תזונה לסוכרתיים בדרום מזרח אסיה
אובחנתי לפני מספר שבועות עם סוכר וטריגליצרידים מעל הרצוי והתחלתי טיפול בגלוקומין (אחד ביום) יחד עם דיאטה ופעילות גופנית.
בינתיים התוצאות בכיוון הנכון והערכים של הסוכר מתקרבים לנורמה (אם כי עדיין מעליה). הטריגליצרידים יטופלו בהמשך כאשר הקריאות תהיינה ״קריאות״ (כרגע ערכי הסוכר גבוהים מכדי לקבל נתון משמעותי).
בינתיים בניתי לעצמי תפריט שכולל מעט מאד פחמימות וסוכרים, והמעט שאני צורך אני משתדל שיהיו פחמימות מרוכבות (פרות יבשים, דגנים מלאים, בטטות).
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה לחו׳ל.
בארה׳ב מצאתי פתרון בבר-הסלטים ומנות בשריות על הגריל.
הערב אני יוצא לשבוע באסיה (הונג-קונג, סינגפור). יש למישהו תובנות לגבי המטבח האסיאתי? אטריות ביצים זה ״בסדר״? דים-סאם? ברור לי שאורז ואטריות אורז הם צרה צרורה...
אובחנתי לפני מספר שבועות עם סוכר וטריגליצרידים מעל הרצוי והתחלתי טיפול בגלוקומין (אחד ביום) יחד עם דיאטה ופעילות גופנית.
בינתיים התוצאות בכיוון הנכון והערכים של הסוכר מתקרבים לנורמה (אם כי עדיין מעליה). הטריגליצרידים יטופלו בהמשך כאשר הקריאות תהיינה ״קריאות״ (כרגע ערכי הסוכר גבוהים מכדי לקבל נתון משמעותי).
בינתיים בניתי לעצמי תפריט שכולל מעט מאד פחמימות וסוכרים, והמעט שאני צורך אני משתדל שיהיו פחמימות מרוכבות (פרות יבשים, דגנים מלאים, בטטות).
במסגרת עבודתי אני נוסע הרבה לחו׳ל.
בארה׳ב מצאתי פתרון בבר-הסלטים ומנות בשריות על הגריל.
הערב אני יוצא לשבוע באסיה (הונג-קונג, סינגפור). יש למישהו תובנות לגבי המטבח האסיאתי? אטריות ביצים זה ״בסדר״? דים-סאם? ברור לי שאורז ואטריות אורז הם צרה צרורה...