תזונה ואימון בחדר כושר בענף האקרובטיקה

Jymparent

New member
תזונה ואימון בחדר כושר בענף האקרובטיקה

כהורה למתעמלת במכבי דן (התעמלות ואקרובטיקה), אני רוצה לשמוע מנסיונם של הורים ואנשי מקצוע האם שיטות האימון כוללות הקפדה מסיבית על תזונה דלת פחמימות? אני נתקל בתופעה בה מופעל לחץ מסיבי על בנות לא לאכול על מנת (כך אני מבין) לא לעלות במשקל.שלא לדבר על כך שאין הנחיה ברורה כיצד לאכול לפני אימון, במהלכו או אחרי.... האם מישהו פה בפורום יכול להמליץ על איזה מאמר בנושא? כמו כן האם נהוג בענף הזה שהבנות התחתונות מתאמנות בחדר כושר על מנת לבנות מסת שריר? תודה מראש

ברוך הבא לפורום ../images/Emo24.gif

אני מבינה שבתך מתעמלת בקבוצה התחרותית של מכבי דן, ולא בחוג רגיל של פעמיים בשבוע. במקרה זה, כן צריכה להיות הקפדה מסוימת על תזונה. לאו דווקא דלת פחמימות. לגבי עלייה במשקל- זה תלוי בגיל של הילדה- אם היא בגיל שבו היא עדין גדלה וגובהת (עד גיל 15-16) נניח, אז כמובן שהיא צריכה לעלות במשקל, ואם היא כבר בשיא גיל ההתבגרות יכול להיות שהיא צריכה מעט לשמור. גם תלוי במבנה הגוף שלה. הנחיות ברורות לגבי תזונה, תוכל למצוא כאן בפורום, למשל באירוח הזה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2072&MessageId=142025242 או בסיכום הזה: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2072&MessageId=149986795 ובעוד רבים אחרים: למעלה, בחלונית החיפוש שבפורום, הקלד את המילה "תזונה" ותמצא דיונים רבים אודות הנושא. אני לא יודעת באיזה הקשר אתה שואל לגבי הנחיות התזונה, האם זיהית ירידה דרסטית במשקל בתך, או התעסקות מוגזמת שלה בנושא, בכל מקרה כזה או דומה לו, מומלץ להפנות את תשומת ליבה של המאמנת, בסה"כ אף אחד לא רוצה מתעמלות בתת-תזונה או חסרות אנרגיה. לגבי חדר כושר, עד גיל 13-14, הבנות יכולות להתאמן רק בחדר כושר מותאם לילדים, ובד"כ לא על בניית מסת שריר, אלא יותר על סבולת. החל מגיל 14, אפשר להתחיל חדר כושר רגיל, אך עם תוכנית אימוניים ייחודית מותאמת. מכיוון שהבנות התחתונות לא מתמודדות רק עם משקל גופן, אלא גם עם משקל חיצוני (של הבנות העליונות) תרגילי כושר עם משקל חיצוני, כמו למשל בחדר כושר יכולים להתאים למטרה. כל עוד זה בפיקוח של מאמנת מוסמכת, ומדריך חדר כושר עם הסמכה לאימון ילדים ונוער (או שאותה מאמנת עשתה גם תעודת מדריך חדר כושר עם הסמכה לאימון ילדים ונוער), וכן רופא שנתן אישור להתאמן בחדר כושר, לא צריכה להיות בעייה. אם יש בעייה, יש לערב את המאמנת, המדריך חדר כושר (אם יש) ורופא, ולבדוק לגופו של עניין. בהצלחה וחג שמח! נשמח לעדכונים

Jymparent

New member
ברוכים הנמצאים ותודה על התגובה המהירה...

ברוכים הנמצאים ותודה על התגובה המהירה והמפורטת. השאלות על תזונה נובעות ממצב בו הרבה הורים של בנות הנבחרת מוטרדים מהנושא. מבדיקות שעשינו לבת שלנו הסתבר שמצב התזונה שלה אינו תקין והיא נמצאת באחוזון (משקל) מאוד נמוך לגילה כמו גם מספר מדדים שהיו נמוכים ואחרי הקפדה של מספר שבועות על תזונה יותר מאוזנת המדדים חזרו לנורמה. הורים רבים מוטרדים מההתייחסות או יותר נכון מחוסר ההתייחסות המקצועית של אילנה וצוות המאמנים לנושא. הלינקים ששלחת לי אכן מאוששים את אשר חשבתי אולם המצב בשטח רחוק מאוד מהרצוי. הדבר נמשך כבר תקופה ארוכה מאוד והיגיע לשיאו לפני אליפות ישראל האחרונה שנערכה לפני שבוע ובו הבנות קיבלו הנחיה לאכול לפני התחרות סלט בלבד בבוקר כאשר הן אמורות להתחרות בשעות אחר הצהרים 16:00 – 18:00.... באופן היסטורי קיים במכבי דן לחץ מתמשך על בנות הנבחרת (גם על הגדולות וגם על הקטנות) לא לעלות במשקל, ולהמעיט באכילת פחמימות, בעוד שהגדולות בגילאי 16 -17 יכולות וצריכות אולי לשמור על תזונה יותר קפדנית הרי הקטנות בנות 10 - 14 צריכות לקבל התייחסות שונה. מה שקורה בפועל שהטיפול הוא גורף וגורם לכך שהקטנות שומעות מה אומרים לגדולות "ולומדות" שעדיף לאכול פחות ולא לעלות במשקל.... כך למשל הן לא יעיזו להביא סנדביץ לאימון ובטח לא יאכלו אותו ליד אילנה, פיצות או עוגות באירועים חברתיים זה מחוץ לתחום כבר שנים והבנות חוששות שמא מישהי תראה אותן אוכלות דברים שאילנה "אסרה" עליהן לאכול. הנושא עלה ונידון בין הורים למאמנות כבר מספר פעמים אבל השינוי עדין לא קרה. נראה שההורים צריכים לקחת שוב את הנושא בידיים ולטפל בו ולא להשאירו בידי המאמנים ואילנה.

עכשיו הבנתי

לגבי האחוזונים, נשאלת השאלה האם אתה משווה את הילדה באחוזונים לאוכלוסייה רגילה או לאוכלוסיית ספורטאיות- מתעמלות. כי נערה מתבגרת רגילה שאינה עוסקת בספורט, לא אמורה לשקול כמו נערה מתעמלת. מתעמלות לרוב הן בנות רזות, בד"כ גם טבעי, ומראש נמצאו באחוזונים נמוכים גם לפני שהתחילו להתעמל. לא כל שכן, האחוזונים עצמם נקבעים (תקין, נמוך, גבוה) בהתאם לממוצעי אוכלוסייה רגילה ולא ספורטאית, כך שהם לא מתאימים בול במקרה הזה. לדעתי ההנחייה של הסלט ביום התחרות, הייתה רק בשביל שהבנות לא יבואו לתחרות על בטן מלאה, או לא יאכלו משהו שעלול למשל לספוח מים, להכביד על הבטן לכמה שעות, לגרום לעליית סוכר שלאחריה תופיע ירידת סוכר דרסטית ועוד. לכן הומלץ על משהו קל בלבד, ולא נראה לי שזה קשור למשקל, כי בכל מקרה יום אחד לא ישפיע על המשקל של הילדה. ההמעטה באכילת פחמימות לא ממש ברורה לי, ולמה דווקא פחמימות ולא המעטה בשומנים למשל. חשוב לא להגזים, לא בפחמימות ולא בשום דבר, ופיצות ועוגות זה לא משהו שראוי לעודד. אני חושבת שנקודת המוצא היא, שילדים בכל מקרה יאכלו עוגות, כך שאם לפחות הם לא יאכלו באירוע המסויים הזה שהיא נמצאת בו או על ידה, היא תפחית בכך את כמות העוגות שיאכלו בסה"כ. יש לשים לב גם למצב הבריאותי הכללי של הילדה, האם סובלת למשל מסחרחורות או חולשה לעיתים תכופות, או שהיא בגדול ילדה בריאה אבל רק רזה שאז בזה כל רע. הטיפול של ההורים בנושא הוא חשוב לעין ערוך, אך חייב לבוא יחד עם הטיפול של המאמנים ולא "לקחת את החוק לידיים". אסור שהילדות יקבלו מסרים מנוגדים מההורים ומהמאמנים. כן לדבר עם המאמנת על הנושא, לתת לה להסביר יותר טוב את עמדתה, לקבל הסבר על הרציונל העומד מאחורי כל הנחייה והנחייה, לדעת מהן המטרות אליהן היא שואפת להגיע, לתאם איתה ביחד ציפיות. כך תהיו אתם רגועים, תהיו מעורבים ומודעים למה שקורה, תבינו, תוכלו לתמוך בילדות בכיוון הרצוי ותקטינו את המתח ביניכם לבין המאמנת שגם משפיע על הילדות. זה לטובת כולם.

אמא לה3

New member
נועה, כל הכבוד

פשוט תשובה יפה, אני הייתי מעלה אותה למאמרים שכן נושא התזונה כל כך חשוב ומעניין ודורש תשומת לב קפדנית מצד כל המעורבים.

נעממהה

New member
נושא רגיש וחשוב.

אני לא מבינה את זה, אין עם מי לדבר שם? האם אילנה היא היחידה שם שאפשר (או יותר נכון אי אפשר) לדבר איתה? מאיה לא יכולה לעזור בעניין? יכול להיות, כמו שנועה אמרה, שיש משהו מאחורי זה שהבנות הונחו לאכול רק סלט לפני התחרות, אבל אם הבעיה היא כוללת ומובנית, חבל שאין הבנה בין המאמנים למתעמלות וההורים. ברמות כאלה, (כמו שאומרים בהקשר אחר אומנם) - "לא משחקים באוכל". אני לא רוצה להאשים כאן אף אחד, ואני לא אומרת שזה בגלל השיטה של מכבי דן או משהו, אבל כבר היה מקרה שם של הדרדרות... שוב, לא שולחת אצבע מאשימה, אבל זה מראה שהנושא באמת חשוב.

תגובה מדיאטנית

שלום, כדיאטנית קלינית ומאמנת התעמלות בעבר, אני מזועזעת לקרוא את הסיפור. קודם כל, גיל ההתבגרות הוא גם כך גיל מאד מאד רגיש ומועד לפורענות מבחינת התפתחות הפרעות אכילה. על אחת כמה וכמה אצל מתעמלות תחרותיות. בשום אופן לא הייתי מסכימה שייעלה נושא המשקל באימונים, או חלילה המלצות על חוסר עלייה במשקל ודיאטות. כן ניתן להנחות ולהשכיל את הבנות בנושא תזונה נכונה- חשיבות אבות המזון, הויטמינים, לעודד אכילת ירקות ופירות וכו..ממש לא מעבר, וממש לא לפגוע בדימוי הגוף של הילדה. הייתי מצפה שהמודעות לנושא זה תהיה גבוהה יותר אצל מי שמופקדים על בריאותם הפיזית והנפשית של הנערות. ספורטאים, ובמיוחד ילדים ספורטאים בגיל ההתבגרות צריכים המון קלוריות על מנת לשמור על התפתחות תקינה, המנעות מפחמימות בגיל זה היא הרסנית ועלולה לפגוע בהתפתחות באופן בלתי הפיך,במיוחד אצל ספורטאים, אשר בוודאי לא יגיעו למיצוי פוטנציאל הגובה. סביר שגם תפקוד הבנות בתחרות ייפגע, שכן לא ניתן להגיע לתפקוד אידאלי לאחר אכילת סלט בלבד, הייתי אוכלת בבוקר התחרות ארוחה משביעה ועשירה בפחמימות, ודווקא לא אוכלת הרבה חלבון- אשר באמת יכול להכביד על הגוף. כהורה בקבוצה זה הייתי דורשת את המאמנות לסדר בנושא זה. על מנת לא לפגוע לטווח ארוך בבריאות הילדות.

acrobat1

New member
תזונה במכבי דן

שלום לכולם, קראתי את ההודעות שנכתבו פה ורק רציתי לציין שאני מתעמלת במכבי דן ואני חושבת שהייתה טעות, או אולי נכון יותר להגיד שדברים לא התפרשו בצורה נכונה. אכן יש בקבוצה שיח בקרב הבנות וגם התערבות של המאמנות בנו' התזונה והמשקל. אני לא חושבת שיש פה משהו לא תקין, בכל זאת מדובר בספורט שבו יש השפעה רבה למראה הגופני, מה גם שבנות שבאמת מרימים אותן צריכות לשמור יותר על המשקל (במידה ועליונה עולה במשקל הדבר יכול לגרום לעומס יתר אצל התחתונה). מה שכן אני יודעת, שהמאמנות לא אמרו לאף בת להפסיק לאכול, לא לאכול פחמימות ודברים נוספים. עם כמה שהמאמנות רוצות שנראה טוב כמו שנאמר אם נבוא חלשות לאימון או לתחרות זה לא יעזור לאף אחד. שבועיים לפני אליפות ישראל הייתה לנו תחרות פנימית בקבוצה, שהתקיימה גם בשעות הצהריים, ולאחר מכן מאיה דיברה עם הבנות שעתידות היו להתחרות באליפות ישראל בצהריים על מה רצוי וכדאי שיאכלו ביום התחרות, בכדי שלא יווצר מצב שמישהי אכלה ארוחת בוקר ב10 וצריכה אחר כך לעשות תרגיל בשעה 6 אחה"צ אחרי שלא הכניסה כלום לפה כל היום. אני יודעת בוודאות שהיא אמרה למספר בנות שסלט זה לא מספיק, ושהן צריכות להביא איתן משהו כמו סנדוויץ' קטן או משהו דומה בכדי שיהיה להן מספיק אנרגיה. ייתכן ויש בנות שמטבען לא אוהבות לאכול הרבה, או שבאמת חשבו שתהיה השפעה אם יאכלו סלט ביום התחרות ובחרו להגיד להורים שהמאמנים אמרו. אני ממליצה לבדוק באמת עם הבנות מה נאמר להן ע"י המאמנות, ובכל מקרה תמיד ניתן לקיים שיחה עם הבנות והמאמנות ביחד על חשיבות תזונה נכונה.

Tammie

New member
תזונה

אני מאמינה שיש מקום לדבר על תזונה עם ילדים ומתבגרים, ולא רק מתעמלים, אם זאת הדבר צריך להעשות בצורה מושכלת. צריך להסביר לילדים שדיאטה זה לא "לא לאכול" אלא אכילה נכונה ומתוך חשיבה. נכון, כאשר העליונה מעלה במשקל זה יכול להכביד על התחתונה, אם זאת, להגיד את זה ככה ייצור רושם מוטעה. אנחנו שנה שעברה הבאנו לבנות הנבחרות תזונאים שהרצתה להם על תזונה נכונה בספורט. חילקנו את ההרצאה לשני מפגשים כאשר מפגש אחד היה מיועד לבנות הצעירות יותר (עד גיל 10 אם אני לא טועה) ומפגש שני לבוגרות יותר. הדבר מאוד עזר, והרבה בנות והורים הודו לנו על המפגש. אני אישית, מאוד נזהרת כשאני מדברת עם מתעמלות בנושא, אני לא חושבת שיש לי מספיק ידע כמו לתזונאית להגיד להן מה כדאי וצריך לאכול אחרי/לפני ותוך כדי אימונים ותחרויות, ובכלליות הייתי מעדיפה להשאיר את הנושא לאנשי מקצוע.

Tammie

New member
....

כמו שנעה אמרה, בהחלט אפשר לנצל את החדר כושר לבניית כח , אם זאת, אני לא חושבת שזה חובה. יש הרבה תרגילים שאפשר לעשות באולם ההתעמלות. אפשר לדמות עבודה עם משקלות באימון כאשר הבת התחתונה מרימה את העליונה בכל מני תרגילים (למשל- העליונה עומדת על הידיים של התחתונה כאשר זאת עומדת, והתחתונה מיישרת ומכופפת את הידיים). כך התחתונה מתאמנת בדיוק אם המשקל שהיא צריכה להרים, והעליונה מקבלת גם היא אימון בהחזקת גוף.

למעלה