תזונה צמחונית היא פתרון בהרבה מקרים

תזונה צמחונית היא פתרון בהרבה מקרים

כך שמעתי. האם ידוע למישהו כאן אם יתכן ובשינוי הרגלי תזונה ובמעבר לתזונה חיצונית אוכל לטפל בפצעים שצומחים לי בפנים. אני בת 22 ולאחרונה התחילו לי פצעי בגרות ממש גדולים ומרגיזים (לפני זה היו טיפה ורק פה ושם) ועכשיו כל שבוע יש בערך 2 חדשים ומה גם שהם נעלמים רק אחרי ממש הרבה זמן. הייתי אצל רופא עור כמובן ושום תכשיר לא עזר חוץ מראקוטן שלא ניסיתי כי יש לי רגישות לאחר מהמרכיבים. אני מנסה לחשוב מה אני עוד יכולה לעשות ולא מצליחה פתאום חשבתי על הרעיון הזה... אני לא רוצה לפנות לפגישה מקצועית לפני שאני יודעת אם יש בכלל מושג כזה. אני בחורה רזה וגבוהה, אוכלת די מסודר ולפעמים גם ממתקים (אבל לא נראה לי שזה קשור לפצעים כי תמיד אכלתי ולא ארע כל שינוי בתקופות שהפחתתי). אשמח לתשובות מידע או מנסיון. תודה רבה ויום נעים! יהודית

לקשמי

New member
תזונה היא דבר אינדוודואלי

הדבר הטוב ביותר שתעשי הוא לפנות לתזונאי/ת או מומחה אחר/ת בענייני תזונה ולהתייעץ ולהרכיב לך תפריט שיתאים לך. זה לא בהכרח יהיה צמחוני.

השאלה אם יש דבר כזה

שאם אני יאכל לפי ההמלצה אז הפצעים יעלמו? אני מתכוונת לשאול אם יש סבירות שהפצעים הם כתוצאה מתזונה לא נכונה. מבחינת גוף אני לא צריכה לאכול לפי המלצות כי אני רזה ולמה לי סתם לעשות לעצמי חיים קשים?

d a p h n a

New member
פצעי בגרות...

יכולים לנבוע מכל מיני סיבות. זה יכול להיות מתזונה, מהגיינת פנים לא מתאימה, ועוד. אם למשל התחלת/הפסקת/החלפת לאחרונה לקחת גלולות למניעת הריון, זה לבדו יכול להיות גורם לפצעונים. בעקרון, בהחלט ייתכן ששינוי בתזונה יכול לגרום לשיפור במצב העור, אבל זה לאו דווקא שינוי לתזונה צמחונית. באמת כדאי להתייעץ עם איש/אשת מקצוע בנושא. בכל מקרה, תזונה צמחונית אינה פתרון קסם לפצעונים. אני צמחונית כבר 13 שנה, ופעם בחודש לפני המחזור תמיד יוצאים לי 2-3 פצעונים.

הגיינת פנים

אני מאד מקפידה ושומרת. עם מי אפשר להתייעץ? עורכים גם בדיקה פנימית או רק מסתכלים על הפצעים? פצעי בגרות מילא אבל הם ממש גדולים ומסרבים לרדת

d a p h n a

New member
קודם כל...

יכול להיות ששווה להתייעץ עם רופא עור אחר. לפעמים רופא אחד לא יודע מה הבעיה, ורופא אחר ימצא לה פתרון. יכול להיות שזה נראה כמו פצעי בגרות, אבל זה בעצם משהו אחר שצריך לטפל בו. אולי זו אלרגיה או משהו כזה. שנית, אני אמנם לא מאמינה גדולה בדברים האלה, אבל יכול להיות שאפשר להתייעץ עם מישהו דרך שירותי הרפואה המשלימה בקופת החולים שלך. שלישית, כמו שלקשמי אמרה, יכול להיות שפשוט צריך לפנות לתזונאי\ת. רביעית, יכול להיות שמה שאת צריכה זו פשוט קוסמטיקאית מצויינת. אחותי סבלה מפצעונים לעיתים קרובות גם לתוך שנות ה-30 שלה. גם היא השתמשה בכל מיני תכשירים לעור הפנים וחשבה שהיא דואגת למה שצריך. ואז היא הלכה לאיזו קוסמטיקאית בראשון לציון (נדמה לי), שעשתה לה סדרה של טיפולי פנים + תכשירים לשימוש בבית, והבעיה נפתרה לחלוטין. אם את רוצה אני יכולה לנסות לברר לך את הפרטים שלה. בכל מקרה, אם אין מאחורי זה מניע בריאותי/אידואולוגי אחר, אני לא רואה סיבה שתעברי סתם כך (בלי התייעצות) לתזונה צמחונית. לא ברור שזה יסייע במשהו.

למעלה