תזונה בריאה לחיות מחמד

Yukita

Active member
מנהל
הכתבה הזאת כאן אמנם מדברת על כלבים אבל נראית מספיק מעניין כדי להעלות פה בפורום.

כלב מי שלא טועם: חמש דרכים לשיפור התזונה של הכלב שלכם (ynet.co.il)

נראה שתהיה הרצאה גם כן:
"ד"ר מיה ברק תעביר הרצאה בנושא "תזונה בריאה לבעלי חיים - לא מה שחשבתם" במסגרת כנס "אוכלים בריא". בהרצאתה תפרט על גישות תזונה וטרינרית, תסביר על הקשר בין תזונה לבריאות והתנהגות חיות הבית שלנו ותעניק כלים בסיסיים לשדרוג תזונת הכלבים. "

אפשר רק להניח שחלקים משמעותיים ממה שאומרים לגבי כלבים נכונים גם לגבי חתולים. בכל הקשור לכלבים שלי, כבר כתבתי בעבר על ההרהורים שהיו לי לגבי חלקו של האוכל המעובד שקיבלו בהתפתחות גידולים סרטניים אצל שניהם. כיום הכלבים מקבלים מעט אוכל יבש והרבה אוכל שאיננו אוכל יבש. החתולים מקבלים אוכל יבש ומנה ביום של אוכל רטוב - קשה יותר לסדר להם תזונה לא-יבשה כשיש מספר חתולים בבית שלא אוכלים באותו קצב או באותן כמויות. בכתבה מתיחסים לחתולים רק בכמה מילים לקראת הסוף:

"ומה עם מיצי?
אפשר להאכיל גם חתולים באוכל ביתי, אבל קחו בחשבון ששם זה מורכב יותר, גם בגלל שהם בררנים יותר וגם בגלל שהחתול חיה קרניבורית שזקוקה למרכיבי תזונה כמו טאורין, שמצוי במזון המוכן. יחד עם זאת, אפשר ומומלץ להעשיר את התזונה שלהם במזון טרי כמו קטניות, בשר, ביצים וירקות בשילוב עם המזון המוכן."

נערך לאחרונה ב:

גורדיאן-II

Active member
יש לי רשימה באורך הגלות של כל הדברים שהמפונקים שלי לא מסכימים לאכול, לבסוף התפשרתי על יבש קבוע איכותי (אוריג'ן) ומגוון להם רק בסוגי האוכל הרטוב, השימורים, כל יום סוג אחר, ובמועדים חגיגיים מפנק אותם בשימורי טונה.
חבל שהם לא אוהבים ביצים, קשות או מטוגנות, זה היה יכול להיות אוכל מעולה עבורם.

למעלה