדגה), אלא מכיוון שתפיסת הדג לצורך מאכל אינה עולה כלל על הפרק בסוג כזה של ספורט. אז תותח? בשביל מה? צריך להסתפק בטווח שניתן להשיג בעזרת החכה והרולר, לשפר את טכניקת ההטלה ככל האפשר - ולא לנסות להעזר בטכנולוגיה שלא שייכת בכלל לעניין. כמובן שזו דעתי האישית והיא אינה מחייבת אף אחד. ברכות לכולם.

Rembi

New member
"מילים כדורבנות"

רמי, אני עומד לימינך בדברים שכתבת ! אני חושב שזו המהות של "דייג ספורטיבי" וזו גם אחת הסיבות שאני מחזיר את הדגים למים. הטלת "מגבלות" שאני מטיל על עצמי הן רק לשם הספורט ! כמו לדוגמא הניסיון לתפוס דולפין פיש בציוד טרוטה.... או לדוגמא לזרזר עם חוט דג ביותר (כדרך אגב, בדייג באס אני משתמש בחוט של כקילו אחד...) "שימור הדגה", הוא חלק בליתי נפרד מדייג ספורטיבי מכמה סיבות, דייג שעומל קשות על תפיסת דג מעריך את התנאים הביולוגים שהסביבה צריכה, ומבין את חשיבות ההתפתות האקולוגית, אני בטוח שאם דייגים יפנים ,ששנאתי גואה אליהם, יבינו את הנזק שהם עושים הם יפסיקו עם הטירוף..... דוגמא קטנה להפיכת הדייג "המשוכלל" לנזק עולמי... אני דוגל ב Fair Fight, לתת לדג את אותם הסיכויים שיש לך לתפוס אותו... ברוב המקרים אני אפילו מפחית את הסיכויים לי, כי כשאני תופס דג תחושת הסיפוק יותר גבוהה ! אני יודע ש"עבדתי" נכון, זה מתחיל בבחירת ה Fly או הזרזרה, בעת המאבק אני נזהר כאש לא לקרוע את החוט הדק, המשחק עם הקלאצ´ שנכנס לתמונה ברמות אלה(מה שאין בדייג לא ספורטיבי כי מספיק שה Drag מכוון לרמה מסויימת של משיכה) אני מניח שחלק לא יבינו את ההתלהבות שלי מדייג ספורטיבי אבל אני גם מבין את צד זה ! כדרך אגב ? אתה טוען שאני מטורף ?
? בהצלחה בדייג, רמבי נוריאל.

במה זה שונה?

במה זה שונה במשיכת החוט למרחק בשחיה, כמו שהוזכר בפורום (על גלשן או גלגל ים? אם כל העניין זה לא להשתמש בטכנולוגיה לשיפור הצלחת הדיג, אז למה אתה משתמש בדג דמי (טכנולוגיה)? או ברולר (טכנולוגיה)? למה לא פשוט לתפוס את הדגים בידים?

rondadon

New member
2 דברים לכולם...

קודם כל, לא לוקחים את החוט על גלגל ים.... החוט פשוט מסובב על גלגל פלסטיק גדול.............. והגלגל הזה נשאר על החוט, לוקחים רק את הפיתיון....ואת זה עושה רק דייג שמעוניין גם לקחת את הדגים ולתפוס דגים ולא להנות ממלחמה טובה עם דג... לי אישית אין בעיה עם הרעיון שלך.... אני לא ישתמש בו... אבל אין לי בעיה איתו...

ramihann

New member
רמבי שים לב!

כשאמרתי "מטורפים" התכוונתי במובן החיובי - משוגעים לדבר. אולי הייתי צריך לשים את המילה "מטורפים" במרכאות. אני מאמין שלא נפגעת, כי אתה בטח מבין למה אני מתכוון. אני מאוד מעריך את הדייגים שעוסקים ב-Fly fishing בארצות ששם זה רלבנטי. ב-1978 הייתי בפעם הראשונה בארצות הברית ושם הכרתי את הנושא מקרוב (לפני כן רק ראיתי פעם תוכנית על זה בטלוויזיה). אפילו רכשתי סט (חכה + רולר) אבל עד היום לא השתמשתי בו. סיפור מעניין - הייתי אז ב-Golden Gate Park בסן פרנציסקו, ויש שם בריכה מיוחדת לטובת דייגי Fly. אתה יכול לבוא לשם עם הציוד שלך או לקבל ציוד במקום (זה מונח חופשי ללא השגחה, וכל אחד שרוצה משתמש ומחזיר למקום), ועל המים מותקנות טבעות שלתוכן אתה אמור להשליך את ה-Fly. זו בריכה לאימונים בלבד - אין שם דגים. מה דעתך על מתקן כזה בארץ? כמה זמן לדעתך החכות "הציבוריות" היו נשארות במקומן לפני שמישהו היה "מאמץ" אותן? 30 שניות? בכל אופן, אני לא חושב שצריך להיסחף גם לכיוון הזה, אבל אם מתחילים להשתמש בטכנולוגיות לא רלבנטיות, אז מגיעים תמיד לאותה נקודה - יותר קל, יותר נוח ויותר זול לקנות את הדגים בחנות. ברכות לכולם.

השנינות

חברי הדייגים, אני פשוט גאה בכם ברמת השיח והשנינות שתחביב כזה יכול להעלות על אצבעות ידנו בהזרקה ישירה למקלדת. פשוט כיף לקרוא את התגובות הללו וזה בדיוק העניין שלשמו נוצר הפורום. החלפת הידע הגישות והרעיונות הללו מאתגרים איש את חברו לרמה נכבדת של לימוד הכרה הבנה ושיח משותף. הלוואי ולכולנו יהיה את התנאים שיש לרמבי. להחזיר למיים את מה שראוי שימשיך לגדול,בלי משולשות וכל מיני רעות חולות שגורמות רק נזק. פעם ניסיתי לארגן "זעקה" נגד דייגי הרשתות ומי שזוכר פרסמתי את דבר משרד החקלאות ,אגף הדייג בפורום הישן כנגדש הפשע שמבוצע בדגה. והיום לתדהמתי גיליתי כי הולכים להרוס לנו את הים בצורה מזוויעה לימים הקרובים.הזרמת מי שופכין במשך 36 שעות רצוף בכל חופי ת"א. רק נשאר להתפלל לסערת גשמים שתעדן קצת את הריח במקרה הטוב ותדלל את ה...... בכל מקרה שימרו על הרמה והשפה הנקייה ושכולנו נתאחד ביום מן הימים.... למען הפיכת התחביב לספורט אתגרי וגם קצת עם מתכונים ושאיפות של כל חברי הקהילה שכן לא כולם באותו הגובה? לא? דייג נקי ומוצלח!

paluta

New member
יש משהוא דומה קיים

צלפי ירי שמתאמנים על צלחות מעופפות - אותה מכונה שמשליכה את הצלחות עובדת נפלא בחוף הים עם פתיון ומשקולת

אני? לדוג? השתגעת?

זה רטוב. וצריך להתעסק עם דברים חדים כאלה. ולקום מוקדם בבוקר. הדגים... איכס. כאלה חלקלקים. לא תודה.

בציניות אחי. ציניות.

אני אוהב דיג וגם מכניקה והנדסה. אז אני מנסה לשלב את שני הדברים שאני אוהב (טוב, יש עוד כמה, אבל ממש לא הולכים עם דיג) ואז הם קצת באים אחד על חשבון השני.

paluta

New member
חברה - צריך להעריך את הרצון

אישית אני בעד כל המצאה למה לא ? - לא הבנתי מדוע חלק מחברי הפורום לא אוהב רעיונות חדשים ? ודרך אגב להלן משקפת חשדה מיוחדת לזיהוי דגים מעל המים - אחלה כלי לדייג רצ"ב תמונה

יש משהוא חדש

יש משהוא חדש עכשיו-זה נקרא מרכבה סימן 2 ב לוקחים את זה לאגמים, מרססים לחם ואחרי דקה כשייש אקשן במיים יורים פגז זרחן ,מחכים 5 דקות וכל מה שנשאר זה ללקט את הדגים מהמיים.

למעלה