תזונה בפסח

shlomitosh

New member
תזונה בפסח

שלום לכולם (מקווה שזה המקום המתאים לשאול את השאלה) יש לי שלוש תרנגולות חמודות והאמת אני ממש לא זוכרת מה האכלתי אותם בפסח בשנה שעברה. יש לכם המלצה לתערובת כשרה לפסח? משהו שאפשר להכין לבד או אולי לקנות אבל שיהיה בו את כל החומרים שהן צריכות שחלילה לא יהיה חסר להן משהו. ובלי קשר,דילמה קטנה: אחת מהשלוש החליטה להתיישב ולדגור, הבעיה היא שהן רק נקבות. וחבל לי עליה שהיא מרעיבה את עצמה ויושבת על ביצים ריקות שגם ככה לא ייצא מהן כלום. השאלה היא האם לתת לה לשבת עד שהיא תבין (אם בכלל) שלא ייצא כלום. או להקים אותה כל הזמן עד שימאס לה לנסות לשבת ולדגור? כרגע אני לא נותנת לה לשבת ואני לא חושבת שאני אתן לה לשבת, לפחות לא על ביציים. (היא שברה אחת בטעות וזה ממש הסריח) האם לתת לה לשבת על כדורים או משהו..?

orelmor

New member
את יכולה לתת הרבה דברים כמו......./images/Emo50.gif

תראי יש כמה דברים שאת יכולה לתת בפסח יש עוגיות כשרות לפסח שאת יכולה לתת חתיכות כתנות ומצות ואורז וירקות.... זה מזין כמו הרבה מביאים שאריות מהמטבח כמו אורז וירקות.. השאלה איזה סוג תרנגולות יש לך?? תרנגולות פקין יכולות אל אבן עגולה כמובן שלא יצא מזה כלום... .גם לי יש רק נקבות את צריכה להיות גאה בה שהיא דוגרת אבל לא יצא מזה דבר וזה סתם יסריח תקחי כל יום את הביצים והיא מתישהו תפסיק.... כדאי לך לצלם אותה דוגרת כל עוד יש לך הזדמנות....

shlomitosh

New member
מה מיוחד בזה?

זאת הפעם השלישית שהיא דוגרת לי.. בפעם הראשונה התלהבתי והבאתי לה ביצים מופרות, אבל היא עדיין לא הייתה בשלה בשביל לשבת ויצא רק אפרוח אחד. היא כנראה קמה די הרבה פעמים או לא ישבה מספיק. בפעם השניה שהיא ישבה יצאו כמעט כל האפרוחים שזה יוצא 9 אפרוחים :) . אבל מסרתי אותם מסיבות שאתם בטח לא תרצו לשמוע. וכרגע אני לא מתכוונת לגדל עוד תרנגולות (זה המון חרא לנקות..) אגב, התרנגולות שלי ערביות (מעורבות קצת).. שמתי לב שמתעניינים בהן.. :) אני גאה בהן ואוהבת אותן. ונחזור לשאלה שלי, האמת שאני לא אוכלת קיטניות.. אבל אני חושבת שבתור אוכל לתרנגולות אני יכולה להחזיק אורז בבית. לתת להן עוגיות אני לא חושבת שכדאי.. ומצות.. שוב.. המון חרא, אז למה לעשות אותו גם מסריח..? לגביי ירקות זה תמיד אפשרי השאלה היא אם לא יחסר להם כלום אם אני אתן להן רק ירקות..?

nogen

New member
אוכל בפסח

שלום במידה ואת יוצאת אשכנז ולא אוכלת קטניות גם עופותיך לא יוכלו לאכול קטניות אפשר להביא לעופות ירקות ממלא סוגים כגון חסה פלפל מלפפון וכדו' מצות אפשר להרטיב במים והם יוכלו את זה ואם יש לך אפשרות לשחרר אותם אז הם גם ימצאו אוכל בחוץ. ולחבר'ה שהם יוצאי ארצות המזרח והספרדים למרות שלא שאלו אני יגיד אפשר לתת אורז מבושל ואת כל סוגי הקטניות.

דובב

New member
ומה אם יש לי תרנגול שאינו נימול אביו ספרדי

ואמו אשכנזיה? ומה קורה להיפך?

orelmor

New member
התרנגול האשכנזי ספרדי (לא מובן אבל...)

לזה ששאל לא הבנתי מה כתבתה אם התכוונתה להורים מסוגים שונים אז הוא איצא בלדי מעורב של שנייהם....

למעלה