תו נכה לאוטו

גחנון3

New member
תו נכה לאוטו

שלום... אבקש את עזרתכם קצת בהתמצאות... אני אחרי תאונת דרכים קשה עם שברים מרוסקים באגן ובברך. יש לציין שזה לא תאונת עבודה. לא הגשתי שום תביעה לביטוח לאומי בגין אובדן כושר עבודה ו/או אחוזי נכות כלשהם. תביעת נזיקין של גוף יקרה בשלב יותר מאוחר כרגע אני בשיקום. מהם התנאים לקבלת תו נכה לאוטו מה הפרוצדורה שצריך לעשות ובאיזה שלב? כמה אחוזי נכות צריך בשביל לקבל? עדיין אין לי עו"ד אז אשמח לקבל קצת כיוון מאנשים שמבינים. תודה.

תו נכה

אדם זכאי לקבל תו נכה, אם דרגת נכותו מגיעה ל- 60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו. משרד הרישוי, הוא אשר מטפל בהנפקת תו נכה. פרטים נוספים בעניין, ניתן למצוא כאן. כמו כן, אם נפגעת בתאונת דרכים בפגיעות קשים, ניתן לפנות לעו"ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים כבר כעת, מאחר וניתן לקבל פיצוי מוקדם מחברת הביטוח, כדי לממן את ההוצאות שנגרמו בעקבות התאונה, וזאת "על חשבון" הפיצוי שיפסק בסוף ההליך המשפטי. מטרת הפיצוי המוקדם (תשלום תכוף), היא לספק את צרכי המחיה של הנפגע, מאחר והוא איננו יכול לעבוד ולכלכל את עצמו בעקבות התאונה, וכן לכסות את ההוצאות הרפואיות שנגרמו בעקבות התאונה.

למעלה