תזונה ומצבי רוח

תזונה ומצבי רוח

היי, אני צליאקית שאלרגית לחלב, ובמצב כזה מאוד מאוד קשה שלא לפתח בעיות אכילה. עם האבחון הסופי של הצליאק (לפני כמה חודשים) הופניתי לדיאטנית, אבל היות שאני לא יכולה להרשות לעצמי ללכת לדיאטנית פרטית וקופת חולים עובדת כמו שהיא עובדת, לדיאטנית אני אזכה להגיע רק בעוד קצת יותר משבועיים ומהנסיון שלי עם דיאטניות של מערכת הבריאות אני לא הכי אופטימית. בקיצור, כשאסור לאכול כמעט הכל ונמאס לשתות אנשור, נוצר מצב בו מצב הרוח לא להיט, בלשון המעטה. כמו שדיאטנית (דווקא בסדר) אמרה לי פעם, גוף בלי אוכל זה כמו אוטו בלי דלק, שכמו שהאוטו יתקע הגוף לא יתפקד וזה כולל גם את הראש ואת הרגשות - מה שאני נוכחת בו בענק בימים אלו. אז מה שאני מנסה לשאול בעצם, זה מה אתם ממליצים לי לשלב בתפריט שלי כדי למזער את תופעות הלוואי האלו? תודה מראש

שיפור מצב רוח בדיאטת GFCF

שלום לך, המצב שאת מתארת מוכר לי מאחר ואני מטפלת בילדים אוטיסטים שגם להם אסור לצרוך מוצרים שיש בהם גלוטן (מוצרי חיטה) או קזאין (מוצרי חלב). ישנם צמחי מרפא שניתן לקחת והם יכולים לשפר ולהעלות את מצב הרוח הירוד שלך בעקבות מחסור בסרוטונין. לפרטים נוספים צרי קשר: עירית- 054-4510600 או במייל: [email protected]

תופעות לוואי

דיאטנ/ית של קופת חולים תעזור לך ואם היה לך ניסיון לא טוב עם אחת לא הייתי עושה הכללה על הדיאטניות של מע' הבריאות כולה. חשוב שתקבעי תור שכן לא נוכל לתת לך תפריט מעל דפי פורום זה ובמצבך חשוב שתדעי מה את כן יכולה לאכול ולא רק ממה להימנע.

קבעתי תור

הבעיה שתור בקופת חולים דורש המתנה ממושכת, כי לא מעניין אף אחד שם שבינתיים אני לא יכולה לאכול כמעט כלום. זה ברור שבמצבי חשוב שאינ אדע מה לאכול, ולכן פניתי לכאן. נראה שאין מנוס ואני צריכה לחכות בסבלנות ולחיות על אנשור עד שאני אזכה לראות דיאטנית. והנסיון הרע שלי כולל קצת יותר מדיאטנית אחת, אבל זה לא משנה.

למעלה