תזונה צימחונית בהנקה

תזונה צימחונית בהנקה

הפכתי לצימחונית בערך מתי שהריתי. עכשיו אחרי הלידה הנסיכה בת שלושה שבועות ואני מרגישה שהיא סובלת מגזים וכאבי בטן ואני לא יודעת איך לעזור לה.
הבנתי שאני חייבת להקפיד על התזונה שלי כדי שלא יעבור בחלב. השאלה מה בדיוק מותר ואסור מבחינת ירקות/פירות/קטניות וכו'..? (נמנעת מכרוב, כרובית, ברוקולי ועדיין לא עוזר).
מישהו יכול לעזור?

גזים אצל תינוקות זה דבר מאוד שכיח

אני לא יודעת מה לייעץ לך מבחינת תזונה כי אני לא מומחית בנושא, אבל רק יכולה להגיד לך שאין כמעט תינוק בגיל הזה שלא סובל מגזים.
אחרי הכל, עד לא מזמן התינוק היה עובר שקיבל את המזון ישירות דרך חבל הטבור ועכשיו הוא צריך להתרגל לעכל אותו דרך אכילה/יניקה. זה עניין של הסתגלות ובסוף זה עובר.

בוקר טוב

עוויתות במערכת העיכול הן תןצאה של הסתגלות כפי שנטע ציינה. לתינוקות יש הרבה דברים להסתגל אליהם בצאתם מהרחם והרבה פעמים אנו טועים לייחס בכי וקושי בוויסות לגזים דווקא.

לעיתים קשה מאד לעלות על הגורם הספציפי , אחד החשודים העיקריים הוא מוצרי חלב פרה דווקא. בעיקר חלב ניגר. עוד חשודים נפוצים- תפוזים, קטניות לא מונבטות, מצליבים כפי שציינת...

ספור שהיה באמת- אשה הגיע עם תינוק מבועת מרוב כאב, ממש כך. תיחקור לגבי התפריט לא העלה דבר. נסיונות להוריד מוצר כזה ואחר לא הועילו. שאלה סתמית- יש משהו שאת צורכת הרבה שאינו חשוד? כן היא עונה, מיץ תפוחים אני שותה המון- בינגו! הסירה ובא לציון ולתינוק גואל. מזל.

לענין התזונה שלך אני ממליצה בחום להתייעץ עם טובה קראוזה תזונאית קלינית צמחונית בעצמה שהתמחתה בתקופת ההריון , ההנקה וגילאי הילדות המוקדמים, יש לה המון המון נסיון

http://www.tzuna-tova.co.il/

אפשר

להתייעץ בקשר לתינוקת עם מטפל בטווינא- עיסוי סיני להנחיה איך לעזור לה, אפשר להתייעץ עם מומחה לצמחי מרפא מאזורכם רק מישהו רציני עם הסמכה רצינית שיודע מה מותר ומה אסור בגיל הזה כמו ניר אברהם מירושלים או שרון קוצר מהצפון.
אפשר לנסות לכרבל אותה בשמיכת עיטוף להרבה מאד קטנטנים זה עוזר. בהצלחה!

RSPA

New member
לא ברור מה הסיבות לקוליק וכך גם הפתרונות

אינדיבידואלים לתינוק. השיטה להקל עליו - ניסוי וטעיה.
אצלנו זה היה להרגיע אותם עם מוסיקה. זה נע בין שלמה ארצי לשופן.
אחרי 3 חודשים בערך הכל עובר ואז הם דורשים מוסיקת טראנס...

מומלץ לקרוא >> http://www.clalit.co.il/he/your_health/kids/baby/Pages/colic.aspx

חליטה מזרעי שומר - תשתי כמה פעמים ביום

זה עוזר בצורה מדהימה. גם חליטה מזרעי ינסון (אניס).
חליטת שומר פושרת אפשר לתת גם לתינוק. אם את לא רוצה שיתרגל לשתות מבקבוק, אפשר לטפטף לפה בטפטפת.

שיהיה בהצלחה ובקלות, חזקי ואמצי... הם גדלים נורא מהר

mom34

New member
מצטרפת להמלצה לשתות חליטה משומר ואניס אבל

צריך לשתות הרבה ובעקביות כדי שישפיע, כך היה אצלי בכל אופן.
לתינוקת לא הייתי נותנת לשתות חליטה שהייתי מכינה עצמאית כי קצת מפחיד אותי המשחק עם המינון והחוזק וכו'. עדיף ללכת על בטוח ולתת את גרפווטר שמכיל אותם ועוד מרכיבים טבעיים ועוזר.
חוץ מזה, זה באמת ניסוי וטעיה - לחלק מזונות כאלה עוזרים ולחלק אחרים. את המזונות ש"מועדים לפורענות" כבר די הפחתת, מציעה שתנסי להפחית גם חלב ומשקאות מוגזים אם את שותה ותראי אם יש הקלה.

לתינוק יונק

עדיף לא לתת
המינקת בהחלט יכולה לצרוך בעצמה.
בכלל בכל הנוגע למתן כלמני תכשירים לתינוק עצמו עדיף להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת
יש אפילו שתי רופאות כאלה, לפחות ומספר לא מבוטל של אחיות
http://www.iaclc.org.il/

smaak

New member
גזים זה שלב מעצבן

שעובר על כל התינוקות, ואין באמת דרך למנוע אותו לחלוטין.
להימנע ממאכלים שמגבירים גזים, אבל מעבר לזה, אני הייתי מתייעצת עם תזונאית.
כדאי לשאול גם בפורום הורות טבעית.

חלב אני גם ככה שותה חלב סוייה

כי כנראה יש לי רגישות ללקטוז.
אוכלת בבוקר סלט ירקות של עגבניה מלפפון בצל
פרוסת לחם.
בצהריים ירק מבושל ופחממה או פסטה או אורז
ובערב שוב ירקות טריים.
בין לבין גם פרי.
חייבת לציין שאני כבר ממש מיואשת מבחינת התזונה גם ככה אני מנסה לרדת במשקל אז זה לא שאני דוחפת אוכל לא בריא או משהו כזה.
אני אנסה את החליטת שומר ואולי תכשיר טבעי לתינוקת.
תודה!

הי! התינוקת שלך רק נולדה

מזל טוב!
חכי עם הירידה במשקל... זה לא קורה בן לילה.
תאכלי טוב, תשתי הרבה ותנוחי ככל האפשר.
מקווה שיעברו הגזים במהרה - חג שמח

למעלה