תזונה למחלימה ממחלה
שלום, במשך שלושה החודשים האחרונים סבלתי מהליקובקטר פילורי שבא לידי ביטוי בצרבות, תחושת מלאות, בחילות, וחוסר תאבון, שהחמירו גם עם הטיפול בלוסק. במשך התקופה הזו אכלתי רק לחם עם גבינה רזה, תפוחי אדמה, אורז, ודברים "ניטרלים" מהסוג שלא מגרה את הקיבה, מכיוון שסבלתי מאוד. שבועיים לפני שהתחלתי את האנטיביוטיקה, זה הגיע למצב שבו הייתי אוכלת שתי פרוסות לחם ליום בבוקר ותפוח אדמה בערב, ובמשך עשרת הימים של האנטיביוטיקה, שסבלתי מתופעות הלוואי שלה, אכלתי רק מעט עוגיות פתי בר בבוקר ובערב (עם התרופות). לאחר האנטיביוטיקה נועצתי בדיאטנית שהתאימה לי "תפריט" ראשוני, כדי שאני אוכל לחזור ולאכול אוכל נורמלי. אני אוכלת לחם עם ביצה קשה, קורנפלקס עם יוגורט, תפוח אדמה ועוף מבושל ללא עור. כמו כן אני לוקחת ויטמינים וחיידקי ביו. עברו כבר כמעט שבועיים ולמרות התפריט ה"קל" אני עדיין סובלת מתחושה לא נעימה בבטן, לא בדיוק צרבת ולא בדיוק בחילה, שדומה לתחושה שיש אחרי שלא אוכלים הרבה זמן. אני "נפטרת" ממנה על ידי אכילה, אבל אחרי כחצי שעה היא חוזרת. מכיוון שלקחתי את כל הטיפול האנטיביוטי, והוא נמשך 10 ימים (לרוב אנשים מקבלים טיפול של שבעה ימים), וסיכויי ההחלמה הגבוהים מהליקובקטר, אני רוצה לקוות שהחלמתי ופשוט שלוקח זמן לבטן שלי להתרגל לאוכל. סה"כ יחסית לכאבי הבטן, הבחילות וחוסר התאבון שהיו לי לפני האנטיביוטיקה, חל בי שיפור רציני. כמו כן עברתי צילום קיבה וגסטרוסקופיה והכל היה, למזלי הרב, תקין. השאלה שלי היא כזו - האם זה נורמלי, שלאחר תקופה ארוכה של אכילה מועטת של אוכל קל לעיכול בלבד, יקח למישהו כל כך הרבה זמן להתרגל לאכילה של אוכל נורמלי? האם התחושות שיש לי נורמליות או שעלי לקבוע שוב תור לרופא גסטרו בהקדם האפשרי?
שלום, במשך שלושה החודשים האחרונים סבלתי מהליקובקטר פילורי שבא לידי ביטוי בצרבות, תחושת מלאות, בחילות, וחוסר תאבון, שהחמירו גם עם הטיפול בלוסק. במשך התקופה הזו אכלתי רק לחם עם גבינה רזה, תפוחי אדמה, אורז, ודברים "ניטרלים" מהסוג שלא מגרה את הקיבה, מכיוון שסבלתי מאוד. שבועיים לפני שהתחלתי את האנטיביוטיקה, זה הגיע למצב שבו הייתי אוכלת שתי פרוסות לחם ליום בבוקר ותפוח אדמה בערב, ובמשך עשרת הימים של האנטיביוטיקה, שסבלתי מתופעות הלוואי שלה, אכלתי רק מעט עוגיות פתי בר בבוקר ובערב (עם התרופות). לאחר האנטיביוטיקה נועצתי בדיאטנית שהתאימה לי "תפריט" ראשוני, כדי שאני אוכל לחזור ולאכול אוכל נורמלי. אני אוכלת לחם עם ביצה קשה, קורנפלקס עם יוגורט, תפוח אדמה ועוף מבושל ללא עור. כמו כן אני לוקחת ויטמינים וחיידקי ביו. עברו כבר כמעט שבועיים ולמרות התפריט ה"קל" אני עדיין סובלת מתחושה לא נעימה בבטן, לא בדיוק צרבת ולא בדיוק בחילה, שדומה לתחושה שיש אחרי שלא אוכלים הרבה זמן. אני "נפטרת" ממנה על ידי אכילה, אבל אחרי כחצי שעה היא חוזרת. מכיוון שלקחתי את כל הטיפול האנטיביוטי, והוא נמשך 10 ימים (לרוב אנשים מקבלים טיפול של שבעה ימים), וסיכויי ההחלמה הגבוהים מהליקובקטר, אני רוצה לקוות שהחלמתי ופשוט שלוקח זמן לבטן שלי להתרגל לאוכל. סה"כ יחסית לכאבי הבטן, הבחילות וחוסר התאבון שהיו לי לפני האנטיביוטיקה, חל בי שיפור רציני. כמו כן עברתי צילום קיבה וגסטרוסקופיה והכל היה, למזלי הרב, תקין. השאלה שלי היא כזו - האם זה נורמלי, שלאחר תקופה ארוכה של אכילה מועטת של אוכל קל לעיכול בלבד, יקח למישהו כל כך הרבה זמן להתרגל לאכילה של אוכל נורמלי? האם התחושות שיש לי נורמליות או שעלי לקבוע שוב תור לרופא גסטרו בהקדם האפשרי?