תזונה נכונה
ציפי שלום,
כמי שסובלת מהאנדו עשרות שנים, אני יכולה לומר לך שבתקופות שלא הייתי על גלולות ברצף, בגלל טיפולי פריון, הקפדתי מאוד על תזונה ודיקור ואכן בתקופות מסוימות היתה הקלה קצת בעוצמת כאבי טרום/מהלך הוסת (גם לפני IVF /אחרי IVF כושל) אבל החוכמה היא לעשות שינוי של 100% ולא חלקי. אם לא תהיי מספיק חזקה לוותר על כל מה שאסור (דהיינו המתוקים, לחמניות, פיתות (אפילו מקמח מלא אסור) דברי חלב (אני הורדתי לגמרי למרות שיש שאומרים שמוצרי חלב עד 5% אפשרי) , בשר אדום ועוד כל רשימת הדברים שצריך לוותר עליהם- לא בטוח שתרגישי בשינוי.
כדי להצליח להתמיד- חשוב לרתום את כל המשפחה ככה שבארוחות משפחתיות לא יהיה אורז לבן, קוסוקס ושאר התוספות האסורות ובמקום זה שיגישו לשולחן קינואה, ירקות מבושלים , דגים וכדומה. כנ"ל לגבי קינוחים. שכולם ידעו לעבור להשתמש בקמח שיפון/כוסמין/ קינואה ולוותר על סוכרים ..
בנוסף כשאת הולכת לבתי קפה/מסעדות- וחושבת שתרצי לחם- קחי איתך מהבית 1-2 פרוסות לחם שיפון (או כוסמין) . לי זה מאוד עזר !
בנוסף מאוד מומלץ לקחת מגנזיום ציטרט ואומגה 3 אבל לא לקבוע את המינון על דעת עצמך. חשוב להתייעץ עם דיאטנית (יש מספיק כאלו בקופות החולים, את רק צריכה למצוא את זו שבאמת מתמחה בעניין) או להתייעץ עם נתורפטית.
במכבי יש תזונאית מומחית בשם נורית שמקבלת בתל אביב. בטוח שיש נוספות.
דיקור וצמחי מרפא יכול להקל / לזרז את זרימת הדם ושחרור תקיעות הדם בימי הוסת, בהנחה שאת מסוגלת לצאת מהבית (אני לפעמים כל כך מרוסקת שזה בכלל לא בא בחשבון). אצלי דיקור אגן תחתון (כולל טוסיק) נמצא יעיל. מצליח להפחית את הלחץ מהרקטום.
בהצלחה