תזונה יוגית

dlylt

New member
תזונה יוגית

חטפתי היום על הראש מהרופאה שלי על הרגלי האכילה שלי שמעבר לזה שנחשבות לפי מונחי הרופאים לא בריאות מתבטאות במשקל רב עודף. אני מחפש כיוון חדש לצורת תזונה שאולי תוציא כמה תחלואים בריאותיים שלי. התחלתי לחפש בימים האחרונים באינטרנט והגעתי לקצת מידע על תזונה יוגית. במקום להתברבר אולי תוכלו קצת לכוון אותי לגבי אתרים או ספרים בנושא ? האם תזונה כזו תהיה פרקטית גם לבן אדם עובד בתקופתנו ? האם נחשבת בריאה באופן מוכח במונחי רפואה מערביים? והדבר הכי הכי הכי חשוב אם אחליט לאמץ שיטת תזונה זו אוכל להיות שבע כמו אחרי ארוחה בשרית דשנה כמו היום? האם תזונה יוגית בהכרח צמחונית ? האם יש אנשי מיקצוע או כאלה שיכולים להנחות לגבי תזונה יוגית או שכל מורה יוגה יכול לעשות זאת? האם אהיה חייב להתחיל להתאמן ביוגה על בסיס יומי או שאין קשר בין תזונה יוגית לתירגול יוגה? ושאלת השאלות : האם אוכל להשיל ק"גים עודפים רבים דרך תירגול יוגה? (ולא דרך אשטנגה אלא דרך סגנון אחר כי הסגנון הדינמי קשה קשה לי נורא)

יוגי בר

New member
תזונה בריאה- תזונה יוגית

היי dlylt אז ככה: 1. התזונה הבריאה תתחיל בזה שתשטוף ת'עיניים במאמר הבא המצוי בין מאמרי הפורום: "מזון יוגי אידאלי" (קישור בלינק המצורף) זהו מאמר מקצועי ביותר שנכתב על ידי אחד המומחים לתזונה בריאה בישראל והוא נוגע- בין -היתר- גם בשאלותיך ומשאלותיך שובע השלת משקל והבראה מתחלואים קריאה נעימה בברכה ואהבה יוגי בר

לקשמי

New member
לגבי הנבטה

אין צורך במכשיר מיוחד. אפשר להשרות את הקטניות שרוצים להנביט במים למשך 24 שעות (אם אינני טועה) ואז להעביר אותן לאיזשהו כלי עם חורים (מסננת, במילים פשוטות יותר
).

יוגי בר

New member
הנבטה ועוד

היי שולה מעפולה אז ככה: 1. ניתן לקנות מכשירי הנבטה פשוטים או בחנויות לטבע ואו בחנוית למכירת ציוד לגן תבדקי הייטב את רמות המחיר-ואם מפגיזים לך מחיר מפוצץ חפשי במקום אחר. 1.הנבטה הנבטת חיטה או שעורה(עשב דגן) היא פשוטה: משרים את הזרעים למשך 6 שעות קחי לך תיבת קלקר פזרי עליה מצע לאחר מכן שטחי את הזרעים ועליהם עוד שעבת מצע גידול בעובי 1 סמ'. השקי פעם אחת ביום. מיקום הקלקר: מופנה אל קרני השמש. חכי עד לצמיחה של העשב לגובה 12-15 סמ' קצרי ויאללה לסחוט (במסחטת מיץ עשב)ולשתות. תוכלי להכין שני קלקרים השני מונבט בהפרש של 4 ימים מהראשון. נבטים אחרים: הזמן שונה לפי סוג הנבט. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה