תזה במסגרת מחקר מקיף יותר...

Unicorn98

New member
תזה במסגרת מחקר מקיף יותר...

היי לכולם, יש לי שאלה. שמעתי על הזמנה מעניינת של חוקר בכיר בתחום שקרוב לתחום שלי, המחפש סטודנט שמוכן לכתוב תיזה כחלק ממחקר שהוא עורך. אני כמובן אשלח לו אימייל עם שאלות קונקרטיות, אבל רציתי עוד לפני כן לשמוע אם מישהי/ו מכן/ם מכירה/מכיר את האופי של עבודה במסגרת כזו? במיוחד אני מתעניין, האם מדובר במסגרת של עבודה שכירה? או שמא התגמול הוא רק הפרסום אם וכאשר? האם יש סיוע כספי, מה בדיוק התמריצים שלי כתלמיד מחקר להצטרף לפרויקט כזה, מלבד עצם ההשתתפות בו? תודה לכל העונים
.

מידע מוגבל כמתבוננת מבחוץ

על חברים במדעים המדויקים הניסיוניים זה לא בדיוק עבודה שכירה, אבל ייתכן מאוד שאותו מרצה יוכל לממן לך מלגה חודשית מתקציב חיצוני שהוא קיבל/מגיש בקשות לקבל עבור המחקר. היתרונות הם שאתה לא מתבחבש בלחפש נושא למחקר, אתה עובד צמוד עם המרצה (לטוב - הנחיה מקיפה, פחות בדידות/לרע - תלוי איזה בן אדם הוא), יש פוטנציאל לפרסומים משותפים (מעבר ליתרונות בעבודה משותפת, מישהו בכיר מכיר יותר את "הטריקים והשטיקים המקצועיים" והדבר מגדיל את הסיכויים לפרסום), פוטנציאל למכתבי המלצה נלהבים (כי אתה עובד עם אותו בן אדם צמוד, והוא באמת יכול להעיד עליך מכל הבחינות). יש גם מנחים שיש להם כמה סטודנטים כאלו, ואז הם מקימים קבוצת עבודה שנפגשת לעיתים קרובות (ושוב זה מקל על הבדידות האקדמית) החסרונות יכולים להיות שזה לא בדיוק הנושא שהיית בוחר לעצמך, שיש לך פחות עצמאות ממה שיכולה להיות באקדמיה, שחלק מהצלחה שלך יכול להיות תלוי בהצלחת הפרויקט כולו (אם כי לא בהכרח). מסיפורי זוועה (דווקא לא בארץ) עוד חסרונות יכולים להיות שאותו מנחה יעביד אותך בפרך עם הרבה עבודה שחורה (בגלל שאין הגדרה טובה למה אתה אמור לעשות עבור מלגה, כי הרי זו לא עבודה), שהוא יתקשה לשחרר אותך ולסיים את הדוקטורט כי הפרויקט שלו מאוד תלוי בך - אבל כאמור זה סיפורי זוועה. הרבה דווקא נדיבים עם המלגות ודורשים דברים סבירים.

Unicorn98

New member
תודה על התובנות ../images/Emo140.gif

בהחלט נשמעים לי הגיוניים הדברים שציינת, ואני רוצה רק למסגר את העניין שלי ולומר שכרגע (!) אין לי כוונה להמשיך לדוקטורט בטווח הנראה לעין, למרות שאני בהחלט מתכוון להשקיע בתיזה שלי. מצד שני, בהחלט הדבר שהכי מושך אותי בכל הסיפור הוא מסגרת העבודה המחייבת (עבודה במובן assignment ולא בהכרח במובן job), ולא פחות - העובדה שמדובר באחד החוקרים הבכירים בארץ בתחום שלנו, ובכיר גם במונחים בינלאומיים בתחום המחקר שלו. אם אי פעם ארצה להמשיך לדוקטורט, אני משוכנע שהמלצה ותמיכה שלו יהיו שוות הרבה עבורי. עם זאת, שווה שוב להדגיש שאני מתחיל לעבוד במקביל בשנה הבאה כבר בשדה היישומי, כך שכיוון מחקרי הוא לא רלוונטי בשלב הקונקרטי. אני רק תוהה האם העלויות של הצטרפות למחקר כזה עלולות להיות רבות מהיתרונות, כאשר אני לא מוכוון דוק' כרגע, כאמור.

22ק ו ס ם

New member
יש לזה יתרונות וחסרונות

והכי טוב לברר היטב עם אותו פרופסור את תנאי העבודה, מה נדרש ממך, מה אתה מקבל וכו'. הדבר הקריטי פה הוא שיש לך הרבה פחות גמישות מעבודה על תיזה עצמאית משלך. זה יתרון או חיסרון כתלות בסוג העבודה וסוג האדם שאתה. יש אנשים שמעדיפים את הביטחון בעבודה קבועה, ויש כאלו שצריכים את החופש (האמיתי אבל גם המחשבתי).

למעלה