תזונה לצמחונית ?

יפעת2222

New member
תזונה לצמחונית ?

בת 23, סטודנטית עם מעט זמן פנוי לבישולים (והאמת, גם לא ממש טובה בזה), אוכלת ביום מעט מאוד אך תזונה לא מאוזנת כנראה. לדוגמה, היום אכלתי בבוקר קצת פירה, צהריים פטי בר, ובערב קצת מרק צח עם שקדי מרק. במהלך היום כמה כוסות נס קפה. בתקופה האחרונה אני ממעטת בפירות וירקות. פשוט שלא מתחשק לי סלט ואני בשלום רק עם אגסים. הכמות מעטה אך אני עולה במשקל. איך תמליצו לי לנהוג על מנת לרדת במשקל?

זו הסיבה שאת עולה במשקל..שאת אוכלת

מעט! ברגע שאוכלים מעט מידי וגוף אין מספיק אנרגיה בשביל חילוף חומרים תקין ושריפת קלוריות.ולכן את משמינה. הקפידי לאכול יותר ביום.יותר ארוחות קטנות.כל שעתיים שלוש איזה פרי או מעדן

יפעת2222

New member
אבל מה..?

אין לי זמן כדי לסדר ולסגל לעצמי סדר יום של ארוחות. אני אוכלת מתי שמתחשק לי וגם לא מגבילה את עצמי יותר מידי. אבל אני כל היום בלימודים וזה פשוט לא מסתדר לי. ארוחות קטנות אצלי יכולות להיות רק שטויות שקונים בקיוסקים שזה רק דברים משמינים ובלי שום ערך תזונתי- איזה בייגלה או צ'יפס או בורקס. ושוב, זה לא שאני אוכלת מעט מידי כי אני בהחלט לא צמה! אבל אם הגוף לא דורש, אני בטח לא מתכוונת לדחוף לו עוד. ככה בטח ובטח שאשמין. ויש לו עוד מספיק מאגרי אנרגיה, האמיני לי.

תזונה לצמחונית?

אין שום סיבה שתזונת סטודנטים תראה כך. באשר לעליה במשקל וכו' תאלצי לגשת לדיאטנ/ית והם יתאימו לך תפריט מאוזן מגוון ומספק (שכן, מתאים גם לסטודנטים שלא מבשלים...)

יפעת2222

New member
כן, אבל אין באפשרותי..

האם את בתור דיאטנית יכולה להמליץ לי מה לעשות או על תפריטים אפשריים? כי באמת באין באפשרותי להגיע בזמן הקרוב לפגישה, אחרת לא הייתי כותבת בפורום..

אין אפשרות

זו בעיה שכן בפורום זה לא נותנים תפריטים אפשריים, ייעוץ שכזה צריך להינתן לך פנים אל פנים לאחר שממדו ושקלו אותך וראו בדיקות דם שלך ושמעו ממך על ההיסטוריה התזונתית של ועל הרגלי האכילה שלך ועל עוד פרטים חשובים.

יפעת2222

New member
אז אני אבקש לשאול משהו אחר

את יכולה להמליץ לי על כמה מאכלים פשוטים להכנה שניתן להכין ולהקפיא שבוע- שבועיים ושעוד ישאר בהם ערך תזונתי כלשהו? הכוונה יותר למאכלים שהם ארוחה שלמה בפני עצמה (כמו מג'דרה, או פלפל ממולא וכו')

למעלה