תזוזה של העיניים למעלה ואומגה 3

לגית

New member
תזוזה של העיניים למעלה ואומגה 3

בני בן 8 וחצי (PDD גבוה) התחיל לאחרונה עם תנועת עיניים מוזרה- מגדיל את העיניים כלפי מעלה ולפעמים עם הפה ביחד לשנייה אחת כמה פעמים ביום.אקח אותו לניורולוג. יש המלצה לניורולוג ילדים טוב ממכבי באזור המרכז ? התחלתי לתת לו לפני כחודשיים אומגה 3 של גרמזה, 6 CC ליום (EPA+DHA=1750 ל 5 CC)- הוא שוקל 24 קילו. יכול להיות קשר בין אומגה לתיקים כאלה? תודה

האם הוא מקבל ריטלין?

היי לגית, לא סביר שזוהי תגובה לאומגה. טיקים אופיניים למספר תרופות והנפוצה היא ריטאלין. סיבות נוספות הן חשיפה לרעלים, ריסוסים, הדברות, צבע טרי וכימיקלים אחרים. הטיפול בחשיפה לכימיקלים הוא עם מגנזיום סולפאט וגלוטטיון. וכמובן הימנעות מחשיפה עד כמה שניתן. לגבי ריטאלין, אם זה רלוונטי, התייעצי עם הנוירולוג שלך. חלקם נותנים קלוניריט\קלונידין ע"מ להפחית את תופעת הלוואי הזו.

לגית

New member
היי תלמה

תודה על התשובה. לא, הוא לא מקבל טיפול תרופתי כלשהו באופן קבוע. בימים האחרונים הוא מקבל תרופות נגד חום (שפעת או מחלות הנשיקות), ומאז הייתה החמרה בטיקים. זה יכול להיות קשור? אני לא עושה הדברה בבית בגלל זה, והז'וקים אומרים תודה כל פעם שמטיילים כאן. אין לי ניורולוג. יש לך משהו מאזור המרכז להמליץ? אנו במכבי. תודה

razgalili

New member
שמן דגים של גרמזה

כתבתי על השמן הזה בעבר השמן כנראה מכיל חומרים משמרים שיכולים לגרום לתגובה שלילית. אני ממליץ במקום לקנות שמן דגים טוב מיעקב. בהחלט תיתכן תגובה אלרגית לשמן או לאחד ממרכיביו שתתבטא בתנועות לא רצוניות, אבל מאד לא סביר. הרבה יותר סביר חשיפה לחומרים חריפים יותר או תגובה לתרופות. יש גם טפילי מעיים שיכולים לגרום לזה. האם הרגשת בשנוי ביציאות של הילד? גזים? תכיפות? ריחות וכו'? יש גם תופעות כאלה של תיקים שמופיעות ולעיתים קרובות נעלמות כשם שבאו בגילאים האלה אצל ילדים בספקטרום.

לגית

New member
הוא חולה בימים האחרונים

כדאי שאני ארגע קצת ואחקה לראות מה קורא כשהחום יורד והוא מפסיק עם התרופות. תודה.

לגית

New member
ירד בהרבה

לא יאומן - הבדל משמעותי. כנראה שהיה איזה קשר לחום ולמחלה שהיה לו (שפעת או מחלת הנשיקה). הרופא שלו אמרה שיכול להיות קשור ולא כל כך אמנתי. אבל שהחום והחולשה עברו (לקח 10 ימים) התדירות של הטיקים ירדה בהרבה. אמשיך לעקוב אבל עכשיו הרבה פחות קורא. תודה רבה על התעניינות.

למעלה