תזה

miria98

New member
תזה

האם מישהו יודע כיצד עוברים ממסלול ללא תזה למסלול עם תזה? כמה זמן נדרש על מנת להכין עבודת תזה במחלקה? האם זה אפשרי עם עבודה במשרה מלאה? אשמח לקבל יעוץ.

כדאי שתבררי עם עמליה

אני מניחה שהזמן כבר תלוי בך ותלוי בכמה זמן יש לך להקדיש לנושא. אותו דבר לגבי השילוב עם משרה מלאה.

w5

New member
לא כדאי!

אין טעם לעשות תזה. אם את חושבת לכתוב דוקטורט, הצעת מחקר לעיתים יכולה להספיק. כמו כן, לעיתים ניתן להסתפק בעבודה מקבילה לתזה ע"פ החלטת המחלקה. כדאי לבדוק לפני שתקבלי החלטה. אם את לא חושבת על דוקטורט - אין טעם להשקיע.

chayahd99

New member
למה ../images/Emo35.gif

הרי אם עושים תזה התואר נחשב יותר, לא? חוץ מזה, איך הצעת מחקר יכולה להוות תחליף לתזה? את מכירה מישהו שעשה רק את זה? מה זה "עבודה מקבילה לתזה"? מה מבדיל בינה ובין תזה ואיך היא נחשבת?

w5

New member
אפשר!

אין תואר נחשב יותר מבחינת תזה או לא תזה בשוק העבודה. חשוב המוסד האקדמי ממנו התואר. וכן, אני מכירה משהו שעשה דוקטורט בלי תזה. הצעת המחקר שלו נחשבה כתזה - בעלי, והוא עשה זאת בבר אילן. לכן, אני ממליצה לפנות למחלקה הרלוונטית ולבדוק לפני שאת מקבלת החלטה. יתכן וכל מקרה נבדק לגופו.

עוברים ממסלול למסלול ע"י מילוי טופס

בקשה לועדה לתואר שני (הטופס נמצא במזכירות המחלקה) ומקבלים תשובה בדואר. עוד שיקול לעשות תזה ולגמור את התואר בשנתיים - מקבלים חלק משכ"ל בחזרה!

למעלה