תו נכה ופטור מאגרת רישוי

Tal 100

New member
תו נכה ופטור מאגרת רישוי

שלום לכולם, רציתי להביא לתשומת לבכם בעיה קשה שתטריד בקרוב חלק גדול ממשתפי הפורום. כידוע לכם משרד הרישוי מנפיק תו נכה ופטור מאגרת רישוי ע"פ אישור רפואי מאת רופא המחוז. לפני מספר שבועות הגשתי מסמכים רפואיים לרןפא המחוז בבקשה כי יוציא אישור מתאים ונענתי כי משרד הבריאות אינו מטפל בנושא זה החל מ 1.10.03 וכי עלי לפנות למשרד הרישוי. במשרד הרישוי (כצפוי) הפנו אותי בחזרה למשרד הבריאות בטענה (שנשמעת מוצדקת על פניה) כי אין להם אפשרות לדון בעניינים רפואיים וכשאביא אישור מרופא המחוז (שכאמור אינו טטפל יותר בנושא) אקבל את המבוקש. עוד מספר טלפונים ובירורים עם עובדי מדינה אדיבים במיוחד העלו כי יש סכסוך בין משרד הבריאות ומשרד התחבורה שפתרונו אינו נראה באופק ובינתיים אין אפשרות להוציא תו נכה ופטור מאגרת רישוי עד מועד לא ידוע. מאחר ובעייה זו צפויה להעיק על רבים מאיתנו חשבתי להתייעץ עם חברי הפורום על פנייה משותפת למבקר המדינה או לבית המשפט, אולי באמצעות אקים או גוף אחר. דעתכם? האם נתקלתם בעצמכם בתופעה, ואולי יש דרך לעקוף את התסבוכת? תודה, טל

היי טל

צריך לעשות הפרדה בין תו נכה לרכב ופטור מאגרת טסט. כדי להוציא תו נכה אין צורך בועדה של משרד הבריאות. את צריכה לגשת למשרד הרישוי עם אישור הנכות של ביטוח לאומי ומכתב מהרופא המטפל של הילד המעיד על מוגבלותו. לאחר שתוציאי תו נכה, פני למשרד הבריאות ע"מ לעבור ועדה לקביעת ניידות הנכה. אם ייקבעו לילד/ה מ-60% ניידות ומעלה, תהיו פטורים מאגרת רישוי. ע"מ לחסוך לך ריצות מיותרות, רצוי שתתקשרי למשרד הרישוי במקום מגורייך ותבררי אילו מסמכים הם דורשים להוצאת התו, חוץ מאישור הנכות והמכתב. (אני הוספתי גם מכתב בקשה אישי). את תידרשי גם להעביר את בעלות הרכב ע"ש הנכה לפני הוצאת התו. בהצלחה, ואשמח אם תעדכני אותי אורית

shohamye

New member
פטור מתשלום לטסט

אורית שלום! האם זה נכון שילד שיש לו תעודת עיוור ויש לו כבר תו נכה לרכב, אבל הוא מתחת לגיל 3 (ז"א שעוד אין לו קצבת ניידות) גם זכאי לפטור מתשלום לטסט?!

אהלן יעל

את מי לא שאלתי לגבי שאלתך, ועדיין אין לי תשובה חד משמעית לתת לך לצערי..זה כאילו אף אחד לא יודע..... לכן לא נותר לי אלא לקוות שמישהו שיש לו תשובה מפורשת יראה את שאלתך ויגיב, או שפשוט תפני לעו"ס שלכם או לחלופין למשרד הרישוי עם השאלה... בהצלחה וסליחה שלא ממש עזרתי אורית

הי יעל

מה שלומך? מצטערת, לא ראיתי את ההודעה שלך, ולכן לא עניתי... למען האמת אינני יודעת לגבי ילדים עם עוורון, אך מבטיחה לברר עבורך ואכתוב לך בהקדם..(על פניו נראה לי הגיוני שהילד זכאי לפטור,אך מוכרחה לברר במדויק).. אורית

Tal 100

New member
לאורית ועמיקם

הי אורית, תודה על העצות על אף שהיה לי קשה לקרוא אותן בלשון נקבה מאחר ואיני כזה... בכל מקרה החיבור בין תו נכה לרכב ופטור מאגרת אינו שלי אלא של משרד הבריאות המנפיק את האישור. אני מכיר את הפרוצדורה וכבר קיבלנו את האישור שאת מדברת עליו (נקבעה מגבלה של 70%, די שרירותי שכן המגבלה האמיתית היא 100%) אבל זמנית שאינה עוד בתוקף ועלינו לחדש אותו, בעניין זה טיפל משרד הבריאות שכעת הפסיק לטפל ואין לעניין פתרון. מפתיע אותי שקבלת תו נכה ללא אישור רופא מחוז (משרד הבריאות) אנחנו היינו במשרד הרישוי ולא קיבלנו את התו למרות שהיינו מצויידים בשאר המסמכים ובכל מקרה זה לא פותר לנו את עניין הפטור מאגרה. קשה לי להאמי שזו רק צרה שלי, אני פונה שוב לכל הנפגעים מהעניין לפנות במשותף. עמיקם אולי לך יש רעיון? תודה טל

עמיקםרז

New member
לטל

טל שלום, לצערי אין לי עצה. העברתי את מכתבך הראשון בנושא להתיעצות עם מספר אנשים במרכז אקים. אם יהיה רעיון כלשהו, אשמח לעדכן אותך. בשנייה זו צץ לי רעיון. אם קראת את ההמלצה שפרסמתי, יש אפשרות להעביר שאלות לנציבת שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, שתתארח בפורום זכויות ומוגבלות (נכים). אני אעתיק את מכתבך הראשון כשאלה לנציבה. עמיקם

הי טל...

מצטערת על הטעות בזיהוי.. טל, לא כל כך הבנתי.....האם נקבעו לילד 70% ניידות ממשרד הבריאות? אני אומרת לך באחריות, שפה במשרד הרישוי בת"א לא דורשים אישור מרופא מחוזי של משרד הבריאות, מכיוון שתו נכה מונפק רק על בסיס אחוזי הנכות של ביטוח לאומי, ללא קשר לאחוזי הניידות שקובע משרד הבריאות. להפך- בכדי לעבור ועדה של משרד הבריאות, צריך להוכיח שיש ברשותך תו נכה ממשרד הרישוי. בלעדיו לא ניתן לעבור את הועדה. במקרה שלי, לאחר שקיבלתי תו נכה, הלכתי איתו למשרד הבריאות בצירוף מכתב מהרופא המטפל, ולא מהרופא המחוזי. שווה בירור מעמיק יותר טל.....מבטיחה לברר עבורך את הסוגיה ולחזור עם תשובה בהקדם.. (אתה מוזמן להציק לי במידה והתשובה מתמהמהת. אנחנו עומדים לפני יום התרמה בעוד כמה ימים וקצת מטורף לי הלחץ..אבל יהיה בסדר..) אורית

smo

New member
פטור מתשלום אגרת רכב

האם הפטור לתשלום על אגרת רכב ניתנת רק לבעלי נכות פיזית? או לבעלי נכות בכלל מהביטוח הלאומי?

עמיקםרז

New member
התיחסות מעו"ד שרונה מזרחי באקים

טל שלום, מסתבר שהעניין מטופל כבר ע"י אקים. להלן תשובה שקיבלתי מעו"ד שרונה מזרחי באקים: עמיקם שלום רב! בנוגע לפטור מאגרת הרישוי - העניין נמצא בטיפולי במסגרת המחלקה המשפטית, ומזה זמן מה אני מנהלת תכתובת עם לשכת שר התחבורה, ומשרד הבריאות. בעקבות פנייה גם למשרד מבקר המדינה להתערב בנושא, 'נזף' המבקר בשני המשרדים אשר נוהגים בהורים כב"פינג פונג", וקבע כי משרד התחבורה הוא אשר ממונה על הטיפול המיידי בנושא. בימים אלו אני ממתינה לתשובתו של שר התחבורה, וכמובן שאעדכנך בנושא. בנוגע לתו הנכה - גם בכך טיפלתי בעבר, ועד כה לא היתה כל בעיה לקבל את התו. יתכן ואכן נעשה שינוי במדיניות, וגם בכך אעדכנך - אני מקווה שבקרוב - מאחר ובשל העיצומים במשרד הרישוי, לא זכיתי עד כה לכל מענה. שרונה

Tal 100

New member
תודה אורית ועמיקם

אורית, לבננו נקבעה נכות של 100% ע"י ביטוח לאומי. באישור של משרד הבריאות (ע"י הרופא המחוזי) נקבעה נכות של 70%, קביעה שרירותית שלא מצאתי לנכון לקבול עליה מאחר והיה בה די. בכל מקרה עניין תו הנכה פחות דחוף לי ואין לי צורך מיוחד לפתור אותו בנפרד. לגופו של עניין, אני מבין מעמיקם כי כצפוי אנחנו לא לבד בבעיה וכי הנושא כבר בטיפול של אקים. לדעתי מדובר בשערוריה של ממש שכן זהו ריב "נטו" בין משרדים שבא על חשבון הנכים, כאילו אין מספיק בעיות בתחום זכויות נכים ומימוש זכויות עכשיו נוספה לנו צרה חדשה של מי יממש... אורית, תודה על העזרה אבל כאמור תו הנכה פחות דחוף לי (יש לנו תו ישן) יותר חשוב לי לפתור את עניין הפטור מאגרה, כרגע שהפטור יסתדר גם התו יסתדר. אין צורך שתתאמצי בעניין אמתין עוד קצת לראות אם יש התפתחות בטיפול של אקים. ה"סכסוך" הבין משרדי הוא מה 1.10.03 במקרה יצא שהיינו בין הראשונים להיפגע ממנו אבל אני מניח שככל שיעבור הזמן יהיו עוד נפגעים ואקים יעזרו לפתרון מהיר של העניין. תודה על העזרה, אצפה לעדכון מאקים דרך עמיקם. טל

עמיקםרז

New member
תגובה מהנציבה על שוויון זכויות לנכי

טל שלום, להלן תגובתה של הנציבה על מכתבך, אותו העברתי אליה בהיותה אורחת בפורום העוסק בזכויות נכים: גישור בין משרד התחבורה והבריאות מאת: ד"ר דינה פלדמן 25/11/03 | 20:14 אנא העבר אלי מסמכי הפנייה שלך לשני המשרדים (פקס: 02-6527783ועל סמך זאת אקיים עמם בירור משותף. האם תסכים להשתתף במפגש?אם כן אנא שלח אלי גם שם ומספר טלפון. דינה

smo

New member
תשלום על אגרת רכב

האם הפטור לתשלום על אגרת רכב ניתן רק לבעלי נכות פיזית? או לבעלי נכות בכלל מהביטוח הלאומי?

למעלה