תזונה ונשירת שיער

תזונה ונשירת שיער../images/Emo10.gif

שלום לכולם, אני בחורה בת 25, במהלך השנה וחצי האחרונות השלתי מגופי כ60 ק"ג ע"י דיאטה שהתזונה בה הייתה לקויה, כיום אני במשקל תקין ונורמלי- אך בכל אופן, את הנעשה אין להשיב! לפני הדיאטה לא הרבתי באכילת בשר והיה לי חוסר מסוים בחומצה פולית וקצת ברזל, אך לאחר הדיאטה גילו אצלי שמחסני הברזל ריקים, אני סובלת קשות מנשירת שיער, ואני ממש נחרדת מקצב הנשירה,כבר התחילו לי מפרצים בשיער ואני מודאגת מכך עד כדי בכי. אני לוקחת כדור ברזל אחד ביום, במשך כחודשיים כבר, אבל עדיין אין שיפור של ממש. האם יש לכם עיצה מה לעשות בנוסף... תודה רבה

כדאי ללכת לרופא

ובינתיים נסי לתסף באבץ - אם זו אכן הבעיה את תרגישי שיפור די מהר (תוך שבועיים בערך).

FavO r i Tes

New member
גם לי הייתה אותה בעיה...

מאגרי הברזל שלי היו ברמה מאוד נמוכה. והייתה לי נשירה ממש גדולה. המליצו לי לקחת "אבץ + מגנזיום" של דרך חיים (כרגע זה בא גם עם סידן), והנשירה כיום היא במצב של 3 אולי 4-5 שערות במקלחת
גם שימי לב באיזה מרכך את משתמשת. אני הפסקתי עם המרכך בכלל, והנשירה גם בזכות זה ירדה. בכל זאת, תפני לרופא והוא ינחה אותך כראוי

נשירת שיער

אין ספק שהנשירה קשורה לתהליך שאת עברת. יש להתמיד ולקחת כדורי ברזל . ייתכן שאת זקוקה לתוספות נוספות. חשוב לפנות לגורם מקצועי עם בדיקות דם מקיפות ולקבל ייעוץ לתפריט מתאים . יש לקחת בחשבון שכמו שהשיער לא החל לנשור מייד כך גם הפסקת הנשירה לא חלה מיידית.

MoRunner

New member
B12

תבדקי, בד בבד עם ברזל. בזמנו אצלי זה הגיע לאיבוד זכרון, נשירת שיער וציפורניים חלשות. בלגן שלם. מאוד חשוב להיות צמחונים בצורה מאוזנת.. רק בדיקות דם יראו לך את הבעיה.

למעלה