תזונה לחולה במחלת כליות

ronitbh1

New member
תזונה לחולה במחלת כליות ../images/Emo101.gif

שלום רב, אחי בן ה-27 חולה במחלת כליות כרונית שנתגלתה רק לפני מספר חודשים לאחר שלקה גם בגאוט. הוא מקבל טיפול תרופתי להורדת לחץ דם. הוא נפגש עם דיאטנית הקופ"ח אבל בכל פעם היא משנה לו את ההנחיות לגבי סוגי מזונות וכמויות. לאחרונה היא אף אמרה לו שמותר לו לאכול צ'יפס מטוגן.. אני יודעת שלכאורה אין בעייה עם צ'יפס בהקשר של המחלה שלו אבל בכל זאת, זה תמוה בעיניי שדיאטנית ממליצה על צ'יפס. אודה לכן אם תוכלו לתת חוות דעתכן והמלצות לגבי תזונה במקרה הנ"ל. אני יודעת שייעוץ זה לא מהווה תחליף למעקב אצל רופא/דיאטנית. רמת הקריאטנין הנוכחית שלו - 3.5 תודה, האחות המודאגת

למודאגת

מי אמר שדיאטנית לא יכולה להמליץ לאכול ציפס? במידה וזו היתה ההנחיה סימן שיש סיבה. אם יש לך שאלות לגבי ההנחיות שלה כדאי מאד להפנות אותן אליה. בהצלחה

ronitbh1

New member
אני מוכרחה לומר לך שאני מאוד

מאוכזבת מתשובתך "המלומדת". איזו סיבה יכולה להיות למישהו להמליץ לאכול צ'יפס (בלי קשר למחלתו של אחי), האם צ'יפס הפך להיות מזון בריאות? איזה ערך תזונתי כבר יכול להיות למזון מטוגן? אני לא יכולה לפנות לדיאטנית (שדרך אגב כבר לא עובדת בקופ"ח) שום שאלה כי היא לא טיפלה בי. חשבתי לתומי שניתן להיעזר בכן אבל לצערי כנראה "שאחוות הדיאטניות" חשובה יותר מלתת חוות דעת מהימנה! הרי לא ייתכן שדיאטנית טועה לפי תפיסתך. ואם היא נותנת הנחיות מטופשות אז בוודאי יש לכך סיבה מנומקת. רק לידיעתך, אחי הגיע למצב שלו בגלל רשלנות של הקופ"ח וכעת נמצא בספיקת כליות של 30%. וכל זה בגלל רופאה שחצנית וחסרת אחריות. אני מאד מקווה בשביל מטופלייך שהם זוכים למעט יותר הגינות, מה שלא ניכר בפורום הזה !

יממה

New member
רגע.. רגע...

משום מה ההודעה הקודמת שלי לא נקלטה טוב.... אני מאד מבינה את האכזבה שלך ואת הכעס (גם לי יש המון כעסים על המערכת הרפואית). למרות שאינני מכירה את המחלה של אחיך ומה זה אומר מבחינה רפואית הרשי לי להעלות תהיה: העולה מדברייך שדיאטניות חייבות להמליץ אך ורק על מאכלים עם ערך תזונתי מוכח. מדוע? מדוע לא לאפשר לאדם שאוהב מאכל מסויים שאינו בעל ערך תזונתי, ומבחינה רפואית אין שום מניעה שיאכל אותו מידי פעם באופן הגיוני, את אותו מאכל (במיוחד אם אכילת אותו מאכל עוזר לו לשמור על שאר ההמלצות התזונתיות)? צ'יפס אינו מזון בריאות, וכנראה שלעולם לא יהיה כזה, אך לדעתי, אם אין שום סיבה רפואית לאסור אותו לחלוטין, לא צריך לאסור אותו. בנוסף לכך, האמירה שאפשר לאכל גם צ'יפס, עדיין לא מחייבת את אחיך לאכל צ'יפס בפועל...

mariusvi

New member
את צודקת

זה תמוה גם בעיני, במיוחד שאינני רואה מישהו אוכל צ'יפס ללא מלח. אם הוא לוקח תרופות להורדת לחץ הדם, בטח שאסור לו מלח. אבל ברפואה הקונבנציונלית יעשו הכל כדי למכור עוד תרופות. מבחינה זאת, ההמלצה של הדיאטנית נשמעת הגיונית. הרי היא חלק מאותה מערכת. בנוסף, אסור לאכול דברים מטוגנים בכלל, מאחר והשמן השרוף גורם לסתימות בכלי הדם. לאור המצב, הסיקו בהקדם את המסקנות המתבקשות !!!

הלהק

New member
האוכל

ומי אמר שבלתי אפשרי לאכול ציפס ללא מלח! אף אחד לא אמר שחייבים מלח בציפס כמו"כ גם לחולי לחץ דם ניתן לאכול כמות קטנה מאוד של מלח ושכל אחד יעשה הטוב לו

למעלה