ניקוי אביב לכבד
ברור שבזמן האביב הכבד מקבל איזשהו מרץ, והוא פעיל יותר, לכן תזונת ניקוי האביב באה כדי לעזור לו בתנועתו המתפרצת והחופשית באביב. ויש לה שני פנים: האחת מערבית והשנייה סינית: הסינית, מומלץ על לאכול דברים ירוקים, ובמיוחד קטניות מונבטות ונבטים/נבטוטים וזאת כדי לתת לכבד את האוכל עם כח הנביטה וההתפרצות. בקשר לחמוץ, אין לאכול הרבה חמוץ כי הוא אכן "תוקע" את הכבד, אך משהו שמזכיר חמצמצות כמו כפית לימון סחוט בתוך כוס מים גדולה, דוקא מניע ועוזר פתיחת הזרימה בכבד, כמו כן תפוח ירוק עוזר בהמרצת נוזלי המרה ופתיחת הקשר בין כיס המרה לכבד. הרי אין מה לעשות, הכבד שרוצה לזרום בחופשיות באביב עלול להתקשות בשל מתחים ותסכולים שמפריעים לו, וכן בשל אוכל מעובד, משומר, "סיננטי" בעל חומרי שימור/צבע /ריח/טעם לא טבעיים (והכבד אוהב רק את מה שטבעי) ואוכל שומני, ליחתי שתוקעים אותו. לכן התזונה שמה דגש על אוכל קל לפירוק וטבעי (אורגני) הרבה ירקות ועלים, ללא שומנים, ללא תיבול חזק מידי (אם בכלל), ללא אוכל מן החי (חלבוני החי קשים יותר לעיכול ומלאים יותר בשומן), וכן הלאה. ע"פ SUN SI MIAO יש לאכול באביב תזונה בעלת איכות חריפה פושרת כדי למנוע מהריאות לסגור ולבקר ביתר את הכבד, ולכן אני מוסיף לאורז או למש המונבט גם בצל ירוק, ( או עירית, זעתר,ג'ינג'ר), כמובן שניתן להוסיף מעט מתוק לצורך ההירמון כמו בטטה, גזר וסלק (האחרון גם טוב בטיהור הדם) מבחינה מערבית, יש לנקות את הכבד מהרעלים שהצטברו בו מכל האוכל התעשייתי שאנו אוכלים, לכן נמנעים מאוכל מעובד, אוכלים רק מן הצומח, העדפה לאורגני, לא מוצרי חלב, לא שומנים ומוצרים מהחי, לא מטוגן (יותר מאודה או מוקפץ ) החוויה היא מצוינת ומורגשת תוך יומ-יומיים. יש צורך בסיום פרק זמן של תזונת האביב, לחזור בהדרגתיות למוצרים נוספים מהחי, ולטעמים חזקים יותר, מהמזון ה"משעמם בטעמו" שנאכל במשך התקופה. עד כמה שידוע לי, הסינים העריכו מאוד צומים כאלו או אחרים, וחלק נכבד בריפוי מחלות מסוימות מאז ומעולם היה קשור לצום לצורך ניקוי הגוף מרעלים (שלעיתים דוקא מצטברים בכבד)