תזונה ע"פ סוג דם..

שניניני

New member
תזונה ע"פ סוג דם..

מעניין אותי לדעת מה דעתכם על תזונה ע"פ סוג הדם: או אם תוכלו לספר על נסיונכם בנושא. מצאתי שיש הרבה תזונאים, נטרופתים שאמצו את הגישה וכאלו שדחו אותה מכל וכל. אשמח לשמוע.

עטרה ב ט

New member
סתם ככה כאנקדוטה..............

אני אוכלת לפי תזונה שהיא שילוב בין מאקרוביוטיקה ורפואה סינית בהנחיתה של הרופאה המדהימה שלי
שהצילה אותי מהמווווון דברים ולא קלים. מתוך זה שאני ככה כבר כמה שנים ומתעניינת בתזונה וכל זה, קראתי גם את החלקים בספר שרלבנטיים לסוג הדם שלי וראיתי שזה באמת מאוד דומה ! אז הבנתי לצערי הרב
שאין מה לעשות ואני לא אמצא שיטת תזונה שתגיד לי ששוקולד נורא בריא לי
או אפילו כרובית
ואם השיטה טובה ומתאימה אז זה די אותו דבר
. אבל כמובן זאת תשובה מאוד לא מקצועית.......... (היו התאמות מסוימות והיו גם דברים פחות מתאימים וככלל השיטה שלי יותר גמישה ומאפשרת לאכול יותר דברים).

m_katzmann

New member
אנחנו כל כך שונים

לשניניני בוקר טוב, אנחנו כל כך שונים זה מזה ולקטלג אדם רק לפי סוג הדם שלו - ממש נראה לי פשטני מדי. אני מאמינה שכל בן אדם יש לו את הנתונים המיוחדים רק לו. עם העבר שלו, ההווה שלו, החוויות החיוביות והשליליות שלו, המחלות, האישיות וכו. לי בכלל יש דעה שונה קצת על דיאטה, כי אני מאמינה שבכל אוכל ואפילו ה"מזיק" ביותר יש את החיוניות שלו ונקודת המפתח כאן היא הגיוון. מאיה

שניניני

New member
תודה, ובכל זאת..

צריך להתחיל מאיזה שהוא מקום.
אני לדוגמא התרשמתי מאוד משיטת האבחון האיור -ודית.. שם יש חלוקה בסיסית ל 3 סוגי טיפוסים...(פיתה , קאפה ,ואטה ועל זה ,מתאימים אישית עבור כל אחד..עם מטפל וכו´ (בדיוק כמו שתארת) גם אני ראיתי חפיפה בין המלצות האיור ודה לגבי ..ותזונה לפי סוג דם. הי כמה מאכלים יוצאים מן הכלל, אבל הבסיס היה חופף. אותי מעניין לדעת האם השיטה הזאת מקובלת עליכם כבסיס, כמובן. או לחילופין ההתנסות החוויתית שלכם עם הנושא. תודה על ובוקר טוב גם לך

עטרה ב ט

New member
איור ודה - ניסיתי גמני את זה

ולצערי זה לא מתאים לי. איך שהגעתי לרופא (אחד שבדקתי לפני כן שהוא מעולה וכל זה, כך שהבעיה לא בו), הוא אמר לי את טיפוס כך וכך ואני מבין למה טוב לך מאקרוביוטיקה, זה בעצם הדבר שהכי מתאים לך. אז כבר התבאסתי. כי מאקרוביוטיקה זה נפלא ונהדר אבל קיויתי להנחות
. בקיצור, ניסיתי את מה שהוא נתן לי, סבלתי ממיגרנות שקשה לתאר בכלל והגוף שלי השתבש כולו וכעבור שבועיים פשוט ברחתי מכל מה שדומה לזה. כך שגם בשיטות תזונה שונות חשוב מאוד לבדוק מה מתאים לך ומה לא. שיטה אחת טובה לאחד ואחרת טובה לאחר. ובקשר לסוג הדם שלי......עזבי זה אישי.

שניניני

New member
הסתקרנתי..

בקשר למטפל האיורודי שלך ולסוג הדם שלך.. אבל כזו אני חתולה סקרנית מידי.. אני אגב , מכירה משהי שסבלה ממגרנות במשך המון זמן וניסתה המון סוגי טיפול..עד שהיגיעה למעבדת שינה..ושם גילו שיש לה בעיה באחד השלבים של השינה..טפלו לה בזה..והמגרנות לא חזרו. (אני לא זוכרת איך טפלו..)

עטרה ב ט

New member
אני יודעת מה מקור המיגרנות, עברתי

מלאן בדיקות וגילינו בסוף מה המקור. (מה שהרופאה הסינית ידעה כמובן רק מהתבוננות בתווי הפנים שלי). המאקרוביוטיקה מאוד עזרה לי. אבל אני כנראה טיפוס שזה מה שמתאים לו. הרופא האיור ודה שלי היה דוקטור ורמה, שהוא רופא הודי, כלומר מהודו, והרפואה עוברת אצלם במשפחה מדור לדור. הוא נותן גם הרצאות ויש לו גם אתר. הוא אחלה בן אדם ומי שמתעניין בפרטי טריביה חמודים, אז הסבא שלו היה חבר של גואנקה. קיבלתי עליו המלצות מחברים שלי שהם מורים לאיינגר יוגה והם מכירים אותו הרבה שנים. הוא בעצמו אמר לי שמאקרוביוטיקה תהיה טובה לי יותר, כך שהוא באמת יצא שאקל. פשוט, שיטות שונות מתאימות לאנשים שונים.

שניניני

New member
מכירה טוב את ד"ר ורמה...

הייתי אצלו בטיפול.. והשתתפתי בסדנאות לבישול של אשתו לשעבר. האוכל מדהים (למי שמתעניין..) אבחן אותי כטיפוס מסוג קאפה ..(אלו שצום טוב עבורם..חסרת מזל שכמוני
ואין להם מה לקחת מסדנת הבישול ..)

אחרי שאת מתחילה עם זה אין דרך חזרה

מהרגע שאת נותנת לגוף שלך את מה שמתאים לו כל חזרה למזון שאת רגילה לאכול היום ולא יוצר לך בעיות פתאום יתחיל ליצור לך השפעות לואי לא נחמדות. תחליטי האם את רוצה ללכת בדרך זו או שאת מעדיפה לפנות לקיצוניות. כאשר הגוף דוחה לאחר מכן מזון זה עלול להיתבטא בגרויי העור, עודפי גזים, תחושה לא נוחה במערכת העיכול וסילוק הפסולת ועוד.

למעלה