תזונה לסוכרתיים בדרום מזרח אסיה

steiff

New member
תזונה לסוכרתיים בדרום מזרח אסיה

אובחנתי לפני מספר שבועות עם סוכר וטריגליצרידים מעל הרצוי והתחלתי טיפול בגלוקומין (אחד ביום) יחד עם דיאטה ופעילות גופנית.
בינתיים התוצאות בכיוון הנכון והערכים של הסוכר מתקרבים לנורמה (אם כי עדיין מעליה). הטריגליצרידים יטופלו בהמשך כאשר הקריאות תהיינה ״קריאות״ (כרגע ערכי הסוכר גבוהים מכדי לקבל נתון משמעותי).
בינתיים בניתי לעצמי תפריט שכולל מעט מאד פחמימות וסוכרים, והמעט שאני צורך אני משתדל שיהיו פחמימות מרוכבות (פרות יבשים, דגנים מלאים, בטטות).
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה לחו׳ל.
בארה׳ב מצאתי פתרון בבר-הסלטים ומנות בשריות על הגריל.
הערב אני יוצא לשבוע באסיה (הונג-קונג, סינגפור). יש למישהו תובנות לגבי המטבח האסיאתי? אטריות ביצים זה ״בסדר״? דים-סאם? ברור לי שאורז ואטריות אורז הם צרה צרורה...
 

IrisPeleg

New member
פחמימות

בהונג-קונג היסתדרתי במסעדות המערביות שמגישות הרבה סלטים ובר סלטים.

איטריות מכל סוג זה איטריות - גם אם יש בהן ביצים (בכל הטריות יש ביצים גם כן)

דים סאם הינה בעיה לא פתורה.
יש בצק ועוד כל מיני תוספות ורטבים לא ידועים. לדעתי זה מסוכן.

כדאי לקחת איתך הרבה חטיפי אנרגיה כדי שלא תקלעי למקומות שאין לך מה לאכול.

בהצלחה
 
ירקות משבושלים/מוקפצים, דגים, בשר ועוף בסדר

כל דבר אחר הוא פחממות, כולל דים סם, איטריות ביצים וכד'.

כדאי להתרחק מאוכל רחוב (אף פעם אי אפשר לדעת מה יש בפנים)
בכל מקום אחר יש שמקפיצים אוכל במקום (מסעדות-בתי מלון).
לבקש להוציא סוכר (מוסיפים בעת תיבול בהקפצה) וגם סוכר תמרים/דלקים וכד'.
אם תאמר במסעדה שאתה סוכרתי-הם ידעו מה להוציא אם האוכל מוכן במקום.
אפשר מעט עדשים מסוגים שונים או אטריות העשויות מעדשים/מאש/מונג/סויה (יש כאלה גם בארץ)
הכי בטוח ירקות מבושלים /מאודים ומוקפצים.
אם אני לא טועה בסינגפור יש הרבה טורטיות=נסה להמנע.

צהנה-ארצות מעניינות עם אוכל מדהים
 

ladybug4NLP

Active member
חטיפי אנרגיה הם מפוצצי קלוריות

כדאי במקום זה להחזיק אגוזים ובמיוחד שקדים בקולפים במצבם הטבעי
 

IrisPeleg

New member
עדיף מקערות אורז ופסטה

יש הרבה חטיפי אנרגיה שיש להם הרבה פחות קלוריות מ-חופן אגוזים ולא הרבה פחמימות.

אותי זה מספק וטוב לי עם זה.
 

steiff

New member
Chilly Crab

קודם כל תודה לכל מי שהתייחס.
בשר, פרות ים וירקות מוקפצים זה פחות או יותר הכיוון שחשבתי עליו. עכשיו נשאר רק לבדוק את עניין הרטבים.
לסינגפור יש מנה מפורסמת שנקראת Chilly Crab, שכשמה כן היא: סרטן (או לובסטר) ברוטב צ׳ילי חריף וקצת מתקתק שאני תוהה על קנקנה. מישהו מכיר? כשר לנזירים מסוכר?
 

steiff

New member
Chilly Crab

קודם כל תודה לכל מי שהתייחס.
בשר, פרות ים וירקות מוקפצים זה פחות או יותר הכיוון שחשבתי עליו. עכשיו נשאר רק לבדוק את עניין הרטבים.
לסינגפור יש מנה מפורסמת שנקראת Chilly Crab, שכשמה כן היא: סרטן (או לובסטר) ברוטב צ׳ילי חריף וקצת מתקתק שאני תוהה על קנקנה. מישהו מכיר? כשר לנזירים מסוכר?
 
בצ'ילי יש בדרך כלל סוכר (בארץ יש צ'ילי ללא).

לא הייתי שם, אבל האוכל שם דומה לסין. בשבילי בסין היה בסדר גמור.
בסין כמעט שלא מכירים משקאות דיאט, מצאתי לפעמים בשדות התעופה.
אם אתה לא יכול בלי, אז כך איתך בקבוק תרכיז.
מקווה שיש לך גלוקומטר... נסיעה טובה.
 

ladybug4NLP

Active member
הכמות ברוטב לא צריכה להיות משמשעותית

בקש שלא ישימו לך ברוטב-palm sugar etc
לא יקרה כלום.

נסיעה טובה ותביא כמה מתכונים מעניינים (כשרים בשבילי

חולה על האוכל של המזרח הרחוק
 

steiff

New member
זה רוטב הצ׳ילי התאילנדי

משהו אחר מהרוטב הסינגפורי. אני יודע שיש בתהליך ההכנה הרבה חמאה וצ׳ילי טחון אבל לא ״סגור״ לגבי שאר הרכיבים.
על כל ״צרה״ יש גם את הגרסא בפלפל שחור חריף שאני יודע בוודאות שאינה כוללת סוכר.
האתגר האמיתי יהיה לשטוף את הכל למטה במים ולא בבירה... הו הימים הטובים שלא ישובו עוד...
 

steiff

New member
טוב... חזרתי מאסיה והנה כמה תובנות

א. המנה הדיאבטית במטוס זוועתית.
ב. גם באסיה אפשר למצוא בר סלטים (לפחות בסינגפור ובהונג-קונג) ולשלב אליו מנה בשרית בגריל.
ג. ברוטב של הצ׳ילי-קראב יש שלוש כפות סוכר, אז שלא כהרגלי, רק טעמתי.
ד. ברוטב של ה״בלאק-פפר-קראב״ אין בכלל סוכר, וגם הוא טעים מאד. צריך לשנות הרגלים לפעמים...
ה. כמאמר השיר: תה ואורז יש בסין, ארץ הנידחת, וכשאוכלים הרבה חריף, אז קצת שורף בת-ת...
ו. היה יותר פשוט משחשבתי, והחוק לסימון על המוצרים עוזר לדעת מה טוב ומה רע, ובכל מקרה הלכתי ״על בטוח״ ונמנעתי ממזונות שהיה לי ספק לגביהם.
ז. המספרים (במד הגלוקוז) מדברים בעד עצמם.

סופ׳ש נעים לכולם.
 
למעלה