תזונאית שמבינה באנדו

lenab1

New member
תזונאית שמבינה באנדו

היי בנות,
מבקשת את עזרתכן בהמלצות על דיאטנית שמבינה באנדו ותוכל לעזור לי לעשות שינוי תזונתי שמתאים למחלה.
קצת רקע:
אני בת 27, עברתי לפרוסקופיה להוצאת ציסטה והפרדת הידבקויות לפני מס' שבועות. נמצאת בבירור לתחילת טיפולי פוריות וממש רוצה לעשות שינוי תזונתי שיתאים למחלה.
אני גרה באיזור הצפון וצריכה המלצה על תזונאית או אולי אפילו רפלקסולוגית מאיזור עכו-קריות-חיפה--כרמיאל-מעלות.

simba1231

New member
לא מכירה דיאטניות

אבל יש המלצות כלליות באתר של עמותת אנד"י וגם מצגת בנושא מהכנס האחרון (אם את לא מוצאת אשים קישור). אישית עשיתי שינוי חלקי על בסיס ההמלצות האלו (גם במקביל לטיפולי פוריות) וממליצה מחום מהניסיון הקצר שלי.

lenab1

New member
שאלה לגבי השינוי

היי,
תודה רבה על תשובתך.
אני מנסה גם לבצע שינוי לבד (להימנע מקמח לבן וממוצרי חלב), אבל אם נמנעים ממוצרים מסוימים איך את יודעת אם הגוף מקבל מספיק ויטמינים ממקומות אחרים?
למשל, סידן שיש במוצרי חלב.

simba1231

New member
היי

קודם כל, שוב מציינת שאני יחסית חפיפניקית ובטוח יש פה בנות שעשו את הדיאטה יותר ברצינות ממני וידעו לתת טיפים יותר מוצלחים. מודה שמוצרי חלב וגבינות זה החולשה שלי ואני לא מצליחה לוותר עליהם, החלפתי חלק גדול מהם בגבינות/ יוגורט עיזים לפי מה שהבנתי זה יותר מוצלח. אגב, לגבי מוצרי חיטה הבנתי שהעניין הוא לא קמח לבן אלא חיטה בכלל, אני החלפתי את זה חלקית בקמח כוסמין שהוא מעולה, עיקר החיסרון שלו זה המחיר והטרחה שבלהכין לבד.
לגבי אם יש חוסרים, האמת שאת צודקת, אני צריכה לקבוע תור לדיאטנית ולשבת איתה...

שמיץ1

New member
רוב הדברים האלה הם בלוף...

מציעה לך לקרוא ספר שנקרא 80-10-10. הוא לא מדבר על דיאטת אנדו', אלא על דיאטה שמתבססת בעיקר על פירות, אבל זו לא הפואנטה שבגללה אני מציעה לקרוא אותו. הוא מסביר למה חצי מהדברים האלה כמו "חלב זה סידן" או "אם לא תאכל בשר לא יהיה לך ברזל" הם בלוף אחד גדול. מי שכתב אותו הוא רופא, כך שהכל כתוב באופן מדעי ומבוסס על הוכחות.
למשל, חלב בכלל יכול לגרום לעצמות בגוף להיות שבירות יותר, אם שותים מספיק ממנו.
&nbsp
דבר שני, את תמיד יכולה לגשת לרופאת המשפחה ולבקש בדיקות דם כלליות. אני עושה זאת אחת לכמה חודשים ואם משהו מתחיל להיות חסר, פשוט מחפשת מזון שיש בו הרבה מהמשהו הזה ומשלימה. אם קשה לך לבד, דיאטנית או נטורופת יוכלו לעזור.
&nbsp
דבר אחרון - ספציפית לגבי חלב וקמח לבן, אין סיבה שיחסר לך כלום. אם את אוכלת טחינה, שקדים, עדשים את מסודרת מבחינת סידן. בקמח לבן אין שום דבר שיכול להיות חסר לך. תחשבי שהמון אנשים רגישים ללקטוז ולגלוטן ולא קורה שום דבר רע אם הם נמנעים מחלב וקמח. אם את נמנעת גם מבשר, דגים, ביצים... זה כבר סיפור אחר. צריך להיות קצת עם היד על הדופק ולשים לב שאת אוכלת מספיק מגוון בשביל לקבל הכל. לצערי, מכיוון שהמזון שלנו כבר לא באמת אורגני, תוסף B12 הוא הכרחי במקרה הזה (זה אגב לא ויטמין שקיים בבשר, אלא בקטריה שמתגוררת בתוך ייצורים חיים ומייצרת B12. גם בעלי חיים טבעונים זוכים לבקטריה הזו כשהם אוכלים מאדמה שלא הודברה).

לואי84

New member
יכול להיות שיש במרכז לטיפול לאנדומטריוזיס

בבית חולים כרמל

למעלה