תזונה לבן 12 (כמעט) צמחוני

תזונה לבן 12 (כמעט) צמחוני

הבן שלי (בן 12) לא מגדיר עצמו צמחוני, אבל סתם כמעט שלא נוגע בבשר. הוא נורא נורא רזה. רציתי לדעת אילו סוגי מזון כדאי לתת לו, במקום הבשר, כדי להבטיח תזונה נכונה. ביצים, אגב, הוא אוכל בלי סוף. כך שנראה לי שעיקר החוסר הא בברזל, אבל אולי אני טועה. תודה.

d a p h n a

New member
חשוב להשלים את החלבון

לא רק מביצים, אלא בעזרת מוצרי חלב, וכן בעזרת שילובים של קטניות + דגנים (למשל פיתה עם חומוס, אורז עם עדשים/שעועית וכד') שיוצרים חלבון מלא שהוא חלבון איכותי יותר. בנוסף, מחסור בברזל אפשר להשלים במידה מסויימת באמצעות תזונה, על ידי אכילת מאכלים עתירים בברזל כמו אגוזים, חלק מן הירקות הירוקים ועוד. בנוסף, במידת הצורך אפשר להשלים מחסור בברזל על ידי תוספי תזונה. כדאי לגשת לרופא ולעשות בדיקת דם כדי לראות מה חסר לו, ולהשלים מה שצריך.

TheFinalCut

New member
האמת...

שחלבון ביצה נחשב לחלבון האיכותי ביותר, ומעין סטנדרט זהב לאיכות חלבון. (כמובן שביצים לא חפות מבעיות, בעיקר עודפי הכולסטרול והשומן. כל זאת מבלי לגעת בסבל הכרוך בייצורם) אני מצטרף להמלצות של דפנה, ואם את נוהגת לבשל או זקוקה להמלצות יותר מפורטות הכוללות מתכונים ותפריטים, אני ממליץ לגשת לאתר הצמחונות: http://www.anonymous.org.il/veg.htm

d a p h n a

New member
צודק

פשוט התכוונתי שהוא חלבון איכותי יותר מאשר רק הקטניות לבדן. כמו שאמרת, לא כדאי להסתמך רק על חלבון ביצה בגלל הבעיות האחרות איתו.

למעלה