תזונה וכאבי בטן

onaama

New member
תזונה וכאבי בטן

ביתי בת 5 חודשים,היא נולדה בסוף חודש שמיני במשקל 1.960 כעת משקלה הוא 5.600 היא סובלת לעיתים קרובות מכאבי בטן ולכן כמות וזמני הארוחות שלה אינם קבועים ( בין 60 מ"ל ל- 120 מ"ל כל שעתיים עד שלוש). במשך היום היא כמעט לא יושנת ולעיתים היא חסרת מנוחה. יציאות יש פעם ביום לפעמים פעם ביומיים. בבדיקה אצל רופא נמצא כי הכל תקין אך נאמר לי כי כמות האוכל קטנה מידי בטיפת חלב נאמר לי שעליי לנסות להשליט סדר בארוחות שלה. ניסיתי הכל אך ללא הצלחה האם המצב מעיד על בעיה כלשהיא או שזהו מצב תקין שיסתדר עם הזמן ? האם כמות האוכל קטנה מידי בכדי לעבור לפירות וירקות?

תינוקת בת 5 חודשים , כאבי בטן וכולי

לא כל כך ברור לי איפה הבעיה . כאבי בטן , אי סדר במתן הארוחות,כמות אוכל קטנה מדי או עליה לא מספקת במשקל? דעתי היא כזאת: התינוקת עלתה כ 3600 גרם במשך 5 חודשים ( ממוצע חודשי של כ700 גרם).זה יפה מאוד. אם כך, מה זה משנה כמה היא אוכלת ? היא אוכלת כמה שהיא צריכה, עובדה שהיא עולה יפה במשקל . היא לא בין ביריונים , אז מה. היא עולה בקצב שלה וזה בסדר גמור. היא לא ישנה הרבה במשך היום : אין הרבה מה לעשות בנידון. זה עינין של אופי . ככה היא. אם הדבר לא פוגע בהתפתחות שלה אין כאן בעיה. כאבי בטן:לא ברור כיצד זה מתבטא. האם מדובר בשעות רבות של בכי? אם מדובר ב" קוליקס" של תינוקות , זה בערך הגיל שהדבר צריך להפסק. יציאות פעם ביום- יומיים נחשבות תקינות , אין צורך להתייחס לזה בתנאי שהן לא עד כדי כך קשות שגורמות לכאבים. אם כן אפשר לטפל ע"י שינוי במזון הוספת מיצי פירות , שינוי סוג החלב וכולי. בסך הכל התינוקת ניראת בריאה. דר' מילה ברק

למעלה