תזונה - בת שנה וארבעה חודשים

תזונה - בת שנה וארבעה חודשים

שלום רב לדיאטנית מיכל
בתי, בת שנה וארבעה חודשים, שוקלת כ 10 ק"ג. שתי שאלות : עד לאחרונה אכלה סביר - אכלה הרבה גבינה לבנה (כקופסא של 250 גר ליום), יוגורטים לא ממותקים, פסטה,לזנית גבינות, לביבות בטטה, פשיטדות המבוססות על גבינה ומעט ירקות (בפשטידה), מעט לחם, מעט ביצה, מעט פירות. אך כמעט ולא מוכנה לאכול בשר (במקרה הטוב חצי קציצה בינונית - סוגי בשר אחרים כמו עוף, שניצל, או כל דבר אחר - יורקת אחרי ביס\שניים), וגם ירקות, מלבד מעט ירוקת בתוך פשטידה - מסרבת לאכול. שאלה ראשונה - מה עושים עם סרבנות הבשר והירקות ? שאלה שניה - ב3-4 שבועות האחרונים (ללא סיבה הנראית לעין) היא אוכלת הרבה פחות - אחרי 3-4 ביסים מסיימת ארוחה, גם של דברים שבעבר אכלה יפה (גבינה, פסטה וכד). היא מבקשת לאכול ("הם הם") אבל ברגע שמגישים לה אוכלת לא יותר מביסים ספורים במקרה הטוב (לפעמים רק ביס-שניים). אם אציע לה חטיפים (במבה, עוגיה) - היא לא תסרב ותאכל אותם יפה - אבל אני לא עושה זאת כי לא רוצה להגיע למצב שזו התזונה שלה. היא אוכלת כ 3 בקבוקים (240 מ"ל) של מטרנה ליום (עד לאחרונה אכלה שניים - אחד בבוקר ואחד בערב, אך לאחרונה החלה לפעמים לבקש גם אחד בשעות הצהריים או אחה"צ). איזה שהן המלצות ? האם להניח לה להמשיך לאכול "כמו ציפור" ? ורק דברים שהיא רוצה (פסטה, גבינות - לא חטיפים) או שללחוץ יותר שתאכל בשר, ירקות וכד ? אני יודעת שההמלצה היא לא ללחוץ על פעוטות בעניינע מזון (וגם לא בטוחה שאפשר לעשות זאת - כשהיא לא רוצה לאכול היא פשוט סוגרת את הפה ואין מצב לשכנע אותה להכניס משהו שהיא לא מעוניינת בו) - אבל מצד שני - לא נראה לי שהתזונה שלה כרגע מספיק מגוונת ומספקת הן מבחינת כמות והן מבחינת מגוון. תודה

שלום לפינה בלב

חשוב מאוד להמשיך ולהציע מזון מגוון ולהוות דוגמא אישית. כמה שניתן, איכלו איתה ולידה. אפשרו לה לברור מזונות לפי העדפתה. (לא מתכוונת שתבשלי שלושה סירים ביום אך שתמיד תהיה בחירה לדוג' קציצה פסטה וירק מבושל ואז היא תאכל מה שטעים לה). חשוב להכין ולהגיש גם מזונות כמו שניצל וכו' שאמרת שהיא לא מחבבת.. אני בגישה שלא מכריחים ילדים לאכול בכלל!! מסכימה איתך במאה אחוז לגבי החטיפים והעוגיות. יתכן ובזמן האחרון חשה קצת פחות בטוב, אולי יוצאת שן שמכאיבה לה ואולי פשוט הילדה "קיבלה שכל" (חלילה לא אומרת שלפני זה לא היתה חכמה..). יתכן וגילתה שחשוב לכם שתאכל ואם לא תאכל , תקבל גם תשומת לב וגם עוגיה- חגיגה! בהצלחה

למעלה