תמר בן חיים
New member
תזונה צמחונית ללא ויטמין K
עקב בעיות בקרישת הדם עלי לעבור לתזונה נטולת ויטמין K. הבית שלנו צמחוני, ואין לנו כוונה להתחיל להכניס אליו בשר... בשל תכולה גבוהה של ויטמין K עליי להפסיק ולאכול ירקות ירוקים (חסות ועליו למינהם, מלפפון, כרוב, ברוקולי, תרד וכו'), סויה על כל צורותיו, שמנים למינהם (קנולה, תירס, סויה, זית...) ועוד די הרבה דברים, וקטניות וביצים מותר לאכול מעט מאוד. עם הירקות עוד אפשר להסתדר, אבל סויה על צורותיה היתה המרכיב העיקרי בתפריט עד היום. במה ניתן להחליף אותה ועדיין לשמור על הערך התזונתי?
עקב בעיות בקרישת הדם עלי לעבור לתזונה נטולת ויטמין K. הבית שלנו צמחוני, ואין לנו כוונה להתחיל להכניס אליו בשר... בשל תכולה גבוהה של ויטמין K עליי להפסיק ולאכול ירקות ירוקים (חסות ועליו למינהם, מלפפון, כרוב, ברוקולי, תרד וכו'), סויה על כל צורותיו, שמנים למינהם (קנולה, תירס, סויה, זית...) ועוד די הרבה דברים, וקטניות וביצים מותר לאכול מעט מאוד. עם הירקות עוד אפשר להסתדר, אבל סויה על צורותיה היתה המרכיב העיקרי בתפריט עד היום. במה ניתן להחליף אותה ועדיין לשמור על הערך התזונתי?