תו נכה - השלמת התהליך

doroniz

New member
תו נכה - השלמת התהליך

הבטחתי ואני מקיים - הרגע חזרתי ממשרד הרישוי עם תו הנכה. לאחר שקבלתי את האישור מלשכת הבריאות המחוזית, נגשתי למשרד הרישוי עם ת.ז. + רשיון רכב + צילום רשיון הרכב השני. קבלתי על המקום את תו הנכה לשני הרכבים ונרשם אחד משני הרכבים כזכאי לפטור מלא מאגרת הרישוי השנתית (טסט). יותר מזה - הפקידה האדיבה שמ הלב שאך לפני חודש שלמתי את הטסט ולכן הושיטה לי טופס לבקשת החזר לשנה הנוכחית עוד לפני ששאלתי אם זה אפשרי. לפעמים הבירוקרטיה מפתיעה לטובה. יום טוב, דורון.

שרון123

New member
דורון, תוכל בבקשה לפרט יותר?

אנחנו נימצאים המון בבתי חולים וטיפולים שונים, ותו נכה יוכל מאד לעזור לנו וגם לחסוך כסף של חניה. איך מתחילים בתהליך של קבלת תו נכה? מה הקריטריונים? בכלל לא ידעתי שמגיע להורים לילד פגוע תו נכה. האם זה גם מזכה באיזו קצבה (ניידות?) אני ממש לא מעוניינת בקיצבה אלא רק בתו הנכה(למרות שאם יציעו אני לא אסרב
). אתה יודע אם אפשר לקבל את התו גם עבור רכב בליסינג מהעבודה? המון תודה

doroniz

New member
הגדרת תו נכה

הפניה למשרד הרישוי צריכה להיותלאחר שהתקבל אישור מלשכת הבריאות המחוזית. צריך לברר מהי לשכת הבריאות המחוזית אליהם אתם שייכים - מהו מספר הפקס שלהם. לשכות הבריאות המחוזיות שייכות מן הסתם למשרד הבריאות. אל לשכת הבריאות המחוזית שלחתי בפקס את אישור ב"ל בדבר גובה אחוזי הנכות בלווית צילום ת.ז. שלי והספח (שבו עומר מופיע כמובן). לאחר פרק זמן של כחודש (סביר בהתחשב בעיצומי משרדי הממשלה והמשק בתקופה ההיא) הגיע אליי בדואר אישור המופנה למשרד הרישוי לקבלת תו נכה. עם האישור הזה נגשתי היום למשרד הרישוי וקבלתי את התו על המקום לשני הרכבים הרשומים של שמי ושם אשתי (אין צורך שהילד/ה יהיו רשומים כבעלי הרכב). לזה קבלתי טופס נוסף ובו בקשה להחזר אגרת הרישוי השנתית. לשאלתך - החוק מזכה בתו נכה ובפטור מאגרת הרישוי - תו הנכה הוא לרכב אחד או שננים (לא יותר) והפטור לאחד משני הרכבים הללו. הרכבים צריכים להיות רשומים על-שם ההורים - אין לי מושג מה קורה עם רכב מטעם העבודה שרשום על-שם העסק. כדאי לברר במשרד הרישוי או אולי דרך "מקום מיוחד" - צוות "קשר". מקוה שהפירוט מספיק. דורון.

שרון123

New member
תודה רבה דורון

לכל ילד עם אחוזי נכות מגיע, או שיש קריטריונים נוספים? לירדן יש 100% נכות, היא סובלת מהמון בעיות אבל בעצם הספיקה בעיית החירשות כדי לקבל 100% נכות, ובטח על זה לא מקבלים תו נכה, אז בטח אצלנו זה יהיה יותר מסובך. יש לך מושג מה הקריטריונים לקבלת התו?

doroniz

New member
קריטריונים

נדמה לי שאחוזי הנכות הם הקריטריון - נדמה לי שמ-70% ומעלה מקבלים תו נכה. אם המגבלה היא בניידות (עפ"י ההגדרות של ב"ל) מקבלים גם את ההקלה ברכישת רכב (פטור ממיסים) - אבל זה לא המקרה שלי ושלך, נכון?

למעלה