תזונה דיאטה וחדר כושר

drortm

New member
תזונה דיאטה וחדר כושר

שלום רב אז קצת נתונים בשנה האחרונה בעזרת דיאטה ומכשיר אליפטקל עליו התאמנתי יום יום הצלחתי להוריד 30 ק"ג ממשקלי. נכון לחודשיים האחרונים התחלתי להתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע כשעה על אליפטיקל ואחר כך אימוני משקולות לבניית מסה שרירים. השאלה שלי היא מכיוון שאני עדיין נזהר במשקל ואיני רוצה להעלות את המשקל היא לגביי התזונה. אני אוכל כשעתיים לפני אימון סלט עם לחם קל וגבינות ואחרי כן הולך להתאמן הבעיה שלי היא שאני מסיים את האימון בסביבות 23:00 ולכן לא אוכל אחרי האימון. האם יש צורך באכילה אחרי האימון ואם כן מה מומלץ בהתחשב בשמירה על המשקל? דרור

ארוחת לילה

שלום רב, קודם כל אני חייב לציין שהתהליך שעשית מאוד מרשים! האכילה אחרי אימון חשובה מאוד! תפקידה לשקם את מאגרי האנרגיה ולספק חומרי גלם לבנייה של הרקמות, במיוחד את רקמת השריר. אם המטרה שלך היא לפתח מסת שריר אתה חייב לאכול אחרי האימון. מאחר שמדובר בשעת לילה אני לא ממליץ כמובן על ארוחה כבדה שדורשת עיכול ממושך אלא על מקור חלבון קל לעיכול וכמובן על פחמימות. הארוחה צריכה להיות מיושבת קלורית עם סך הצריכה היומית שלך וזאת במטרה לשמור על ההישגים שהשגת במרוצת השנה האחרונה. אני ממליץ על מקור חלבון כמו טונה, ביצים קשות, חלבון מי גבינה או פסטרמה. מקורות חלבון אלה קלים לעיכול בהשוואה לבשר לדוגמא. בנוסף, חשוב מאוד לצרוך פחמימות. ללא פחמימות לא תוכל להשיג פיתוח מסת שריר. בנוסף חשוב מאוד להקפיד על מאזן נוזלים תקין כאשר המשקה המועדף הוא מים. בהצלחה!

drortm

New member
תזונה

תודה על התשובה מה הפחמימות והחלבונים אשר אתה ממליץ עליהם ואשר אינם עתירי קלוריות? האם יש צורך לאכול פסטה ? דרור

למעלה