תזונה - עד כמה זה עוזר?

בוזיאנו

New member
תזונה - עד כמה זה עוזר?

שלום לכולן,
אשמח לקבל מידע ממי ששינתה את התזונה שלה בשביל לשפר את המחלה. יש לי כמה שאלות:
1. האם שינוי תזונה הוא בעיקר למניעת כאבים או שיש לו יתרון בהקטנת הסיכויים לאי פריון?
2. איך (לעזאזל) מורידים מוצרי חיטה, חלב, פירות הדר, קפאין, סוכר ומוצרי בשר? מה אוכלים, ירקות כל היום? האם רופא (ולא רופא אלטרנטיבי) שמתמחה במחלה באמת ממליץ להימנע מכל הדברים האלה?
3. באם באמת אתן ממליצות על שינוי תזונה, האם יש לכן המלצה לדיאטנית טובה (איזור ירושלים/חיפה)?
תודה רבה מראש על העזרה!
 

jusi1

New member
בהחלט

היי
כן עוזר ומאוד...גם לפוריות
אני כעת בטיפול אצל נטורופאטית פוריות שמתמחה באנדו וגם רכשתי ספר בנושא מארהב...אם תרצי אשלח לך בפרטי תפריט שבנתה לי נטורופאטית...בנוסף יש מלא טיפים ברשת ויש גם מצגת שקשורה לתזונה באתר אנדי...אני גם פתחתי דף בפייסבוק בהקשר הזה אומנם מזה שבועיים לא נכנסתי אך בסופש אעדכן דברים...פשוט "אנדומטריוזיס"....
לי זה עזר בעבר אחכ הפסקתי והתסמינים הרחיפו עכשיו לפני ivf חזרתי לזה עם תמיכת נטורופאטית ולומדת המון על כך...בהצלחה
 

שמיץ1

New member
תשובות

1. זה אינדיווידואלי. יש נשים שמרגישות שיפור בכאבים ויש כאלה שלא. תאורטית, התזונה אמורה לצמצם / למנוע את הדלקת שמלווה את האנדו' (אחרי הכל, אנדו' מוגדרת כמחלה דלקתית בין היתר). כך שלפחות מבחינה תיאורטית זה אמור לעזור.

2. רופאים / נטורופתים שונים נותנים המלצות מעט שונות.
מוצרי חיטה: את יכולה לאכול מוצרים מקמח כוסמין. ההמלצה להפטר ממוצרי חיטה נובעת (עד כמה שידוע לי) מחלבון הגלוטן שנשים רבות עם אנדו' גם התברכו במקרה ברגישות אליו. כוסמין אמנם מכיל גלוטן, אבל הרבה פחות וממה שקראתי זה גם לא אותו חלבון גלוטן כמו בחיטה (המבנה המולקולרי שונה ויש אנשים שרגישים במידה מסוימת לגלוטן ואין להם בעיה עם כוסמין).
לגבי חלב: כדאי להפטר ממנו לגמרי. הוא נחשב למעורר/מלבה דלקת. לדברים מסוימים, כמו קורנפלקס למשל, אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום (ממש קל להכין לבד). מן הסתם לא חלב סויה שמכיל פיטואסטרוגנים.
לגבי בשר: אם מאוד קשה לך, נסי להוריד מהתפריט רק את הבשר האדום, שנחשב להכי מזיק.

עד לפני שנתיים הייתי אוכלת הכל כולל הכל, וביום אחד החלטתי להפסיק בשר, חלב, ביצים ודגים. אני יכולה לומר שתוך חודש הפסקתי לרצות בשר ודגים. תוך 3-4 חודשים בשר התחיל להגעיל אותי והפסקתי לרצות ביצים. לקח בערך שנה+ עד שהחשק לחלב נרגע. יש חוקרים שטוענים שהכי קשה להפסיק לאכול חלב בגלל שהוא מכיל באופן טבעי חומרים מרגיעים דמויי מורפיום (שנועדו להרגיע את התינוק בזמן שהוא יונק). בקיצור, זה בר ביצוע אם מאוד רוצים לנסות. תקופת ניסיון צריכה להיות לפחות חצי שנה - שנה לדעתי האישית. קשה לי לומר שהרגשתי הבדל גדול במעבר לתזונה טבעונית, אבל אחרי שנה+, כשניסיתי לחזור לאכול רגיל, פתאום הרגשתי גרוע משמעותית (ועשיתי כמה נסיונות שונים כאלה).

3. את בהחלט יכולה ללכת לנטורופת או תזונאית לפגישה אחת, כדי שיעזרו לך לבנות תפריט שמתאים לך ותוכלי לעמוד בו. לא מכירה מישהו באזור הזה לצערי.
 

בוזיאנו

New member
תודה רבה..!

ממש תודה על התשובה המפורטת. אני מודה שזה מטריד אותי, כי זה נשמע מאד קשה להיות בתזונה ששוללת גם גלוטן וגם תזונה טבעונית.
תזונה טבעונית לא עושה כאבי בטן ובטן נפוחה? או שזה עובר תוך כמה זמן?
 

שמיץ1

New member
לא, היא לא עושה כאב בטן

כמו עם כל דבר, לא צריך להגזים עם קטניות וכאלה.
 

jusi1

New member
עגב

ב יש לי המלצה לאזור חיפה ארשום לך בפרטי בערב...לא זוכרת את שמה רשום לי בבית
 

בוזיאנו

New member
ממש ממש תודה.

אשמח לקבל את ההמלצה לאזור חיפה. האמת שאני די דואגת, כי ניסיתי כבר ימים לאכול יותר ירקות, השתמשתי בחלב אורז וממש השתדלתי לא לגעת במוצרי חלב בכלל (למרות שזה הכי קשה לי) והבטן שלי הייתה ממש נפוחה. אין לכן בעיות כאלה של נפיחות בבטן בגלל הדיאטה הזו?
 

jusi1

New member
היי

י.
לי ממש לא עשה נפיחות..יש מאכלים ספציפיים שעושים לי רע לרוב טוב לגלות כשואכלים אותו מאכל כמ ימים אחכ מורידים ואז מחזירים אם יש תופעות שנעלמוצ וחוזורצ סימן שזה עושה תבעיה...יכול להיות שבהתחלה ייו תסמינים של נפיחוצ וגזים עקב הגברת הסיבים בתזונה שהגוף לא היה רגיל קודם חשוב לשתות מון מים...בכל מקרה כדאי להתיעץ עם מומחה כמו נטורופאטית אם לא יעזור אולי גסטרו...אולי זה כם תופעה של משהו אחר...
ושלחתי לך במסר אישי פרטים של הנטורופאטית...בהצלחה
 

Leilir

New member
תזונה נכונה

הי,
מניסיון אישי -כן שינוי בתזונה עושה הבדל. אם את באנדו בדרגה גבוהה זה לא יעלים את הכאבים אבל בהחלט מקל ומקצר את הסבל. לפחות אצלי ההתאוששות של הגוף בימי הוסת יותר מהירה מאז השינוי.

בדומה לתשובה המפורטת שניתנה לך גם אני הורדתי את כל מוצרי החלב, יוגורטים והחלפתי הכל במשקה על בסיס שקדים או שיבולת שועל. אני לא ממש התחברתי לחלב אורז, אבל מצד שני יש מעדנים על בסיס אורז שהם לא רעים בכלל. (אני קונה בעדן).

לגבי חיטה- הורדתי הכל. כיום אני מבססת את רוב התוספות על ירקות מבושלים בשילוב עם כוסמת/ קינואה/ אורז מלא/ אורז פרא, ומעט מאוד על איטריות אורז (כי גם ככה אף פעם לא הייתי מאוהדות הפסטות/איטריות).

מבחינת לחמים- כוסמין או שיפון 100%.
מבחינת מאפים/חטיפים- תאפי בבית מקמח כוסמין או קמח אורז או קמח קינואה. יוצאים דברים נפלאים.
כנ"ל לגבי פשטידות - כמעט כל מתכון אפשר לשנותו בבית ולהכין מקמח כוסמין או קמח אורז או קמח קינואה אפשר גם בתוספת שיבולת שועל טחונה דק דק. בפשטידות עברתי גם להשתמש יותר בשמן קוקוס ובשמן אבוקדו וברוב במקרים מחליפה ביצים ברסק תפוחי עץ. במקום אבקת אפיה ברוב המקרים עדיף להתשמש בסודה לשתיה..

מבחינת ממרחים- את כל הגבינות החלפתי בממרחים שאני עושה בבית . מאוד קל! - ממרח שקדים, ממרח פלפלים, ממרח פטריות, ממרח סלק. זה לוקח כמה דקות בלבד במעבד מזון. אפשר גם למרוח ממזרח עגבניות מיובשות (של אלויביה9, ממרח תמרים וכו'.

לגבי קורנפלקס- החלפתי לכזה ללא גלוטן. לאחרונה חברת אדמה יצא עם קורונפלקט ללא גלוטן אך טרם ניסיתי אותו. מופיע ברשימה לביקור הבא בעדן...

בנוסף תשקלי דגים , וגם תוספי מזון.

לפחות מבחינתי ההסתגלות בהתחלה היתה במהלך יום העבודה, אבל ברגע שסידרתי לי מקום משלי במקרר עם דברים מהבית (כולל להביא משקה שקדים)- הכל הפך לקלי קלות.

אשמח לחלוק מתכונים במייל.
 
למעלה