תזונה לחתולים עם בעיית כליות

תזונה לחתולים עם בעיית כליות

יש לי חתול בן 18 (טפו, טפו), עם בעיית כליות. הוא אוכל יורינרי וSD (אני חושבת), רטוב ויבש. הבעיה שהוא מאוד לא אוהב את המזון שמתאים לבעיית כליות, מחפש אוכל אחר ומלקק את הצלחות שלנו. מישהו מכיר את הבעיה הזו? ידוע למישהו אם יש מזון אחר, מהסוג הבייתי, שלא פוגע בכליות?

ארמורגם

New member
המזונות שציינת לא מתאימים למחלת כליות

המזונות המתאימים הם Hill's K/D ו-Royal Canin Renal.
יש עדיפות משמעותית לגירסת המזון הרטוב.
&nbsp
אם הוא לא מסתפק באוכל שלו, כנראה שהוא עדיין רעב וזה מצב רע מאוד לחתול כלייתי.
תתחילי בכך שתתני לו את המזונות שמתאימים לבעיה שלו (אם הוא לא אוהב אחד מהם, נסי את השני), ואם גם זה לא יספק אותו, תני לו כל מה שהוא רוצה לאכול, העיקר שיאכל וישתה במצבו.

תקנתי שאני נותנת לו רינל

ואני רואה שגם התבלבלתי ושבנוסף אני גם נותנת KD כי הוא כל פעם מעדיף משהו אחר. הבעיה שהוא אוכל טיפה מהרטוב ואחרי כמה ליקוקים, כנראה של הרוטב, משאיר את הרוב ומבקש עוד. יש לה גם מזון יבש מאותם סוגים וכשאין לו ברירה אני רואה שהוא אוכל מימנו. הוא רזה. הבעיה שהבנתי שאוכל אחר גם מזיק לכליות. ידוע לך על מזון אחר שפחות פוגע בכליות? למה זה בעייתי במיוחד אם חתול עם בעיה בכליות לא אוכל מספיק? (חוץ מהעובדה שכמובן שאני לא רוצה שיהיה רעב).

ארמורגם

New member
הסבר

כן, אני רואה שתיקנת, התחלתי לכתוב את התשובה שלי לפני התיקון, לכן לא ראיתי.
&nbsp
כל מזון מזיק לכליות במצב הזה, מזון ייעודי מזיק קצת פחות.
אם משווים מה מזיק יותר לכליות, מזון רגיל או רעב, אז רעב מזיק יותר ממתן מזון רגיל.
כלומר עדיף שיאכל מזון רגיל, מאשר שלא יאכל דבר.
&nbsp
בלי קשר, יש דרכים לעודד אותו לאכול מזון ייעודי.

צילי 25

New member
תזונה לחתולים עם בעיה של כשל כליתי

לנו יש חתולה בת 10 שסובלת כבר הרבה שנים מכשל כליתי וברגע שגילנו זאת היא אוכלת רינל יבש ומאז היא מאוזנת גם החתולים האחרים שיש בבית מאד אוהבים את זה אז לפעמים הם גונבים לה קצת

למעלה