תזונה בהנקה

natnat12

New member
תזונה בהנקה

תזונה טבעונית בהנקה:
יש איזשהם דגשים שצריך לשים לב אליהם?
ה b12 מהתוסף שאני לוקחת עובר לתינוקת? צריך להגדיל את כמות החלבון?
להגביל צריכת סויה?
אשמח לתשובות ממי שיודע/ת... תודה

כל ויטמין שנטמע אצלך

עובר לתינוק
אם הערכים אצלך תקינים ויציבים- אין מה לדאוג
מדוע להגביל סויה? הרי יש פורמולות להזנת תינוקות שמבוססות על סויה, אם אין תופעות חריגות אין סיבה להגביל את עצמך. אם את מודאגת צרכי טופו אורגני ולא מהונדס , אבל גם זה לא הכרחי. זכרי תמיד כי אימהות שניזונות מחלבון מן החי חושפות את תינוקותיהם היונקים להרבה יותר הורמונים ושלל חומרים שאין להם צורך בהם.
לא הבנתי את השאלה על החלבון אבל הנה מישהי שיודעת ואני מאד ממליצה עליה. תוכלי להפנות אליה את השאלות דרך האתר.
http://www.tzuna-tova.co.il/index2.php?id=92&catId=6&lang=HEB

בהצלחה!

נטאשKה

New member
לאור העובדה שבמזרח לא מגבילים את צריכת הסויה

והילדים שלהם לא גדלים עם פגמים כלשהם - אני לא רואה בכך בעיה.

diday

Member
קשה לענות בקשר לסויה

ידוע שאסטרוגנים בהריון יכולים לפגוע בוולד.
סויה מכילה פיטואסטרוגן (אסטרוגן ממקור צמחי) שלגביו זה לא ברור.
נכון שיש ארצות באסיה שבהם יש צריכת סויה גבוהה גם בהריון ואין שם מבחינה סטטיסטית יותר פגיעה בעוברים. אבל את צריכה לזכור שהם צורכים סויה כבר מאות שנים.

אין לי מושג כמה סויה את צורכת, לדעתי לא צריך להסיר את הסויה מהתפריט, אבל בהחלט להמעיט ושלא תהיה מרכיב עיקרי.

ladybug6

New member
אשמח לדעת מאיפה המידע הזה

כי הוא שגוי. וחבל להטעות אנשים אחרים.
הפיטואסטרוגן בסויה דווקא עבר תחת לא מעט ידיים של חוקרים והמסקנות די ברורות בכך שההשפעה הניכרת שלו מזערית כל כך, שצריך לאכול כמויות עצומות ולא הגיוניות כדי שישפיע. מנגד, מצאו שסויה מועילה לבריאות ועוזרת במניעת ואף נסיגת מחלות שונות.
וגם אם הפיטואסטרוגן בסויה היה מתקרב להשפעה של אסטרוגן, לא ברור לי איך זה מזיק, שהרי במוצרי חלב של פרה יש אסטרוגן ברמה גבוהה (לא דמוי, אלא את ההורמון עצמו). ואין שום הגבלה של מוצרי חלב לנשים בהריון.

diday

Member
אם אכן עבר תחת לא מעט ידי חוקרים ופורסם,

אשמח לקבל, אם הטרחה לא גדולה מדי, קישור למחקר. אני לא צריך קישור למחקר עצמו, מספיק אזכור של מדע פופולרי, כדי שאוכל להגיע למחקרים עצמם.

ladybug6

New member
המסמך הכי מקיף בנושא בעברית היה

מסמך של משרד הבריאות, בלינק שנראה שכבר לא עובד -
http://www.old.health.gov.il/download/pages/soya.pdf
אולי יעבוד מאוחר יותר או ביום אחר, ואולי הוא הוסר. הוא מתייחס לסויה ופיטואסטרוגנים בהתייחס למחקרים ישנים יותר ומתייחס להשפעה על מניעה או סיוע בשיפור/החלמה ממחלות שונות, ביניהן כמה סוגים של סרטן. מסקנות המסמך הן שהטענות נגד הסויה הופרכו ושבינתיים נמצא קשר בין צריכת סויה למניעה של המחלות הנ"ל.
מעבר לזה צריך לכתת רגליים בין כתבות ומאמרים מקצועיים יותר ופחות. אפשר גם לראות שגם באלו שמדברים על מחלוקת בנוגע להשפעות של הסויה בהריון, מתייחסים לכמות של מעל 2 מנות סויה ביום - כלומר צריכה לא סבירה, בהתחשב בזה שבהריון ובכלל מומלץ לגוון בתזונה.
אני חושבת שהכי טוב יהיה להתייעץ עם תזונאית קלינית שמבינה בטבעונות ולא מסתמכת על דעות מיושנות או הנחיות זהירות מתקופת הלימודים, שלא בהכרח מבוססות על מידע עדכני.

vegetalien

New member

http://www.angelfire.com/scary/soya/soya.pdf

diday

Member
נמצא בעבודה, כך שעדיין אין לי את הזמן להיכנס לקישורים

את לא כותבת כאן שום דבר ששונה ממה שאני כתבתי.
את כותבת על צריכה לא סבירה
אני כתבתי שלא תהיה המרכיב העיקרי

ניסוח שונה שאומר אותו הדבר.

ladybug6

New member
כתבת ש"ידוע שסויה יכולה לפגוע בוולד"

וזה לא נכון. זה לא ידוע. יש דעות חלוקות שנובעות בעיקר מחוסר במחקרים קונקרטיים. בפועל זה לא הוכח וזו הטעיה לקבוע שכן וליצור הפחדה מיותרת.
מעבר לזה, הסיבה העיקרית שבגללה לא מומלץ לצרוך יותר מדי סויה היא שזה פשוט בא על חשבון גיוון במזונות אחרים עם ערכים תזונתיים שונים, זה הכל. זה באותה מידה נכון לומר שלא מומלץ להתבסס על אורז כי בכמויות גדולות הוא רעיל ועלול להזיק, וגם ואולי בעיקר כי זה בא על חשבון דגנים נוספים עם ערכים תזונתיים אחרים.

ladybug6

New member
בעצם, אני מתקנת

לא כתבת במפורש שהסויה יכולה לפגוע בוולד, אלא אסטרוגן.
המשתמע מכך הוא שאסור לנשים בהריון לצרוך מוצרי חלב, או לצרוך באופן מאוד מתון.
ולא ידוע לי על הנחיה שכזו.
לגבי הסויה, כן הוכח שהשפעת הפיטואסטרוגן פחותה פי כמה וכמה מאסטרוגן ובפרט מזה שיש במוצרי חלב.
אז מהיכן הבהלה? לא מובן.

לנוחותך

הרפואה,כרך 141 חוברת א ינואר 2002
תחת כותרת המשנה השפעת הצריכה של סויה ופ"א מתקופת הינקות על בריאות וחולי
"מסקנה- אין כיום מידע מבוסס לגבי הסיכון או התועלת לטווח ארוך שבצריכת תרכובות על בסיס סויה בינקות"
לי נראה שאם כאשר מדובר בצריכה ישירה אין ביסוס לטענה שזה מסוכן על אחת כמה וכמה כשמדובר במינקת שאין להשוות בין חלב אם לפורמולה להזנת תינוקות בשום רמה.

diday

Member
אני תוהה לשם מה את מביאה קישורים אם את לא טורחת לקרוא אותם

בקישור שהבאת, או ליתר דיוק זה שחיפשת, כתוב בדיוק אותו הדבר.
את לא צריכה להתאמץ במיוחד. קראי את התקציר בתחילה שמדבר שאין מידע מבוסס.

זה מעט מביך לקרוא שאני טועה ומגוחך, ובו זמנית לקרוא אותה טענה בניסוח טיפה שונה.

ladybug6

New member
המידע שמתייחסים להיעדרו

הוא לשני הצדדים. גם להשפעות חיוביות וגם שליליות. אני לא באתי לכאן וטענתי שהסויה מרפאת סרטן, אני רק באתי לסתור את הטענה שפיטואסטרוגנים מזיקים לבריאות בכלל, או באותה מידה שאסטרוגן מזיק.
ולמרות התקציר, אני גם טרחתי בעבר לקרוא את המסמך עצמו, בו מתייחסים לכך שנמצא קשר בין הסויה ליתרונות בריאותיים כאלה ואחרים, אבל עדיין מוקדם לקבוע מה המינונים האידיאליים ומה המינונים שבהם עלולה להיות השפעה שלילית. כלומר, מכירים בכך שיש לסויה השפעות חיוביות אבל יש גם מה שנקרא מינון מוגזם שכבר עלול להזיק לבריאות. נכון למתי שהמסמך הזה נכתב (די מזמן, האמת), לא ידעו לקבוע את כל זה, ולכן כדי להיות על הצד הבטוח, ההמלצות הן כך וכך.
אבל המסקנה המתבקשת היא שאנחנו לא אמורים לצאת מנקודת הנחה שיש סיבה להמנע מסויה, אלא שזה בריא לשלב אותה בתזונה היומיומית כל עוד לא מגזימים עם הכמויות (דבר שנכון כמעט לגבי כל מזון).

למעלה