תזונה ואנדו

ציפי158

New member
תזונה ואנדו

הי בנות. אני חדשה במועדון. אובחנתי לפני חצי שנה מאחר וגלולות ומרינה לא עזרו לי ולא הסכמתי לקחת לוקרין ( בגלל הפחד מתופעות לוואי ) הומלץ לי על שינוי תזונה. למישהי יש נסיון עם זה ? האם זה עוזר?

nsy1987

New member
כתבו על זה כאן כמה פעמים וגם באתר של אנד"י

אני לא הייתי מספיק חזקה בשביל לשנות.
אבל בזמנו, התייעצתי עם הנטרופתית נטלי שוינקלשטיין (יש לה קבוצה בפייסבוק אפשר לשאול שם) והיא ענתה לי שיכולה לעזור ולשפר ולטפל באנדו' דרך התזונה.

שווה בדיקה

לואי84

New member
לחלק זה יעזור ולחלק לא

אבל לדעתי שווה לנסות גם בגלל המרכיב הדלקתי שיש באנדו' ומושפע מתזונה (סוכרים, קמח לבן ומוצרי חלב פרה מעוררים דלקת) וגם בגלל שאסטרוגן מושפע מתזונה (שומנים רוויים ואחוזי שומן גבוהים מעלים אותו).
בשר אדום אומרים שיש בו הורמון שלא טוב לנו.
כדאי להרבות בעלים ירוקים וירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, ברוקולי) ובקטניות.

בנוסף, אם את עם כאבים גם עם הגלולות, הייתי מנסה גם דיקור, אם לא ניסית עדיין.

leili23

New member
תזונה נכונה

ציפי שלום,
כמי שסובלת מהאנדו עשרות שנים, אני יכולה לומר לך שבתקופות שלא הייתי על גלולות ברצף, בגלל טיפולי פריון, הקפדתי מאוד על תזונה ודיקור ואכן בתקופות מסוימות היתה הקלה קצת בעוצמת כאבי טרום/מהלך הוסת (גם לפני IVF /אחרי IVF כושל) אבל החוכמה היא לעשות שינוי של 100% ולא חלקי. אם לא תהיי מספיק חזקה לוותר על כל מה שאסור (דהיינו המתוקים, לחמניות, פיתות (אפילו מקמח מלא אסור) דברי חלב (אני הורדתי לגמרי למרות שיש שאומרים שמוצרי חלב עד 5% אפשרי) , בשר אדום ועוד כל רשימת הדברים שצריך לוותר עליהם- לא בטוח שתרגישי בשינוי.
כדי להצליח להתמיד- חשוב לרתום את כל המשפחה ככה שבארוחות משפחתיות לא יהיה אורז לבן, קוסוקס ושאר התוספות האסורות ובמקום זה שיגישו לשולחן קינואה, ירקות מבושלים , דגים וכדומה. כנ"ל לגבי קינוחים. שכולם ידעו לעבור להשתמש בקמח שיפון/כוסמין/ קינואה ולוותר על סוכרים ..

בנוסף כשאת הולכת לבתי קפה/מסעדות- וחושבת שתרצי לחם- קחי איתך מהבית 1-2 פרוסות לחם שיפון (או כוסמין) . לי זה מאוד עזר !

בנוסף מאוד מומלץ לקחת מגנזיום ציטרט ואומגה 3 אבל לא לקבוע את המינון על דעת עצמך. חשוב להתייעץ עם דיאטנית (יש מספיק כאלו בקופות החולים, את רק צריכה למצוא את זו שבאמת מתמחה בעניין) או להתייעץ עם נתורפטית.
במכבי יש תזונאית מומחית בשם נורית שמקבלת בתל אביב. בטוח שיש נוספות.

דיקור וצמחי מרפא יכול להקל / לזרז את זרימת הדם ושחרור תקיעות הדם בימי הוסת, בהנחה שאת מסוגלת לצאת מהבית (אני לפעמים כל כך מרוסקת שזה בכלל לא בא בחשבון). אצלי דיקור אגן תחתון (כולל טוסיק) נמצא יעיל. מצליח להפחית את הלחץ מהרקטום.

בהצלחה

למעלה